Elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, în marș cu nava-școala „Mircea”


  • Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a participă la un marș de instrucție cu nava-școală „Mircea”, ce aparține Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, în raionul Tuzla.
  • Acțiunea face parte din programul de consiliere și orientare profesională a elevilor militari.
Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a participă la un marș de instrucție cu nava-școală „Mircea”, ce aparține Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, în raionul Tuzla, în datele de 14 și 26 mai.

Acțiunea face parte din programul de consiliere și orientare profesională a elevilor militari. Astfel, prin desfășurarea celor două marșuri de instrucție tinerii cadeți au posibilitatea de a fi inițiați în tainele navigației, de a vedea și primi explicații despre tehnica de la bordul navei, luând astfel un prim contact direct cu viața de marinar în Forțele Navale Române.

Parte din același program de orientare profesională, elevii claselor a IX-a sunt programați să participe în cursul lunii iunie la activități de familiarizare cu noțiunile de marinărie și a tehnicilor folosite în sporturile nautice la Centrul de pregătire marinărească și sporturi nautice Palazu-Mare, din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Aceste activități extrașcolare cu specific marinăresc sunt adaptate la contextul pandemic, luându-se toate măsurile de igienizare conform procedurilor sanitare în vigoare. Atât echipajul de la bordul navei-școale, cât și instructorii militari ce însoțesc elevii la centrul de pregătire marinărească a fost testat împotriva Covid-19, cei mai mulți fiind deja vaccinați cu ambele doze.

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto a materialului.

Sursa foto: Facebook/ Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 519

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1485

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța organizează prima ediție a concursului de istorie Ion Moiceanu

16 Apr 2024 414

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța Elev Ciprian George Vasilescu - Locul III la Șah Individual Masculin

13 Apr 2024 456

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

02 Apr 2024 490

În Constanța Elevii CNMAIC, premiați la concursul de fizică „Pontus Euxinus"

31 Mar 2024 409

Decizie definitivă a instanței în procesul dintre Black Sea Euro Investments și Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța

23 Mar 2024 523

Promovarea ofertei educaționale la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (FOTO)

23 Mar 2024 559

S-a prelungit perioada de înscriere pentru colegiile militare naționale. Câte locuri sunt la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța

23 Mar 2024 661

Activități de promovare a colegiilor naționale militare în școlile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 536

Litigiu privind achizițiile publice, în apel la Curtea de Apel Constanța. Vizată, o unitate militară din Constanța

24 Feb 2024 682

În Constanța Concurs cu tematică ecologică, „Metamorfoza - O Nouă Viață", organizat la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza"

24 Feb 2024 643

Constanța ​Ziua Internațională a Sportului Militar, sărbătorită la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” (GALERIE FOTO)

18 Feb 2024 685

Ziua Națională a Lecturii celebrată la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO)

18 Feb 2024 572

Colegiul Național Militar din Constanța organizează recrutarea și selecția pentru soldați gradați profesioniști

18 Feb 2024 754