După tragedia de la Colectiv şi incendiul de la Culture Pub Cluburile, luate la puricat de Corpul de Control al primăriei



După tragedia de la Club Colectiv din capitală şi incendiul de la Culture Pub, care a alarmat spiritele şi la Constanţa, autorităţile locale s-au apucat de verificări. Controalele sunt cu atât mai binevenite cu cât firma pe care funcţiona Culture Pub nu avea autorizaţie de funcţionare valabilă, iar administratorii nu au solicitat şi nici nu au obţinut Autorizaţia de Securitate la Incendiu, pe care ar fi trebuit să o obţină de la ISU „Dobrogea“.
 
Corpul de Control al Primăriei Constanța a început de ieri verificarea mai multor cluburi şi localuri din oraş. Ionuț Pripiș, şeful acestui organism a declarat pentru ZIUA de Constanţa că acţiunea va dura, cel mai probabil, până mâine. „Rezultatele finale ale acestei acţiuni vor fi făcute publice după ce vor fi încheiate toate acţiunile plănuite. Se verifică acum dacă autorizațiile de funcționare sunt conforme cu cele de construire. Mai exact, potrivit hotărârilor de Consiliu Local Municipal, la noi nu se dau autorizaţiile în funcţie de capacitatea de locuri, ci în funcţie de perimetrul localului. Noi verificăm dacă aceşti parametri sunt respectaţi de proprietarii localurilor“, a explicat Ionuţ Pripişi pentru ZIUA de Constanţa.
 
Acesta a afirmat că ieri s-au făcut mai multe controale la un club care a mai fost verificat în trecut şi unde s-au aplicat deja două amenzi. „Este un club care a fost verificat de două ori în ultimele 11 săptămâni şi unde am mers în mod expres să vedem dacă respectă cele sesizate de noi“, a explicat şeful Corpului de Control al Primăriei. Potrivit unor surse, ieri s-au efectuat controale la Argo Pub, dar şi Club Phoenix.
 
Amenzile în cazul cluburilor ce nu au autorizația de funcționare conformă cu autorizația de construire pleacă, de la 2.500 de lei și poate duce și la închiderea localului.
De asemenea, Instituţia Prefectului judeţul Constanţa a făcut ieri unele precizări cu privire la prevederile Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, explicând că „începerea lucrărilor de execuţie la construcţii şi amenajări noi, de modificare a celor existente şi/sau schimbarea destinaţiei acestora, precum şi punerea lor în funcţiune se fac numai după obţinerea avizului sau autorizaţiei de securitate la incendiu, după caz“.

Administratorul sau conducătorul unităţii are obligaţia, fără echivoc, să solicite şi să obţină avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu prevăzute de lege şi să asigure respectarea condiţiilor care au stat la baza eliberării acestora.
 
Avizele şi autorizaţiile menţionate anterior se eliberează în mod gratuit de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, în termen de cel mult 30 de zile de la depunerea cererii, în condiţiile prevăzute de normele metodologice de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu.
 
În cazul în care, în urma controalelor care vor fi intreprinse în perioada imediat următoare, se vor identifica administratori sau conducători de unităţi fără autorizaţii sau avize de securitate la incendiu, aceştia riscă amenzi într-un cuantum cuprins între 30.000 lei şi 100.000 lei şi oprirea funcţionării unităţii (conf. art. 44, cap. 6 din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Detalii exclusive din dosarul cântărețului de manele Bogdan Mocanu, înjunghiat într-un club din Mamaia! (VIDEO)

23 Jul 2022 3899

Scandal în faţa clubului EGO din staţiunea Mamaia! Primul termen în instanţă, 1 aprilie (video)

09 Mar 2020 2777

Scandal în faţa clubului EGO din staţiunea Mamaia! Trei persoane, plasate sub control judiciar (video)

08 Feb 2020 3567

Scandal în faţa clubului EGO! Mai multe persoane trimise în judecată

10 Oct 2019 1901

Clubul Sportiv Municipal Medgidia, în insolvenţă. Dosarul, amânat

01 May 2018 2251

Cel de-al doilea pirotehnist din clubul Colectiv, cercetat sub control judiciar

27 Jul 2016 1941

Ionuț Ivan, președintele FC Olt, cercetat sub control judiciar

04 Jun 2016 2006

UPDATE - Un restaurant din Mamaia, închis de echipele de la DSVSA . Un club de fiţe, amendat!

05 May 2016 4058

Comisia pentru sănătate va face mâine audieri în cazul intervenției spitalicești de la Colectiv

30 Mar 2016 1767

Patronii clubului Colectiv au scăpat definitiv de arestul la domiciliu

28 Mar 2016 1968

Editorial Raportul intervenției din Colectiv aduce la lumină indolența de zi cu zi

25 Mar 2016 2486

Cazul "Colectiv" Piedone, sub control judiciar pe cauțiune. I se cere un milion de lei!

16 Dec 2015 1677

The Library şi Goblin s-au închis Cluburile şi pub-urile din Constanţa, luate la puricat de Corpul de Control al Primăriei

07 Nov 2015 3986

Patru dintre ele riscă referate de suspendare Cluburile, verificate de Corpul de Control al Primăriei Constanţa

06 Nov 2015 4079

„Plăţi nelegale“ către sportul constănţean HCM Constanţa dispută „un meci“ în instanţă cu CJC (documente)

21 Jul 2014 3667