Elaborare documentaţie de urbanism PUZ „Sentinţă Tomis Nord“ După şase ani, Primăria Constanţa pune în aplicare o sentinţă judecătorească (document)

Primăria Constanţa achiziţionează serviciul de elaborare a documentaţiei de urbanism PUZ „Sentinţă Tomis Nord”, municipiul Constanţa. Valoarea estimată a contractului este de 6.388 de lei fără TVA. Durata contractului: 360 de zile. Atribuirea se va face pe baza criteriului „preţul cel mai scăzut”. Data-limită de primire a ofertelor este 30.07.2019. Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite oferte de preţ conform prezentului anunţ pe adresa de e-mail achizitiipublice@primaria-constanta.ro. Caietul de sarcini poate fi consultat în secţiunea „Documente”.

Povestea acestui PUZ începe undeva în anul 2013, când instanţele de judecată obligau Primăria Constanţa să întocmească acest plan urbanistic zonal, din bani publici, pentru suprafaţa care cuprinde şi terenul pe care Iancu Pelehra vrea să ridice un bloc de cinci etaje. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, în 2015, Pelehra şi-a făcut singur PUZ-ul, din resurse proprii, iar ulterior l-a retras, motivând că trebuie să fie pusă în aplicare sentinţa instanţei.

În cadrul unei dezbateri publice care a avut loc în toamna anului 2015, oamenii care locuiesc în blocul dintre aleea Hortensiei şi strada Dispensarului erau profund nemulţumiţi de planurile vecinului lor de proprietate, Iancu Pelehra. Ei spuneau că imobilul le va lua tot soarele, ba mai mult, distanţa dintre blocuri ar fi extrem de mică.
 
Iancu Pelehra, fiul omului de afaceri Ghiţă Pelehra, care deţinea la aceea vreme „Cuptorul cu plăcinte” din Satul de Vacanţă, intenţiona să ridice un imobil cu regim de înălţime S+P+5 etaje, pe un teren de 355 mp, foarte aproape de blocul vecin. În acest sens, Iancu Pelehra a iniţiat planul urbanistic zonal pentru terenul delimitat de bulevardul Aurel Vlaicu, aleea Dispensarului şi aleea Hortensiei. Obiectivul PUZ-ului consta în studierea, reglementarea şi modificarea reglementărilor urbanistice aprobate în limitele zonei studiate. Odată retras de iniţiator, PUZ-ul va fi întocmit de municipalitate din bani publici. Acest lucru se realizează abia acum, după şase ani.

Citeşte şi:
 
Iancu Pelehra, fiul omului de afaceri Ghiţă Pelehra, şi-a făcut o firmă

Primăria Constanţa, obligată de instanţă să îl continue Iancu Pelehra a retras PUZ-ul care a încins spiritele vecinilor săi de pe Aurel Vlaicu (galerie foto)

Răsturnare de situaţie Iancu Pelehra, iniţiatorul PUZ-ului din zona Aurel Vlaicu, a decis sistarea demersului 

De la “Cuptorul cu plăcinte” la bloc de cinci etaje Iancu Pelehra se apucă de afaceri imobiliare (document)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.