DRDP a deblocat accesul locuitorilor din Lazu in DN 39

cap_3.jpgDirecţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa a deblocat ieri, accesul locuitorilor din Lazu în DN 39, restricţionat după ce drumul a fost reabilitat, iar în dreptul localităţii lor fuseseră montate separatoare de sens.

Directorul adjunct al DRDP, Alexandru Creţu, ne-a declarat că decizia a fost luată în cadrul unui Comitet Tehnic întrunit la nivelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Acesta a precizat că hotărârea a fost luată pentru a se interveni cu rapiditate în cazul situaţiilor de urgenţă. „Accesul în DN 39 era interzis spre stânga şi s-au înlăturat parapeţii special pentru eventualitatea unor situaţii de urgenţă. Nu este deci indicat să vireze oricine spre stânga, traficul rutier fiind oricum foarte aglomerat în această zonă, ci doar în cazul situaţiilor de excepţie să se poată face această manevră", ne-a declarat Alexandru Creţu.

Directorul DRDP Constanţa, Aidîn Ibram, a subliniat că această măsură este una provizorie, până la construirea sensului giratoriu care va asigura descărcarea traficului de pe autostradă, care va fi situat la capătul localităţii Lazu spre Agigea, mai exact, lângă Podul Agigea. Astfel, a fost rezolvată nemulţumirea locuitorilor din Lazu care au protestat de la bun început faţă de măsura separării sensurilor cu parapeţi din beton.

Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că măsura deblocării ieşirii în DN 39 nu este decât o revenire la situaţia de normalitate anterioară montării separatoarelor de sens. „Am făcut o plângere, în calitate de preşedinte al Comitetului local pentru situaţii de urgenţă, în care am arătat că autospecialele de pompieri, dar şi ambulanţele, nu puteau interveni în timp util. Am rămas stupefiat de decizia Poliţiei de a bloca ieşirea din Lazu spre Constanţa, care nu s-a consultat cu autoritatea locală. Practic, maşinile de intervenţie, ale pompierilor care vin de la Poarta 10 din port, şi ambulanţele de la Eforie sau de la Agigea, trebuiau să meargă până la giratoriul de la intersecţia cu drumul spre Cumpăna, pentru a se întoarce către Lazu, ceea ce întârzia intervenţia. Nu mai vorbesc de cazul când traficul este foarte de aglomerat şi se creează ambuteiaje. Eram foarte încurcat şi în ceea ce priveşte transportul copiilor, pe care riscam să îi ţin vara pe căldură în trafic, chiar şi 30-40 de minute, plus că se consuma combustibil în plus. În urma numeroaselor sesizări pe care le-am făcut, şapte-opt la număr - l-am sesizat chiar şi pe ministrul Blaga - s-a revenit la o situaţie de normalitate", a precizat Cristian Cîrjaliu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Undă verde de la Mediu pentru podul de la Tariverde, județul Constanța

17 Mar 2024 375

DRDP Constanța anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul lucrări de reparații la pod pe DN 3, KM 178+520

15 Mar 2024 298

DRDP Constanța anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul lucrări de reparații la pod pe DN 3, KM 216+985

15 Mar 2024 564

Licitații Constanța CN AIR SA, achiziție de cartușe pentru imprimante în valoare de peste 760.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 402

DRDP Constanța a demarat proiectul lucrări de amenajare la treceri de pietoni și montarea parapetului pietonal de protecție pe DN 39 (E87)

29 Feb 2024 704

Licitații Constanța Direcția Regională Drumuri și Poduri Constanța a achiziționat lucrări de marcaje rutiere de peste un milion de euro. Iată de la ce firmă (DOCUMENT)

28 Feb 2024 615

Constănțeanul supărat Lipsa iluminatului public, în zona podului de la Agigea, un pericol pentru cetățeni. Ce spun autoritățile?

26 Feb 2024 820

Justiție Constanța Almatar Trans SRL, nemulțumit de decizia CNSC privind un contract cu DRDP

21 Feb 2024 560

Licitație de 9,58 de milioane de euro, pentru DRDP Constanța, tranșată de judecătorii de la Curtea de Apel (MINUTA)

21 Feb 2024 636

Licitație a CNAIR SA pentru Regionala de Drumuri Constanța, estimată la peste 9,58 de milioane de euro, pe masa Curții de Apel (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 722

Licitații Constanța Direcția Regională de Drumuri și Poduri investește în lucrări de desființare construcții -canton și anexa de pe DN2A (DOCUMENT)

15 Feb 2024 681

Licitații Constanța Aproximativ 1,2 milioane de lei plătiți de Direcția Regională de Drumuri și Poduri pentru scule și unelte (DOCUMENT)

14 Feb 2024 764

Licitații Constanța Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța a cumpărat componente pentru rețeaua de internet de la Forte Systems SRL (DOCUMENT)

11 Feb 2024 780

CNAIR atribuie un contract pentru efectuarea de marcaje rutiere! Ce sumă este alocată pentru lucrările drumurilor din administrarea DRDP Constanța (DOCUMENT)

08 Feb 2024 835

Licitații Constanța CNAIR SA, achiziție de combustibil, în valoare de peste 90.000 de lei (DOCUMENT)

07 Feb 2024 574