DSP și DSVSA Constanța anunță controale drastice înainte de Paște și 1 mai

Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța și Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa au prezentat planul de măsuri privind prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale 2019 și a zilei de 1 mai 2019.
 
Astfel, în scopul prevenirii apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice, Sărbătorilor Pascale Ortodoxe și zilei de 1 Mai 2019, DSVSA Constanţa va dispune măsuri specifice de monitorizare, supraveghere şi control sanitar veterinar a activităţilor de producere, depozitare, transport şi valorificare a cărnii de miel, ouălor şi produselor din ouă, laptelui şi produselor lactate, peştelui şi produselor din pescuit pe teritoriul Judeţului Constanţa. În acest sens, în perioada 01.04.2019 – 01.05.2019 medicii veterinari cu atribuţiuni de control oficial din cadrul DSVSA Constanţa precum şi medicii veterinari din cadrul CSVSAO vor efectua controale şi verificări ale modului în care sunt respecate condiţiile sanitare veterinare în pieţele agroalimentare, unităţi de tranşare, unităţi de depozitare şi în toate unităţile unde se comercializează alimente de origine animală. De asemenea, va fi  asigurată permanenţa la nivelul DSVSA Constanţa si CSVSAO inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, afişându-se programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil precum şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, respectiv:  0786.577.007; 0241.682.417 sau fax.0241.682.119. În toate pieţele agroalimentare, administraţia pieţelor va asigura condiţii optime pentru depozitarea şi valorificarea  cărnii de miel/ied, a produselor lactate şi ouălor provenite de la producătorii particulari; DSVSA Constanţa asigurând personal sanitar veterinar specializat pentru asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă alimentară şi protecţie a cetăţenilor.  În perioada sus-menționată este permisă sacrificarea mieilor în abatoarul autorizat sanitar-veterinar pentru sacrificarea de porcine sau bovine – SC Carnob SRL din localitatea Lumina. Aceste cărnuri pot fi comercializate în toate unitățiile autorizate/înregistrate sanitar-veterinar însoțite de certificate de sănătate publică veterinară. DSVSA Constanța interzice comercializarea produselor și alimentelor de origine animală și nonanimală în spații improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, sau în sistem de vânzare stradal, în care nu este asigurată o temperatură și o stare de igienă corespunzătoare.
 
DSP Constanța anunță acțiuni de control
 
În perioada premergătoare și în timpul sărbătorilor pascale și de 1 Mai, Serviciul de Control în Sănătate Publica din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța va desfășura acțiuni de control igienico - sanitar în unitățile de producție de produse specifice sărbătorilor pascale (carmangerii, laboratoare de cofetărie și patiserie), unități de desfacere, unități de alimentație publica, hoteluri.
În cadrul actiunilor de control se vor verifica urmatoarele aspecte: existența apei curente și a apei calde în unități; verificarea condițiilor igienico-sanitare, organizarea și respectarea circuitelor funcționale, microclimat, ventilatie; existența spațiilor frigorifice / existența termometrelor și al afisajului termogramelor; existența fiselor de aptitudini eliberate de medicul de medicină muncii pentru  personalul angajat, conform H.G.nr.355/2007 cu modificăriile și completările ulterioare și monitorizarea zilnică a stării de sănătate la personalul din sectorul de producție; verificarea din punct de vedere al echipamentului de protecție al angajaților; verificarea din punct de vedere al existenței materialelor de curățenie și substante biocide; respectarea desfacerii alimentelor în ambalaje de plastic sau hârtie, care să fie însoțite de declarație de conformitate conform Regulamentului UE nr.1935/2004 si al  Regulamentului UE nr.10/2011. Pentru neconformitățile constatate se vor aplica sancțiuni contraventionale conform H.G.nr.857/2011.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 374

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 611

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 698

Angajații DSP din nou la protest, la Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 827

LIVE VIDEO+TEXT Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, inaugurat. Mai multe oficialități, prezente la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Feb 2024 1518

DSP Constanța angajează. Iată postul scos la concurs și condițiile de îndeplinit

16 Feb 2024 3454

Declarații de avere Constanța Valentin Vasile Broască - Madar, membru supleant în CA la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, averea și interesele (DOCUMENTE)

31 Jan 2024 982

Transguard Security SRL a formulat o nouă contestație DSP Constanța a anulat licitația pentru servicii de pază, CNSC a dispus însă continuarea procedurii!

15 Jan 2024 1006

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă „Spitalul de Pediatrie Dr. Alexandru Pesamosca și Alternativa Techirghiol, avizate la nivel instituțional"

22 Dec 2023 981

Știri Constanța Protest al angajaților Direcției de Sănătate Publică Constanța! (FOTO+VIDEO)

15 Dec 2023 853

O firmă de pază locală a reușit să anuleze la CNSC o licitație organizată de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

27 Nov 2023 879

Proteste și la Constanța Proteste spontane la Casele Județene de pensii și DSP-urile din țară (FOTO)

15 Nov 2023 1182

Ziua Mondială a Diabetului- 14 Noiembrie 2023 Conștientizarea și accesul la informații în diabetul zaharat

14 Nov 2023 915

Neconformități în unitățile sanitare cu paturi din Constanța! (DOCUMENT)

27 Sep 2023 912

Doliu în lumea medicală din Constanța

14 Aug 2023 6955