Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” încheie ultima misiune NATO din anul 2020

  • Nava militară românească a executat, în perioada 29 octombrie - 18 noiembrie, numeroase exerciții și activități de instruire în comun cu navale partenere, a participat la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței, și a luat parte la Exercițiul multinațional POSEIDON 20
După parcurgerea a peste 500 de mile marine (aproximativ 1.000 de kilometri), în bazinul Mării Negre, sub pavilion NATO, și încheierea cu succes a misiunii internaționale pe care a executat-o, ca parte a grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” s-a întors miercuri, 18 noiembrie, în portul militar Constanța.

Nava militară românească a executat, în perioada 29 octombrie - 18 noiembrie, numeroase exerciții și activități de instruire în comun cu navale partenere, a participat la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței, și a luat parte la Exercițiul multinațional POSEIDON 20, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în vederea consolidării interoperabilității și perfecționării nivelului de pregătire la standarde NATO.

Gruparea navală permanentă a NATO SNMCMG-2 a realizat escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Constanța, pentru refacerea capacității de luptă. Ca măsură de limitare a răspândirii și infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, echipajul dragorului maritim a rămas izolat la bord, pe toată durata staționărilor. Membrii echipajului au fost declarați negativi la testul COVID-19, efectuat înaintea plecării în misiune, iar ca măsură de prevenție, starea acestora a fost monitorizată permanent.

Prin misiunile și exercițiile la care au participat marinarii militari români, Forțele Navale Române au contribuit la consolidarea posturii de descurajare a amenințărilor din bazinul pontic și la proiectarea stabilității în plan regional.

La întoarcerea din misiune, echipajul dragorului maritim, comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu, a raportat „Misiune îndeplinită!”.

Sursa foto: navy.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Integrarea dragorului maritim în Gruparea Navală Permanentă NATO SNMCMG-2

25 Feb 2021 361

Grupare navală NATO, escală în portul Constanța

11 Nov 2020 752

A VI-a misiune NATO, executată de militarii din Forțele Navale, în anul 2020

28 Oct 2020 701

Forțele Navale Misiuni militare pe mare, îndeplinite cu succes

28 Jul 2020 553

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” execută misiuni NATO în Marea Neagră (galerie foto)

09 Jul 2020 740