Echipele Termoficare în control la un bloc de pe strada Dionisie cel Mic din Constanța. Incredibil ce au constatat în urma verificărilor (VIDEO)

Furt energie termicăDirectorul Termoficare Constanța, Liviu Popa a anunțat astăzi că a constatat un furt de energie termică (apă caldă de consum și încălzire ) la blocul 20 scara E str. Dionisie cel Mic nr.52 din municipiul Constanța.

„De asemenea este furt și de apa rece. Am anunțat RAJA care a trimis corpul de control la fata locului“ - a precizat Liviu Popa. 

„Am fost nedumeriți de ce în această scară de bloc avem consum foarte mic atât la căldură cât și la apă caldă. Am făcut mai multe verificări ale grupurilor de măsură și de fiecare dată s-a dovedit că acestea funcționau corect din punct de vedere metrologic. Cu toate acestea, consumurile mici nu erau justificate. Când spun consumuri mici, le comparăm cu cele realizate la scările vecine, la blocuri vecine, la situații identice cu acesta din punct de vedere al structurii locuințelor. Colegii mei au venit astăzi să facă o verificare amănunțită a instalațiilor din subsol și spre surprinderea noastră am descoperit cauza acelor consumuri exagerat de mici. Au fost by-pass-ate grupurile de măsură cu o instalație care a fost montată artizanal în scopul vădit de a fura energie termică și apă rece. Au fost anunțați și cei de la RAJA care a trimis corpul de control să facă această constatare. Vom stabili care este valoarea prejudiciului. Vom face plângere la organele de cercetare penală“ - a declarat Liviu Popa, directorul general al Termoficare Constanța. 




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. RADET Constanţa acuză Furt de energie termică din sistemul municipal de termoficare (galerie foto)

10 Jun 2016 4109