Emblema de Onoare a Armatei României pentru sportivul paralimpic Theodor Matican. Date despre sportiv

Imagine de la eveniment, foto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro
 
Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, i-a conferit Emblema de Onoare a Armatei României sportivului paralimpic Sorin Theodor Matican, în cadrul unei ceremonii desfășurate miercuri, 22 iunie, la sediul MApN.

Decorația a fost acordată sportivului legitimat la CSA Steaua București „în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obținute la competițiile sportive, care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României”.
 

„Palmaresul sportiv al lui Teo este cu adevărat impresionant, nu doar pentru un sportiv paralimpic, ci pentru oricare practicant al sportului de performanță. Faptul că a obținut rezultate atât de bune la mai multe discipline sportive pentru paralimpici – ciclism, schi alpin, înot și triatlon, denotă un caracter puternic, voință de fier și putere de muncă de neclintit. Te felicit, dragă Teo, pentru aceste rezultate care ne fac mândri și îți doresc mult succes la apropiatele competiții pentru care te pregătești!”, i-a transmis ministrul Vasile Dîncu sportivului stelist.Despre Theodor Matican

Originar din Craiova, Theodor Matican, în vârstă de 25 de ani, este sportiv paralimpic legitimat la Clubul Sportiv al Armatei.

Theodor s-a născut cu un diagnostic grav, paralizie cerebrală în forma diskinetică, cu tulburări de statică și dinamică, de mers și coordonare.
Este absolvent al Facultății de Kinetoterapie şi Motricitate Specială, Universitatea din Craiova şi student în anul al III-lea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport., transmite MApN. 

La disciplina paraciclism, unde este antrenat de tatăl său, dr. Sorin Matican,  Theodor este multiplu campion naţional, a cucerit medalii și clasări de top la campionatele europene și mondiale și s-a clasat pe primul loc la multe concursuri de cupă europeană și mondială la care a participat în ultimii 10 ani. 

Palmaresul lui Theodor Matican conține rezultate impresionante la concursuri naționale, mondiale și paralimpice la schi alpin, la care a cucerit medalii de argint, bronz, și clasări în primele șapte locuri., a mai precizat sursa citată. 

De asemenea, a participat, cu rezultate de top, la concursuri internaționale și naționale de înot pentru persoane cu dizabilități, precum și la competiții naționale de triatlon.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naționale prezent la festivitatea de absolvire a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”

29 Jul 2022 465

Ministrul Vasile Dîncu „Ziua de 29 iulie are o însemnătate aparte pentru fiecare român, fiind cea în care celebrăm Imnul Național al României“

29 Jul 2022 691

Tineri sportivi ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale

27 Jul 2022 398

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu președintele Comisiei de Apărare a Adunării Naționale din Franța

21 Jul 2022 500

De Ziua Aviației Române, ministrul Apărării aduce un omagiu militarilor decedați în catastrofa aeriană din județul Constanța

20 Jul 2022 406

Ministrul Vasile Dîncu, prezent la susținerea lucrărilor de licență de către absolvenții Academiei Forțelor Terestre

19 Jul 2022 460

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa la ceremonia militară și religioasă prilejuită de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

19 Jul 2022 464

Ministrul apărării naționale, la reuniunea aniversară „Femeile, pacea și securitatea”. Când va avea loc evenimentul

15 Jul 2022 509

Militarul căruia i-a fost furată arma a fost trimis în judecată! Iată care sunt acuzațiile. Modificări importante pentru militari anunțate de ministrul Apărării (VIDEO+FOTO)

15 Jul 2022 15460

Înotătorii juniori ai CSA Steaua, felicitați de ministrul apărării naționale. Ce mesaj le-a transmis campionilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Jul 2022 554

Întrevedere a ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la NATO Discuții în jurul adoptării unui nou Concept Strategic al Alianței Nord-Atlantice

11 Jul 2022 474

Conducerea MApN, la Black Sea Security Forum. Evenimentul va aborda implicațiile noului Concept Strategic al NATO

07 Jul 2022 534

Ministrul Apărării, întâlnire cu absolvenții români ai academiilor militare din SUA, promoția 2022 „Sunteți generația care va avea ca misiune principală modernizarea Armatei României”

05 Jul 2022 452

Iohannis, Dîncu și Petrescu vor participa la Summit-ul NATO de la Madrid

28 Jun 2022 507

Dîncu, întâlnire cu studenții participanți la programul „Descoperă România instituțională”

27 Jun 2022 481