E-Distribuție Dobrogea lansează o licitație pentru lucrări la instalații de medie și joasă tensiune

  • E-Distribuție Dobrogea lansează o licitație pentru lucrări la instalații de medie și joasă tensiune, în valoare de peste 125 de milioane de lei.
  • Lucrările de mentenanță, proiectare, execuţie şi modernizare a instalaţiilor electrice vor avea loc în județele Constanța, Călărași, Ialomița și Tulcea.
  • Ofertele pot fi depuse până la finalul lunii iunie pentru unul sau mai multe loturi scoase la licitație
E-Distribuţie Dobrogea, operatorul de distribuție a energiei electrice parte a grupului Enel, a lansat o licitație atribuirea de servicii de proiectare și execuție a lucrărilor de mentenanță și modernizare a liniilor și instalaţiilor electrice de medie şi joasă tensiune din județele Constanța, Călărași, Ialomița și Tulcea.

Lucrările pentru modernizarea rețelelor vizează creșterea rezilienței și a fiabilității acestora. Investițiile în rețelele de medie tensiune se reflectă în reducerea semnificativă a numărului întreruperilor neplanificate și, mai ales, a duratei acestora.

Acordul-cadru vizează o perioadă de 36 luni și se ridică la o valoare de peste 125 milioane lei fără TVA (25,4 milioane euro). Firmele interesate pot depune oferte până la data de 30.06.2021 pentru unul sau mai multe dintre cele patru loturi scoase la licitație. Selecția se va face pe baza celor mai avantajoase oferte financiare.

Lucrările de mentenanță sau modernizare vizează liniile electrice aeriene și/sau subterane și instalațiile de medie/joasă tensiune ale E-Distribuție Dobrogea.

Clienții vor putea consulta programul lucrărilor programate în regiune aici: https://www.e-distributie.com/ro/intreruperi-curent/intreruperi-planificate-dobrogea.html

În Dobrogea, E-Distribuție are planificate, în 2021, investiții de 176 milioane de lei (35,7 milioane euro) în modernizarea și digitalizarea rețelelor electrice, inclusiv prin instalarea de contoare inteligente. Din valoarea totală, suma de 22 milioane de lei este alocată lucrărilor de modernizare/construcție de linii de medie tensiune și posturi de transformare, iar 35 milioane de lei reprezintă volumul rezervat pentru lucrări de modernizare/construcție de linii de joasă tensiune.

În prezent, pentru alimentarea cu energie electrică în bune condiții a clienților din localitățile Constanța si Slobozia, compania modernizează două stații de transformare; de asemenea, au fost inlocuite ambele transformatoare din stația de transformare Eforie Nord cu unele de putere superioara 40MVA pentru asigurarea racordării la rețea a noilor consumatori din partea de Sud a județului Constanța. În județul Călărași, se execută lucrări de îmbunătățire a liniilor de joasă tensiune, în beneficiul consumatorilor din localitățile Oltenița și din Nicolae Bălcescu.

Valoarea programelor de modernizare și de mentenanță a rețelei electrice din acest an se adaugă investițiilor de 1,49 de miliarde de lei, realizate în total de E-Distribuție Dobrogea în perioada 2006 – 2020.

Sursa foto: E-Distribuție Dobrogea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unde se întrerupe furnizarea energiei electrice în județul Constanța, luni. Lista zonelor afectate

21 Apr 2024 2185

Județul Constanța Mai multe zone din Stațiunea Mamaia, Năvodari, Cernavodă și Fântânele, fără energie electrică astăzi

08 Apr 2024 1300

În ce zone din județul Constanța se va întrerupe furnizarea energiei electrice săptămâna viitoare

05 Apr 2024 3444

Știri Constanța Lucrări programate Rețele Electrice Dobrogea. Iată unde nu va fi curent în perioada următoare

04 Apr 2024 785

RAJA Constanța Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu

02 Apr 2024 530

Știri Constanța Lucrări programate Rețele Electrice Dobrogea. Iată ce consumatori vor rămâne fără curent electric în perioada următoare

01 Apr 2024 752

Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu pentru lucrări

01 Apr 2024 468

Mai multe zone din Constanța, Stațiunea Olimp și localitatea Ostrov, fără energie electrică astăzi

01 Apr 2024 528

Mai multe zone din municipiul Constanța și localitatea Lazu, fără energie electrică astăzi! Vezi dacă ești afectat

29 Mar 2024 564

Mai multe zone din municipiul Constanța, fără energie electrică miercuri. Vezi dacă ești afectat

26 Mar 2024 970

RAJA Constanța Se oprește apa în zona industrială a orașului Ovidiu!

18 Mar 2024 608

VIDEO Locuitorii din Năvodari, supărați de modul în care un investitor își supraetajează spațiul comercial. Ce spun autoritățile?

05 Mar 2024 962

Municipiul Constanța și alte patru localități din județ, fără energie electrică astăzi! Lista străzilor afectate

22 Feb 2024 2281

Se întrerupe furnizarea energiei electrice la Aliman, județul Constanța. Lista străzilor afectate

11 Feb 2024 1084

Nouă localități din județul Constanța, fără energie electrică vineri. Vizat și sediul unui post de poliție

08 Feb 2024 3161