Efecte negative generate de vremea rea. Printre județele unde au intervenit pompierii, și Constanța

Efecte negative generate de vremea reaÎn ultimele 24 de ore (14.06.2022), la nivel național, pompierii militari au intervenit în 18 localități din 4 județe (CT, GR, IF și PH ) și în municipiul București pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea.


În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate au fost emise 17 mesaje de informare a populației prin sistemul RO-ALERT, la nivelul a 11 județe (AB, BV, BZ, CJ, CS, CT, GJ, HD, IF, PH, VL) și municipiul București.


Cu eforturi susținute, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 97 case, 32 curți, 25 subsoluri/beciuri. Totodată, pompierii au acționat pentru degajarea a 63 copaci rupți de vântul puternic. În urma acestor evenimente, 35 de autoturisme au fost avariate.
 

De asemenea, colegii noștri au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de pe acoperișurile a 4 imobile., mai punctează IGSU. 


O situație deosebită a avut loc în localitatea Buda, unde salvatorii prahoveni au intervenit cu promptitudine pentru salvarea unui muncitor de pe un șantier, care se afla în pericol de eletrocutare din cauza apei acumulate în zonă. 

Traficul rutier fost temporar blocat pe 2 drumuri naționale (DN 41/GR și DN 72/PH) și 1 drum județean (DJ 411/GR) din cauza apei acumulate pe carosabil și a copacilor rupți de vânt.


În acest momenent nu mai sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.


Monitorizarea permanentă a situației din teren și măsurile întreprinse pentru gestionarea promptă a solicitărilor primite din partea cetățenilor au făcut ca evenimentele să nu se soldeze cu victime.

 

Concomitent cu misiunile de înlăturare a efectelor produse de vremea nefavorabilă, pompierii au acordat măsuri de prim ajutor pentru 1.246 de persoane, au acționat pentru stingerea a 66 de incendii, precum și în 454 de cazuri în sprijinul comunităților. 



Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autovehiculelor implicate în 7 accidente rutiere. În urma acestor evenimente rutiere, trei persoane și-au pierdut viața., transmite IGSU. 


În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 11 de persoane aflate in dificultate.

Pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 14.06.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 380 pompieri și 225 mijloace tehnice.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, mai transmite sursa citată. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuProiectil găsit la Mihăilești

28 Mar 2024 209

ISU BihorEchipajele Stației de Pompieri Aleșd, Secției de Pompieri Beiuș și Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au acționat pentru stingerea a șapte incendii

25 Mar 2024 283

ISU IalomițaStația de pompieri Fetești a intervenit în cursul zilei de duminică

25 Mar 2024 266

ISU Iași1 misiune de asanare a muniției rămase neexplodate

25 Mar 2024 273

Intervenție de urgență a pompierilor la Cernavodă. Ce s-a întâmplat

24 Mar 2024 614

Alertă pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, în zona Capelei Militare! Au intervenit pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1177

O naștere ca-n filme! Trei pompieri au ajutat la venirea pe lume a unui micuț, în zona Munților Buzăului

19 Mar 2024 448

ISU Argeș - Incendii

19 Mar 2024 308

IGSUBilanțul misiunilor zilnice

18 Mar 2024 278

Știri Constanța azi UPDATE. Oficial de la IPJ. Intervenție de urgență a autorităților! O persoană amenință că se sinucide (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 1230

Peste 1.000 de angajați ai MAI se vor asigura că festivalul Massif se desfășoară în condiții de maximă siguranță

13 Mar 2024 574

ISU HarghitaÎmpreună suntem mai pregătiți să facem față oricăror situații de urgență!

13 Mar 2024 414

ISU „Dobrogea” Constanța a obținut un certificat de urbanism pentru un viitor imobil la Poarta 5

13 Mar 2024 441

ISU Argeș -Detașamentul de Pompieri Bradu au intervenit în localitatea Bradu cu o autospecială de stingere

12 Mar 2024 318

Județul Tulcea Incendiu la o locuință din localitatea Nicolae Bălcescu. Iată ce spun pompierii (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 632