Emoții la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale! "Am simțit inimi vibrând în ecoul celor mai de preț valori ale Armatei României" (GALERIE FOTO)


Imagine de la eveniment, foto: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale
Emoții mari la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale!
 

Cu fiecare nouă promoție de elevi devenim martorii unor povești pe cât de unice, pe atât de speciale. O parte dintre ele, prin bunăvoința protagoniștilor, ajung cunoscute și aici, pe pagina noastră oficială de Facebook. Alte povești, deși merită să fie cunoscute și să inspire, rămân ferecate în cufărul discreției absolute., transmit reprezentanții instituției. 


Totuși, la evenimente așa cum a fost ceremonia de depunere a jurământului militar, când sunt laolaltă pe elevii și cele mai importante persoane din viața lor, bucuria și mândria care încununează toată truda și speranța unei întregi familii, zilele și nopțile de pregătire ale proaspătului elev militar, momentele în care în familie sau în cuplu s-a stat cu sufletul la gură, nu mai pot fi disimulate.

La sfâșitul acestei săptămâni, am simțit inimi vibrând, la propriu, în ecoul celor mai de preț valori ale Armatei României, care au primit glas la unison. Am văzut fericirea autentică pe chipurile mamelor, am întâlnit cei mai mândri frați care nu-și mai încăpeau în piele de bucurie pentru pasul făcut de eroii lor ascunși, frații mai mari.

Nu în fiecare zi îți este dat să vezi cum ochii de un albastru pur ai unui bunic capată un contur roșu care prevestește lacrimi de bucurie. Într-o lume care a evoluat inimaginabil și în care unii tineri par să nu mai aibă nimic sfânt, bunicul și-a auzit nepotul cum, cu același timbru pe care și el îl avea la 19 ani, rostea cuvintele care rămân întipărite în inimă: „Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții!”

Felicitările după un astfel de eveniment se cuvin deopotrivă elevilor militari pentru curajul și ambiția lor, dar și familiilor pentru educația pe care le-au oferit-o și, firește prietenilor pentru susținerea necondiționată., mai transmite sursa citată. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Școala de Maiștri Militari Sesiunea a II-a de admitere mai rămâne deschisă doar o săptămână. Calendarul sesiunii

10 Aug 2023 919

Constanța Excelența, premiată la Ziua Imnului Național al României (GALERIE FOTO)

01 Aug 2023 1634

Elevi miliari constănțeni, complici la bucurie în cadrul programului „Școala Altfel” (FOTO)

29 Mar 2023 1095

Constanța Festivitate de absolvire pentru studenții și elevii militari din Forțele Navale Române (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Jul 2022 2049

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, la ceas aniversar. Se împlinesc 124 de ani de la înființare (galerie foto)

08 Oct 2021 1888

Elevă a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, aduce la Constanța trofeul locului 1 la secțiunea Poezie a Festivalului Național de Romanțe și Poezie „Rapsodii de toamnă”

30 Sep 2021 1826

Începe școala! MapN, detalii despre colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri. Situația de la Constanța

13 Sep 2021 1808

112 ani de la înfiinţarea Corpului Maiştrilor Militari de Marină

06 May 2021 1888

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, mesaj de Ziua Națională a României

01 Dec 2020 1840

Un nou an de învățământ la Școala de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Câți sunt băieți și câte fete. Cu ce medie s-a intrat

08 Sep 2020 3043

Femeile din Armata României Fata de 10, a X-a șefă de promoție din istoria Școlii de Maiștri Militari a Forțelor Navale

05 Aug 2020 3436

Constanța Doliu la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Maiorul Alexandru Mateșică s-a stins din viață la numai 38 de ani!

04 Aug 2020 47268

Emoții cu ocazia depunerii jurământului la Academia Navală Mircea cel Bătrân Octavian Tărăbuță - „Tinerii au ales să slujească țară, să-și dedice viața și eforul apărării țării“

25 Oct 2019 2700

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, 122 de ani de la înfiinţare

08 Oct 2019 1936

Elevi şi studenţi din Marina Militară au depus jurământul la Constanţa „Respectul faţă de ţară, mama, ordinea şi disciplina” i-au îndrumat către o carieră militară (galerie foto)

25 Oct 2018 2247