Educație rutieră timpurie, desfășurată în mai multe școli din județul Tulcea

  • Cu acest prilej, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, au desfășurat mai multe acțiuni în școlile din județ, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, în care, din păcate, sunt implicați și copii.
Educaţia rutieră timpurie, făcută din primii ani de şcoală sau chiar de la grădiniţă este, în opinia specialiştilor, soluţia pentru reducerea numărului de accidente. Copiii învaţă, astfel, primele reguli de circulaţiei rutieră aflând că şi pietonii fac parte din categoria participanţilor la trafic, având în vedere că toţi participanţii la trafic au obligaţia de a respecta codul rutier, luminile de semnalizare şi instrucţiunile dirijorilor de trafic. 

Cu acest prilej, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, au desfășurat mai multe acțiuni în școlile din județ, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, în care din păcate, sunt implicați și copii.

Polițiștii au folosit tactici „de predare” noi, cu jocuri pe înțelesul celor mici și imagini distractive care le-au captat atenția.

Copiii au primit orare, pliante și dulciuri, ca recompense pentru atenția acordată, iar pentru micii participanți la trafic, întreaga acțiune s-a finalizat cu o ședință foto lângă autospecialele din dotarea poliției.

Câteva recomandări pe care poliţiştii le au pentru cei mici:
  • Pe drum, fii atent la semnele de circulație și respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranță!
  • Când mergi pe stradă, fii foarte atent! Ai deosebită grijă la traversarea străzii!
  • Traversează doar la culoarea verde a semaforului! Culoarea roșu înseamnă STOP! Când o vezi, oprește-te și așteaptă culoarea verde!
  • Când urci în mașină, pune-ți întotdeauna centura de siguranță! Îți protejează viața și sănătatea!
  • Mergând spre școală, deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă nu este trotuar, pe marginea drumului! În situația în care nu există nici margine, te poți deplasa pe carosabil, însă fii foarte atent și stai cât mai aproape de margine! Întotdeauna mergi pe partea stângă a carosabilului!
  • Joacă-te doar în locurile sigure! Nu te juca niciodată lângă șosea sau iarna pe lacul înghețat!
  • Nu te juca cu obiecte care te pot răni (cuţit, chibrit, aragaz)!Menționăm faptul că asemenea activități vor avea loc și în perioada următoare.

Sursă foto: IPJ Tulcea

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istria. Femeie băută și fără permis, depistată la volan de polițiștii rutieri

15 Jun 2021 471

IPJ Tulcea - Comunicat de presă - Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au întocmit dosar de cercetare penală privind ariile protejate

15 Jun 2021 206

IPJ Tulcea - Comunicat de presă - Acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, desfăşurate de poliţiştii tulceni

15 Jun 2021 182

Tulcea Controale anti-Covid în mijloace de transport în comun, parcuri și restaurante

15 Jun 2021 360

IPJ Tulcea - Comunicat de presă - 14.06.2021

14 Jun 2021 168

IPJ Tulcea - Comunicat de presă - 14.06.2021

14 Jun 2021 178

IPJ Constanța ,,Metoda Accidentul”. Bărbat, reținut pentru înșelăciune. Victima, o femeie din Tulcea

13 Jun 2021 713

Accident rutier mortal pe un drum județean din Tulcea. O mașină a intrat în copac

12 Jun 2021 743

Continuă acțiunile pentru limitarea răspândirii COVID-19, la Tulcea

10 Jun 2021 332

IPJ Tulcea - Comunicat de presă - Siguranța rutieră

10 Jun 2021 261

IPJ Tulcea - Comunicat de presă - Acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, desfăşurate de poliţiştii tulceni

10 Jun 2021 258

Ce spune IPJ Tulcea Accident rutier între o motocicletă și un autoturism. Motociclistul, rănit grav

10 Jun 2021 1012

Tulcea. Zeci de mijloace de transport, la control

08 Jun 2021 366

Tulcea. „Lecție“ de educație rutieră, dedicată elevilor. Ce le-au recomandat polițiștii

08 Jun 2021 346

IPJ Tulcea - Comunicat de presă -Acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19

08 Jun 2021 249