Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă, își organizează petrecerea de Halloween în România!

Elon Musk, foto: Facebook.com
Fiind una dintre cele mai vechi sărbători din lume, Halloweenul este acum sărbătorit în foarte multe țări de pe glob, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico și Regatul Unit, iar ocazional în unele părți ale Australiei și Noua Zeelandă. În America de Nord și Canada își menține cel mai înalt nivel de popularitate.

În fiecare an, 65% dintre americani își decorează casele și birourile pentru Halloween. Procentul este depășit doar de decorațiunile făcute cu ocazia Crăciunului.

Halloweenul este sărbătoarea în care sunt vândute cele mai multe bomboane și este a doua sărbătoare după Crăciun ca volum al vânzărilor globale.

Elon Musk a închiriat castelul lui Dracula de la Bran pentru party-ul de Halloween!

Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă, dar și alte celebrități, precum Angelina Jolie, ar urma să participe la o petrecere de Halloween la castelul Bran., transmite Gândul.ro. 

Magnatul american Peter Thiel s-ar afla deja la București, împreună cu partenerul său, Matt Danzeisen.Date despre Halloween


Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie.

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie., scrie wikipedia.org. 

Activitățile specifice pentru Halloween sunt purtarea de costume specifice, colindatul, sculptarea dovlecilor în formă de felinar, jucarea de farse sau vizitarea unor locuri presupus bântuite. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SpaceX a lansat o navetă cu patru astronauți către Stația Spațială Internațională (VIDEO)

02 Mar 2023 530

Twitter concediază aproximativ 50% din angajații săi din întreaga lume. Scopul măsurii

06 Nov 2022 666

O mare vedete internațională se află deja la Brașov! Participă la petrecere lui Musk de la Castelul Bran

30 Oct 2022 1257

Elon Musk apare alături de papa Francisc într-o fotografie pe Twitter

02 Jul 2022 808

Fiica transgen a miliardarului Elon Musk vrea să rupă legăturile cu tatăl ei. A decis să își schimbe numele

21 Jun 2022 914

Casa Albă propune impozite mai mari pentru miliardari. Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, ar trebui să plătească 50 de miliarde de dolari taxe suplimentare

27 Mar 2022 970

Elon Musk anunţă că reţeaua de internet Starlink este activată deasupra Ucrainei

27 Feb 2022 1457

Stație de încărcare Tesla, amplasată în parcarea unui mall din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2022 1843

Elon Musk anunță că va plăti anul acesta impozite de peste 11 miliarde de dolari

20 Dec 2021 1081

Elon Musk, desemnat „personalitatea anului 2021“ de revista Time. Editorii revistei au făcut anunțul

13 Dec 2021 975

Revista presei locale

26 Dec 2018 1372

Adevarul.ro Cum a ajuns un nume de român să fie încrustat pe automobilul Tesla trimis în spaţiu de Elon Musk

14 Feb 2018 1818