„Dumnezeu să te odihnească în pace, iub!“ Mesaj emoționant pentru maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi, decedat în accidentul de elicopter

Maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi. Sursa foto: FacebookSoția maistrului militar clasa a II-a Sergiu Bosoi, decedat în accidentul aviatic din seara zilei de 2 martie 2022, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoționant în memoria soțului său. 

Redăm mesajul extrem de emoționant: 

„Toate vin de la Dumnezeu, atât viața cât și sfârșitul ei... Pentru noi cei care rămânem în urmă este cel mai greu, dar singurul lucru pe care îl mai putem face este să ne rugăm pentru sufletul celor morți.
Dumnezeu să te odihnească în pace, iub!
Știu că ai fost și vei fi mândru de noi, fetele tale! 
Îți promit că voi fi puternică și o să fac tot ce ține de mine să fiu și mamă și tată pentru copiii noștri!
Rebecăi i-am spus deja că ești un SUPER EROU plecat în misiune să salvezi îngerașii cu aripi frânte , să-i duci cu elicopterul la Doamne Doamne să îi facă bine!
Nataliei îi voi vorbi mereu despre tine și sper să înțeleagă când va mai crește că tati e cel mai bun și nimeni nu îi va lua locul.
Nu sunt de acord cu decizia divinității, însă sunt convinsă că de acolo de sus vei fi mereu cu noi și ne vei proteja! 
Nu știu să vorbesc despre tine la trecut, pentru că tu vei trăi veșnic în mine prin copiii noștri!
Ps. Ce moment frumos a fost când ți-am făcut fotografia asta! 
Ps. Bucurați-vă de toți ai voștri azi, mâine nu e promis nimănui!“ - a transmis pe Facebook soția lui Sergiu Bosoi. 


Maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi, avea 37 de ani și era tatăl a doi copii. A absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale în anul 2005, specialitatea „Rachete navale și antiaeriene”.

Maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi a căzut la datorie în seara zilei de miercuri, 2 martie, în timpul executării unei misiuni deasupra Dobrogei, ca parte a echipajului elicopterului IAR 330 PUMA care s-a prăbușit în timpul executării misiunii de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR, dispărută de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei.

S-a născut la 29 iunie 1984, municipiul Medgidia, Județul Constanța.

În anul 2005, a absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, specialitatea „Rachete navale și antiaeriene”, după care a fost repartizat la Divizionul 50 Corvete de la Mangalia. În perioada 2008-2014, a fost încadrat la Centrul 39 Scafandri, unde a îndeplinit funcția de instructor scafandri. Din anul 2014, făcea parte din echipajul navei maritime pentru scafandri „Grigore Antipa”, din cadrul Divizionului 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime.

           
Începând cu anul 2007, până în anul 2020, Sergiu Bosoi a arătat o dorință remarcabilă de dezvoltare, motiv pentru care a urmat numeroase cursuri, precum cele de abordare şi control al unei nave supuse unei interdicţii maritime, de pregătire scafandri de luptă, de atestare scafandru - lucrător subacvatic, de atestare scafandru de căutare și salvare, de reatestare lucrări mecanice cu scule acţionate pneumatic şi hidraulic și de inițiere operator barocameră.

În cariera sa militară, a dat dovadă de profesionalism și pasiune pentru activitatea de scafandru, a participat la numeroase misiuni internaționale, precum și la asigurarea activităților de verificare a reactoarelor de la Centrala Nucleară Cernavodă, fiind capabil să execute scufundări până la adâncimi de 60 de metri. De asemenea, a participat la numeroase misiuni de tăiere și ranfluare la epavele navelor și pontoanelor scufundate în acvatoriile porturilor din țară.

Maistrul militar clasa a II-a Sergiu Bosoi a fost decorat, în anul 2020, cu Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, iar în anul 2021 a primit titlul de Veteran din teatre de operații.
Sergiu Bosoi avea 37 de ani, era căsătorit și tatăl a doi copii.
 
Sursa foto: facebook/Ionela Bebe

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Militarul american decedat în baza NATO de la Kogălniceanu ar fi împlinit 41 de ani

27 Oct 2022 5739

Eroii nu mor niciodată! Pe 17 septembrie 1996, România a pierdut primul militar în Teatrele de Operaţii

17 Sep 2022 650

MApN, despre militarul american mort la Baza Militară Mihail Kogălniceanu. „Nick a fost un membru valoros al echipei”

14 Sep 2022 1392

UPDATE Anchetă la Constanța după decesul unui militar american (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Sep 2022 5628

Cinci luni de la moartea militarului român Gabi-Victor Roman, decedat în timpul misiunii din Kosovo

14 Aug 2022 1468

Tragedie în timpul unui exercițiu militar! Un parașutist militar a murit în timpul executării manevrelor de aterizare

25 May 2022 2541

„Mi-ai lipsit ieri, îmi lipsești azi, îmi vei lipsi și mâine“ Mesaj emoţionant al soţiei unuia dintre militarii decedaţi în tragedia aviatică din judeţul Constanţa după parastasul de 40 de zile

10 Apr 2022 2840

Militar român decedat în timpul misiunii din Kosovo. Subofițerul era căsătorit și avea un copil

15 Mar 2022 4040

Lacrimi de durere pentru unul dintre militarii decedați în tragediile aviatice din județul Constanța. Caporalul Cătălin Lateș, plâns de familie și prieteni (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Mar 2022 12656

Forțele Navale, în doliu! Doi militari de la Divizionul 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime au murit în prăbușirea elicopterului de la Cheile Dobrogei

03 Mar 2022 3662

11 noiembrie - Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații. Lista militarilor români ucişi în misiunile executate în teatrele de operaţii

11 Nov 2021 1346

Prima condamnare Un autobuz care transporta militari americani la baza N.A.T.O de la Kogălniceanu implicat într-un accident mortal pe Autostrada A4

28 Aug 2021 55478

Militarul de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” Babadag, care s-a înecat în Dunăre, condus pe ultimul drum

22 Jul 2021 4926

Zeci de mesaje de condoleanțe pentru militarul de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” Babadag, înecat în Dunăre

20 Jul 2021 11517

Primăria Constanța, executată silit pentru un fost ministru al României interbelice. La mijloc, un teren din fosta zonă militară Mamaia

10 Jun 2021 2722