Emanuel Roiu, şeful sindicatului de la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu“, contestă decizia de concediere

(Fostul) lider al Sindicatului Liber Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“, Emanuel Petruţ Roiu, cheamă în instanţă Societatea Naţională Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ - Constanţa SA. Acesta contestă decizia de concediere. Dosarul în cauză a fost înregistrat la 25 august pe rolul Tribunalului Constanţa, secţia I civilă, care va tranşa litigiul de muncă iscat între cele două părţi.
 
Precizăm că am încercat să obţinem un punct de vedere de la Emanuel Roiu cu privire la acest dosar, însă acesta nu a dorit să comenteze, afirmând că ne va contacta ulterior. Dacă o va face, vom publica punctul său de vedere într-o ediţie viitoare.
 
Acesta nu este unicul dosar care îi are ca „protagonişti“ pe Emanuel Roiu şi Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ (AIMK). În urmă cu cinci ani, liderul sindicaliştilor înregistra pe rolul instanţei dosarul nr. 16850/118/2010 împotriva conducerii instituţiei, contestând decizia de concediere motivată de refuzul constant al acestuia de a semna fişa postului. Roiu a explicat atunci că, în perioada august- septembrie (2010), serviciului în care era şef i-a fost alăturat şi compartimentul medical, ceea ce a presupus schimbarea atribuţiilor şi implicit a fişei postului, pe care a refuzat, ulterior, să o semneze.
 
Amintim, de asemenea, că, în urmă cu ceva timp, pe site-ul AIMK a fost publicat raportul auditorului independent SC Ronial Expert SRL, pentru anul 2013. În urma analizei situaţiei financiare, auditorul independent a prezentat, printre altele, şi faptul că „societatea s-a constituit parte în litigiul de muncă cu Sindicatul Liber Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, conform dosarului 4292/118/2010. „Cauza acestui litigiu a fost reprezentată de solicitarea Sindicatului Liber al AIMK de asigurare a unor uniforme de serviciu în baza contractului colectiv de muncă la nivel de unitate. Conform deciziei irevocabile emise de instanţă la data de 25.06.2013, societatea a fost obligată la acordarea acestor uniforme de serviciu, cuvenite personalului din cadrul serviciului pentru situaţii de urgenţă - un număr de 20 de persoane reclamante. Având în vedere obligaţia societăţii de acordare a uniformelor de serviciu solicitate, nu s-a procedat la cuantificarea sumei respective şi la reflectarea în bilanţul contabil încheiat la data de 31.12.2013. Societatea nu a reflectat în bilanţul contabil şi valoarea obligaţiei cu privire la cheltuielile de judecată şi la executarea silită“, arată raportul auditorului independent.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, declaraţii de avere Emanuel Roiu are o motocicletă, o casă şi un credit pe 20 de ani! (documente)

17 Mar 2018 2738

Emanuel Roiu, liderul sindicatului, a dat în judecată Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu“

11 Jan 2017 2184