Echipament de 65.000 de lei KMG International mărește capacitatea tehnică a Centrului de Transfuzii Constanța

KMG International își continuă angajamentul de a susține sectorul public de sănătate din România și donează echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ce va contribui la creșterea capacității tehnice a unității medicale. Valoarea totală a echipamentelor este de 65.000 RON.

"În 2018, pe durata celebrării Centenarului Marii Uniri, am promis comunităților din Constanța: că vom continua să ne implicăm și să îmbunătățim calitatea vieții în regiune. De aceea, sprijinul nostru pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, o instituție medicală care salvează vieți zilnic, a fost devenit prioritar pentru noi și pentru întreaga comunitate. Ne bucurăm că avem ocazia să contribuim la această cauză atât de importantă.”  Alexey Golovin, vicepreședintele al Grupului KMG International.

Printre echipamentele donate se numără un agitator de trombocite și un hemomixer pentru recoltarea sângelui total, aparate indispensabile pentru un centru de transfuzii sanguine, menite să contribuie la asigurarea conformității activităților de transfuzie sanguină efectuate de centru.

 “Centrul nostru are un rol esențial în salvarea pacienților ce au nevoie urgentă de transfuzii sanguine. Nevoia de sânge este o constantă în sistemul de sănătate. Donația făcută de KMG International va crește capacitatea tehnică a centrului de transfuzii și va  contribui la creșterea calității si securității componentelor sanguine  pe care le furnizam spitalelor.” a declarat dr. Alina Mirella Dobrotă, director al Centrului Regional de Transfuzii Constanța.


Echipamentul va fi inaugurat în decursul acestei luni și va intra la scurt timp în funcțiune. O campanie de donat sânge va fi desfășurată în rafinăria Petromidia, cu ocazia acestei donații.



Despre Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța

Primul centru de colectare și conservare sânge din Constanța a fost înființat în 1955. Din 1992, a devenit instituție sanitara publică cu personalitate juridică, numită Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. Centrul s-a dezvoltat progresiv, devenind o instituție-reper pentru domeniul transfuziilor sanguine, dar și una dintre cele mai importante instituții medicale din județ. Astăzi, o medie de 50 de unități de sânge sunt procesate zilnic în această unitate medicală, obținându-se până la 10 componente sanguine diferite, fiecare cu propriile cerințe de conservare.

Laboratoarele centrului dețin echipament automatizat ce permite testarea tuturor unităților colectate rapid, în cadrul unui program adaptat nevoilor spitalelor, asigurând un timp minim de producție de 6 până la maximum 24 ore între colectarea sângelui și validarea finală a componentelor sanguine, ce sunt pregătite pentru a fi distribuite către cele 14 spitale din județul Constanța. De peste 10 ani, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează activități de recoltare a sângelui în diferite localități din județul Constanța, pentru a fi mai aproape de comunitățile din diferite zone și a le oferi ocazia să doneze, în ciuda faptului că locuiesc la o distanță considerabilă de sediul centrului.  Începând cu anul 2000, centrul a colectat anual peste 10,000 de pungi de la donatorii din regiune. În 2018, au fost colectate 13,118 pungi. Obiectivul general al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța este atingerea auto-suficienței în componente sanguine recoltând sânge de la locuitorii județului, un obiectiv ce nu poate fi realizat decât cu sprijinul comunității.
 
Contribuția la sistemul de sănătate din România

De peste 10 ani, KMG International a investit peste 4 milioane USD în sistemul de sănătate public, astfel încât membrii comunităților în care Grupul operează să poată beneficia de servicii medicale de calitate. Investițiile în sectorul medical, una dintre direcțiile strategice ale companiei noastre, au vizat modernizarea și furnizarea de echipament către 60 de unități medicale din întreagă țara.
În ultimii ani, Grupul KMG International a  furnizat combustibil JetA1 pentru elicoptere medicale, uniforme pentru voluntari, echipamente medicale, precum și investiții în reabilitarea și dotarea diferitelor facilități medicale din țară și centre de instruire în situațiile de urgență din România. Mai mult, KMG International s-a implicat activ în susținerea sistemului de sănătate din România, atât prin intermediul parteneriatului său de lungă durată cu Serviciul Mobil de Urgență pentru Resuscitare și Descarcerare (SMURD) și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), cât și prin alte investiții considerabile în proiecte de sănătate din toată țara.

Despre KMG International

KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Prin programul „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecție a mediului şi sănătăţii în întreaga ţară. Pe lângă parteneriatul nostru strategic cu societatea civilă, menţionăm sprijinul SMURD, Gala Societăţii Civile, Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu. Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite. Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 579

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 590

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 641

Baurzhan Nurgaliyev este noul administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Midia Marine Terminal SRL, din Năvodari

07 Feb 2024 803

Mandat limitat Alexandru Stavarache, numit director economic interimar al Rompetrol Rafinare SA!

01 Feb 2024 877

Firme Constanța Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA actualizează contractul de împrumut pentru centrala în cogenerare de la Petromidia

02 Jan 2024 887

Rompetrol Rafinare SA are doi membri noi în Consiliul de Administraţie

03 Oct 2023 1115

Primăria Constanța achiziționează combustibili. Furnizorul este Rompretrol Downstream (DOCUMENT)

18 Sep 2023 982

Midia Marine Terminal a finalizat cu succes lucrările la terminalul offshore

01 Sep 2023 930

Firme Constanța O nouă decizie adoptată de Midia Marine Terminal SRL

07 Aug 2023 1198

Midia Green Energy SA are un nou Consiliu de Administraţie!

21 Jun 2023 1487

S-a aprobat remuneraţia lunară pentru fiecare membru al Comitetului de Audit al Rompetrol Rafinare SA!

16 Jun 2023 1314

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Extraordinară! Iată ce s-a decis

13 Jun 2023 1823

Rompetrol Rafinare SA, la judecată cu Agenția pentru Protecţia Mediului Prahova

05 Jun 2023 1093

Comunicat de presă Rompetrol Rafinare - 06.02.2023

06 Feb 2023 850