„Efectul administraţiei Mazăre“ Constănţenii, despre ideea retrocedării Casei Căsătoriilor din Constanţa

Săptămâna trecută vă prezentam situaţia Casei Căsătoriilor din Constanţa, care face obiectul unui proces între Liga Maiştrilor Militari de Marină din Constanţa şi Primăria Constanţa. Mai exact, Liga Maiştrilor Militari de Marină a dat în judecată administraţia locală, solicitând, în baza Legii 10/2001, retrocedarea clădirii Casei Căsătoriilor, construită în perioada 1936 - 1942 din cotizaţiile Cercului Maiştrilor Militari de Divizia de Mare şi luată din posesia maiştrilor militari în 1948, fiind trecută în proprietatea domeniului public.
 
Povestea detaliată o puteţi citi într-un articol publicat într-o ediţie recentă a cotidianului ZIUA de Constanţa, articol ce a stârnit numeroase reacţii din partea constănţenilor:

Unde îşi vor mai uni destinele constănţenii? Clădirea Casei Căsătoriilor ar putea ajunge la Liga Maiştrilor Militari de Marină“ 
 
Astfel, unii locuitori ai oraşului au propus locuri din municipiu unde ar putea funcţiona Starea Civilă dacă imobilul de pe strada Mihai Eminescu nr. 20 va fi retrocedat. „De ce nu la Casa de Cultură, devenită butic? Efectul administraţiei Mazăre“, a scris G.P.S. „Vor muta Casa Căsătoriilor la mall, acolo unde se încasează şi taxele locale“, a scris şi I.B. Un alt constănţean, M.B., a comentat: „În sfârşit, se va face dreptate. Unde se vor oficia căsătoriile? Probabil în Mamaia, unde locuieşte fostul, sau în Madagascar“. P.I.M. are următoarea opinie: „Era şi cazul să o renoveze sau să înceapă de la zero, în altă parte“. Unii cititori au sugerat alte locuri în care s-ar putea oficia cununiile civile: Cazinoul, bisericile, plajele sau clădirile nefolosite din zona peninsulară a Constanţei.
 
Alţi constănţeni au fost de părere că cererea Ligii Militare de Marină este îndreptăţită. „Dacă e a lor, atunci nu mai e nimic de comentat. Oricum nu pleacă nimeni acasă cu locaţia. Să rămână Casă a Căsătoriilor, iar încasările să intre în fondul Ligii. Mai ajută la un medicament, o operaţie...“, a scris E.S. „Dacă au fost banii lor, revendicarea e îndreptăţită, nu şi... morală... Totuşi, Marina are o grămadă de clădiri goale ce pot fi folosite pentru Ligă, dar cred că trebuie OUG sau lege pentru transfer de proprietate“, este de părere N.D.
 
Sunt şi constănţeni nemulţumiţi de ideea schimbării adresei Casei Căsătoriilor din Constanţa. „Cu ce ocazie? M-am născut în Constanţa, în această clădire generaţii întregi au învăţat o sumedenie de lucruri. A fost Casa Pionierului. Nu a avut nicio legătură cu alte instituţii“, a scris C.N.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Holiday D'Sign Consult, unic ofertant pentru elaborarea documentației de reabilitare a Casei Căsătoriilor

26 Aug 2023 715

Licitația a fost anulată. Niciun operator economic nu este interesat de reabilitarea termică a Casei Căsătoriilor din Constanța

20 Aug 2023 663

Judecătorii vor să știe dacă taluzul de la Plaja Modern Constanța este faleza litoralului românesc!

12 Jun 2023 3674

Cine a efectuat reparațiile în curtea Casei Căsătoriilor din Constanța?(DOCUMENT)

02 Jun 2023 1258

Casa Căsătoriilor Constanța va fi reabilitată! Consiliul Local a aprobat proiectul (DOCUMENT)

26 May 2023 806

Cine va efectua verificarea tehnică în cadrul proiectului de reabilitare a imobilului Casa Căsătoriilor din Constanţa? (DOCUMENT)

04 Apr 2023 1191

Primăria a lansat licitație pentru reabilitarea curții casei Căsătoriilor din Constanța

13 Feb 2023 852

„Căsătorie binecuvântată!“ Fostul rugbyst Costi Gheară și Maria Iacob, Miss România, au spus „Da!“ la Constanța (GALERIE FOTO)

29 Aug 2022 8191

Casa Căsătoriilor din Constanța intră în reparații

31 Jul 2021 1704

A revenit căldură și apă caldă în zona Casa Căsătoriilor din Constanța!

06 Jan 2021 2113

RADET Zona Casa Căsătoriilor din Constanța fără apă caldă

23 Jul 2020 2212

Retrocedări cu iz de epocă Ce a revendicat moştenitorul prinţului Ştirbey la Constanţa. Ce a primit

30 Jan 2020 5265

Incendiu în zona Casei Căsătoriilor din Constanţa (galerie foto + video)

20 Aug 2019 2587

Avarie CET Centrul oraşului Constanţa a rămas fără apă caldă

22 Aug 2018 1541

O avarie CET Palas afectează furnizarea apei calde în Constanţa. Zone afectate

20 Jun 2018 2039