Elaborarea documentației de urbanism „Actualizare Plan Urbanistic Zonal Palazu Mare“, inițiată de Primăriei Constanța

Sursa foto: Primăria ConstanțaMunicipiul Constanța a inițiat elaborarea documentației de urbanism „Actualizare Plan Urbanistic Zonal Palazu Mare“. Zona studiată are o suprafață de cca. 402 ha și este delimitată de Bd. Tomis, Lacul Siutghiol, incinta RAJA și limita UAT Ovidiu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, în contextul demersului de informare și consultare a publicului pentru elaborarea documentației „Actualizare PUZ Palazu Mare“ municipiul Constanța, anunțăm prima întâlnire de lucru pentru duminică, 11 iunie 2023, orele 13:00 - Școala Gimnazială nr.14, Str. Dumbrăveni, Constanța, pentru a discuta problemele și nevoile cetățenilor cu privire la zona de studiu PUZ.

„Scopul primei întâlniri este acela de a se face cunoscute problemele și nevoile cetățenilor, cât și eventualele propuneri ale acestora, ce vor fi cuprinse în etapa de analiză a situației existente. Această primă întâlnire face parte dintr-un proces mai amplu de elaborare participativă a documentației de urbanism. Ulterior acestei prime întâlniri, se vor organiza în lunile ce urmează focus-grupuri specializate pentru discuții cu instituțiile, mediul de afaceri, mediul asociativ (ONG-uri) și alți actori relevanți interesați. Totodată, propunerile preliminare vor fi elaborate în a doua jumătate a anului, urmând ca acestea să fie dezbătute public în 2024, conform calendarului de elaborare a documentației de urbanism.

Publicul este invitat să se înscrie liber la eveniment accesând următorului link: https://forms.gle/28QbMQEh2kAcThfY6. În vederea participării la întâlnirea de lucru este necesară prezența fizică.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail simina.staiculescu@primaria-constanta.ro - din partea Primăriei Municipiului Constanța, respectiv la office@agorapolis.ro - din partea elaboratorului Planului Urbanistic Zonal“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Scop PUZ

- analiza situației existente a teritoriului administrativ;

- identificarea disfuncțiilor existente la nivel local și regional;

- stabilirea direcțiilor de dezvoltare a structurii urbane existente pe termen mediu- 6 ani;

- dezvoltarea durabilă și sustenabilă a localității prin intervenții în teritoriu la nivel zonal;


- stabilirea direcțiilor, priorităților și reglementărilor de amenajare a teritoriului și dezvoltare urbanistică a localității;

- utilizarea rațională și echilibrată a terenurilor necesare funcțiunilor urbanistice;

- creșterea calității vieții în mediul urban;

- fundamentarea realizării unor investiții de utilitate publică;

- asigurarea suportului de reglementare privind eliberarea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire;

- corelarea intereselor colective cu cele individuale privind ocuparea și utilizarea spațiului urban.

Citește și: 

Consiliul Local Municipal votează contrucția unui bloc în cartierul Palazu Mare din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședința CLM Constanţa. Consilierii au votat pentru absorbția AFI SRL de către Confort Urban și pentru suspendarea PUZ-ului cartierului Palazu Mare! (DOCUMENT)

31 Aug 2023 810

Ultima zi în care constănțenii mai pot completa chestionarul pentru actualizarea PUZ Palazu Mare

20 Aug 2023 589

Știri din Constanța Proiectul de suspendare a PUZ Palazu Mare depus de consilierii locali USR a primit raport negativ

04 Aug 2023 759

Știri Constanța Proiectul de suspendare a PUZ Palazu Mare III, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

28 Jul 2023 897

Primăria Constanța a lansat în consultare publică Planul Urbanistic Zonal pentru cartierul Palazu Mare

21 Jul 2023 866

Stelian Ion despre locuitorii din Palazu Mare, care cer suspendarea PUZ-ului din cartier "Oamenii se văd goniți din propriul cartier și viața le devine un calvar" (VIDEO)

08 Jul 2023 1053

Constănțeanul supărat. Între case au răsărit blocuri Locuitorii din Palazu Mare cer suspendarea PUZ-ului din cartier și îi cheamă pe edilii orașului la discuții!

05 Jul 2023 1571

Haosul urbanistic din Palazu Mare trebuie să înceteze! Consilierii locali USR Constanța cer suspendarea PUZ-ului cartierului

23 Jun 2023 1280

Constănțenii cer oprirea haosului urbanistic Prima dezbatere publică pentru „Actualizarea Planului Urbanistic Zonal Palazu Mare“

18 Jun 2023 1090

„Actualizare Plan Urbanistic Zonal Palazu Mare“. Când va avea loc prima întâlnire de lucru?

31 May 2023 983

Ce firme au câștigat contractele de actualizare sau elaborare a PUZ-urilor din Palazu Mare, Veterani, stațiunea Mamaia și Piața Griviței din Constanța? (DOCUMENTE)

16 Feb 2023 1882

Licitația pentru actualizarea PUZ-urilor stațiunii Mamaia și cartierelor Veterani și Palazu Mare, în atenția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor

12 Jan 2023 1381

Achiziții publice contestate în instanță. Primăria Constanța pierde definitiv procesul cu Synergetics Corporation SRL

19 Sep 2022 1189

Constănțeanul supărat. Stațiunea Mamaia. „Metri cubi de beton nu înseamnă turism de calitate”!

11 Jul 2022 2616

O societate din București a renunțat la contract. Primăria Constanța a reluat licitația pentru reactualizarea unor PUZ-uri importante

06 Jul 2022 1501