"Dulceamar" se joaca la Braila

# Piesa Teatrului National Constanta se va juca in cadrul Festivalului "Zile si Nopti de Teatru European la Braila", care se va desfasura in perioada 9-17 septembrie * Tot in septembrie, spectacolul va fi prezentat la un festival de la Piatra Neamt

Cea de-a doua editie a Festivalului "Zile si Nopti de Teatru European la Braila", care se va desfasura in perioada 9-17 septembrie, va reuni spectacole din noua tari, selectate pentru a crea un dialog cultural. Scopul evenimentului este de a valorifica si dezvolta traditia cosmopolita a orasului de pe Dunare, potentialul lui cultural si multietnic. Printre numeroasele trupe din tara si strainatate prezente la eveniment, se numara si cea a Teatrului National din Constanta, la inceputul reluarii activitatii dupa o vara de pauza. Echipa condusa de Beatrice Rancea va participa cu spectacolul de teatru-dans "Dulceamar". Piesa este creatia coregrafei Yvette Bozsik din Ungaria, un renume la festivalurile internationale. Din distributie fac parte Beatrice Rancea, Marian Adochitei, Pavel Barsan, George Calin, Diana Cheregi etc. Tot in luna septembrie, constantenii se vor deplasa la un alt festival de teatru, de data aceasta la Piatra Neamt, unde vor prezenta tot "Dulceamar".Festivalul de la Braila are si menirea de a spori prestigiul Teatrului "Maria Filotti" - organizatorul manifestarii - si de a facilita schimburile culturale, oferindu-se sprijin si din partea Ministerului Culturii si Cultelor si UNITER. Primul spectacol din festival va fi cel cu piesa "Visul unei nopti de vara" de Shakespeare, regia Victor Ioan Frunza, spectacol care reprezinta si premiera in noua stagiune a teatrului-gazda. Programul cuprinde creatii ale artistilor Teatrului Powszechny din Varsovia - "Palaria" de Labiche, regia Piotr Cieplak, ai Teatrului din Klaipeida, Lituania - "Totul despre femei" de Miro Gavran, regia Dalia Tamulevichiute, dar si ai Companiei Laborator "Theatre X05" din Tirana, Teatrului Prova din Atena, Teatrului Scampa din Elbasan, Albania, Alternative Theatre Kosovo etc. Din Romania, participa la festival teatrele bucurestene "Bulandra", "Nottara", "Odeon", Teatrul National din Tg Mures, Teatrul National din Craiova, Teatrul din Galati, Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti, Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov, Teatrul German de Stat din Timisoara, Teatrul Ariel din Ramnicu Valcea, Teatrul Act, Teatrul Luni, Teatrul Desant si desigur Teatrul "Maria Filotti" din Braila. Vor fi si spectacole de muzica, din tara si strainatate, majoritatea dintre acestea urmand sa aiba loc pe faleza. In program sunt cuprinse, de asemenea, un seminar despre rezidente artistice si un simpozion privind dramaturgia tarilor din estul Europei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Black Coffee, DJ-ul desemnat Man of The Year în 2023, completează lineup-ul ediției 2024 a festivalului Untold

16 Apr 2024 405

Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov

10 Apr 2024 254

Lenny Kravitz, singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive, urcă pe scena principală de la UNTOLD

04 Apr 2024 432

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1988

LIVE TEXT Expoziția „Praguri”, la Muzeul „Ion Jalea”. Constănțenii, invitați să admire fotografii ce explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 919

Expoziție de fotografie „Praguri”, a artistei Iris Maria Tușa, la Muzeul „Ion Jalea” Constanța

26 Mar 2024 554

Vernisajul expoziției „Praguri” al artistei Iris Maria Tușa este găzduit de Muzeul „Ion Jalea” Constanța

25 Mar 2024 513

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 612

În județul Constanța Aviatorul Rață Vasile a decedat. Mesajul transmis de familia sa

08 Mar 2024 946

Artist Talk susținut de Alexandru Rădvan la Muzeul de Artă Constanța

23 Feb 2024 561

Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Națională Constantin Brâncuși

19 Feb 2024 536

INNA va urca pe scena principală a festivalului UNTOLD Dubai

07 Feb 2024 586

Expoziție de artă la Muzeul Marinei Române din Constanța

01 Feb 2024 874

Cunoscută artistă din România a murit chiar de ziua de naștere. Avea doar 38 de ani

22 Jan 2024 2400

Bianca Boeroiu a câștigat premiul Emmy la categoria „Machiaj contemporan remarcabil”

11 Jan 2024 901