Eficientizarea energetică și reabilitarea blocurilor, la Tulcea. Primăria Municipiului face un apel către toate asociațiile de proprietari

Reabilitarea blocurilor, Sursa foto: primariatulcea.ro.
În curând vor fi lansate programele naționale și europene pentru finanțarea lucrărilor de eficientizare energetică a blocurilor de locuințe.

Primăria Municipiului Tulcea intenționează să includă în aceste programe cât mai multe blocuri de locuințe, în condiții cât mai avantajoase pentru proprietari. Depunerea proiectelor presupune parcurgerea mai multor etape premergătoare, primul pas fiind obținerea acordului în cadrul Asociațiilor de Proprietari.

Primăria Municipiului Tulcea face un apel către toate asociațiile de proprietari să întreprindă toate demersurile pentru a se putea încadra ca beneficiari eligibili.

Adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte, cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor, asupra lucrărilor de modernizare și eficientizare energetică. Acest acord nu atrage după sine niciun cost pentru proprietari.

Odată publicate programele de finanțare, va fi cunoscută și valoarea contribuției proprii, ce va trebui acoperită de către Primărie sau/și Asociație. Ulterior, fiecare asociație va decide dacă se va înscrie pentru efectuarea lucrărilor.

În funcție de fiecare program în parte, vor fi incluse diverse tipuri de lucrări:
  • Reparații ale subsolului, ale instalațiilor, conductelor, gurilor de scurgere, fațadelor, scărilor, tavanelor, rosturilor, acoperișului etc;
  • Înlocuiri ale liftului, tablelor, glafuriilor interioare și exterioare etc;
  • Remontarea aparatelor de aer condiționat, a antenelor, a interfonului etc;
  • Izolarea termică a pereților, înlocuirea sau reparația tâmplariilor existente, a spațiilor comune, refacerea teraselor etc;

La această dată, în procesul de reabilitare și eficientizare energetică, sunt implicate 25 de asociaţii, totalizând 132 scări și 2439 apartamente.

Reducerea costurilor la facturile de energie va fi un avantaj concret și imediat pentru fiecare beneficiar.

Totodată, lucrările vor duce la îmbunătățirea esteticii urbanistice generale, sporirea confortului și, nu în ultimul rând, la creșterea valorii locuințelor respective pe piața imobiliară.

Eficientizarea energetică este un subiect tot mai actual, reducerea consumului de gaze naturale fiind un obiectiv foarte important pe agenda europeană.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai mulți investitori voiau să ridice blocuri în zonă Primăria Constanța vrea să exproprieze mai multe terenuri de pe bulevardul Lăpușneanu. A atribuit contractul pentru realizarea documentațiilor!(DOCUMENT)

25 Mar 2024 5388

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, reabilitează blocurile din comună. Investiție de 10 milioane lei

25 Mar 2024 562

APM Constanța Ce demersuri trebuie să facă Cristian Panait să ridice două blocuri de 12 etaje în Mamaia?

20 Mar 2024 500

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2290

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2024 1193

Cumpărări directe Constanța Namazu Consulting SRL, cu un singur angajat anul trecut, va exeprtiza tehnic trei blocuri din Medgidia (DOCUMENTE)

10 Mar 2024 462

Licitații Tulcea Două blocuri din municipiu vor fi reabilitate energetic (DOCUMENT)

07 Mar 2024 688

Au fost emise două acte de urbansm Două blocuri, ridicate de Biodam SRL pe strada Olteniei din municipiul Constanţa

06 Mar 2024 598

Primăria Constanța Se lucrează la montarea băncilor și coșurilor de gunoi pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu, 1 Decembrie 1918, 1 Mai și șoseaua Mangaliei

01 Mar 2024 468

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 610

Editorial Tragedia din Valencia, semnal de alarmă pentru constructorii din întreaga lume

25 Feb 2024 1139

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 929

Ansamblu rezidențial la Pescărie! Blocuri de 11 etaje pe bulevardul Mamaia din Constanța. Iată stadiul lucrărilor (FOTO)

23 Feb 2024 3686

Parcări noi pe bulevardul Tomis?! O cunoscută companie din oraș, proces cu CL Constanța pentru două viitoare blocuri! Decizia Tribunalului (MINUTA)

22 Feb 2024 871

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța Blocuri de până la 10 etaje în Tomis Nord. Detalii despre proiectele imobiliare de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

19 Feb 2024 2676