Ei au scos crucile aruncate de ÎPS Teodosie în Marea Neagră. A participat şi sportiva Antoanela Manac (galerie foto)


Câteva mii de persoane s-au strâns luni, în jurul orei 12:00, pe Faleza Cazinoului din Constanţa, pentru slujba de Bobotează. Pe lângă tradiţia de sfinţire a apei, un moment unic şi spectaculos este cel în care ÎPS Teodosie a aruncat cele trei cruci în mare, iar scafandrii au înotat după ele.


„Nu am avut emoţii. Au fost valurile cam mici. Mă aşteptam să fie mai mari, ca în poza pe care o am. Iată, Boboteaza anului 2020 vine să ne aducă valuri, pentru că vom avea valuri în viaţă. Fiecare om are în viaţa lui valuri, când îi este mai bine, când îi este mai greu, de aceea sfinţirea mării, unde am pomenit şi pe cei pe care marea i-a înghiţit când am stropit cu apă, este o necesitate pentru toţi. Marea este o binefacere pentru noi. Ea ne împrospătează aerul, cum trebuie să ne împrospătăm şi noi sufletul cu rugăciunile de acum, de la Bobotează”, a spus ÎPS Teodosie, după ce a fost adus la mal cu barca. Trei tineri curajoşi au reuşit să ajungă la mal cu sfintele cruci, asta după ce 17 au sărit din nava aflată în larg.


Pe lângă aceştia, de la mal, în mare a intrat şi Antoanela Manac, triatlonistă, sportivă profesionistă, componentă a Lotului Naţional de Triatlon. A fost declarată de Federaţia Română de Triatlon Sportivul anului 2017, 2018 şi 2019. Are 24 de ani şi în 2019 a cucerit titlul de vicecampioană europeană la Aquathlon, secţiunea Elite. De asemenea, a ocupat locul 3, tot la Aquathlon, la Jocurile Mondiale pe Plajă de la Doha, dar şi locul 2 la ASTC Triathlon Asian Cup, de la Cholpon-Atra, din Kirghizstan.
În marea agitată, tânăra sportivă spune că a reuşit să prindă crucea, dar i-ar fi luat-o alt scafandru din mână.


Astfel, cei trei tineri care au ajuns la mal fiecare cu câte o cruce sunt: Ionuţ Drăgoi, Iulian Cătălin Bratu şi George Colioglu Cristian.


Conform filmărilor realizate de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, Antoanela Manac ar fi fost cea care a ridicat prima crucea din marea agitată, fiind ulterior luată de Ionuț Drăgoi din mâinile campioanei.


Ionuţ Drăgoi s-a dus direct către adăpost după ce a ieşit din mare, fără să facă declaraţii, asta pentru că avea nevoie de căldură. George Colioglu Cristian este din Agigea şi a spus: „Am sărit pentru prima oară şi doresc un an nou fericit pentru toată lumea”.


Iulian Cătălin Bratu este născut în Brăila şi lucrează în Constanţa. Este pentru prima oară când participă la evenimentul ortodox şi spune că va reveni şi la anul să îşi încerce norocul în Marea Neagră. „Doresc bucurii şi multe împliniri de la acest an”, a spus tânărul.

 

Citeşte şi:

LIVE TEXT Mii de constănţeni în faţa Arhiepiscopiei Tomisului, la slujba de Bobotează (galerie foto+video)

Cele trei cruci, aruncate în apele Mării Negre de ÎPS Teodosie, recuperate de trei tineri curajoşi (galerie foto)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campioana din Constanţa Triatlonista Antoanela Manac îşi începe activitatea de medic rezident

18 Dec 2020 2423

Absolventă de Medicină De ziua sa, campioana Antoanela Manac s-a înscris la rezidențiat

19 Oct 2020 1539

Patru competiții găzduite de H3R0 Mamaia. Constănțeni, în fruntea clasamentelor

13 Oct 2020 2391

„Fain! Mai lipsește doar o calificare la JO. Spor!“ Colecția de trofee a campioanei din Constanța Antoanela Manac e impresionantă (galerie foto)

05 May 2020 3110

Triatlonista constănțeană Antoanela Manac, evoluție în Mexic, în La Paz. A fost ultima sa cursă, până se vor relua competițiile (galerie foto)

16 Mar 2020 2414

A luat cartea în bazin! Studentă la Medicină, campioana Antoanela Manac citeşte în timp ce înoată, la antrenament (galerie foto)

27 Feb 2020 3680

ÎPS Teodosie i-a oferit campioanei Antoanela Manac crucea ce i-a fost furată de Bobotează

30 Jan 2020 1599

O campioană, printre bărbați Cine a prins de fapt una dintre cele trei cruci aruncate în Marea Neagră de IPS Teodosie (video)

06 Jan 2020 4543

Alergare la Constanţa în memoria lui Peter Klosz, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon

22 Nov 2019 2285

Triatlon Constănţeanca Antoanela Manac, lângă podium la Cupa Continentală din Argentina (galerie foto)

19 Nov 2019 1127

Campioana din Constanţa O nouă distincţie importantă în triatlon pentru Antoanela Manac

18 Nov 2019 1547

Antoanela Manac, peripeţii la Cupa Mondială din Peru „Când eşti în forma cea mai bună, exact atunci se întâmplă să păţeşti ceva!“ (galerie foto)

06 Nov 2019 1264

Diplomă de onoare pentru Antoanela Manac Campioana, invitată în proiectul „Bibliotecile vii - Poveşti de succes“ (galerie foto)

16 Oct 2019 1561

În ziua în care a împlinit 24 de ani, constănțeanca Antoanela Manac a urcat pe podium la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha (galerie foto)

15 Oct 2019 2209

Triatlonista Antoanela Manac, pe locul patru la Cupa Continentală din Maroc

17 Sep 2019 982