Enciclopedia digitală „România 1918“ - memento al celui mai important proiect naţional, Centenarul

Fundaţia SIVECO lansează astăzi enciclopedia digitală „România 1918. Oameni, momente şi imagini“, o producţie SIVECO România, în parteneriat cu instituţii prestigioase de cultură şi personalităţi ale societăţii româneşti.

Enciclopedia digitală „România 1918“ celebrează oamenii şi momentele-cheie care au făcut posibilă întregirea României acum 100 de ani. Este o colecţie unică de sute de imagini rare, filme, vizualizări în 3D ale unor monumente care comemorează Marea Unire, arme din Primul Război Mondial, fotografii de epocă animate, mărturii de pe front şi din spatele frontului.

Aplicaţia a fost creată şi este oferită şcolii româneşti şi românilor de pretutindeni în anul Centenarului ca un memento al celui mai important proiect naţional. Aplicaţia se poate descărca gratuit de pe orice platformă sau din http://romania1918.eu începând cu 3 aprilie a.c.

„Enciclopedia este dedicată miilor de românce şi de români, femei, bărbaţi şi copii, profesori şi preoţi, avocaţi şi ingineri, ţărănci şi prinţese, soldaţi şi generali, oameni simpli sau erudiţi inventatori, pictori, scriitori sau muncitori care s-au sacrificat pentru ca România să fie cea întreagă de astăzi. În egală măsură, ea este dedicată celor care poartă în suflet credinţa în România şi în destinul curajos al naţiunii române. Veţi afla în această Enciclopedie poveştile unor oameni care nu apar în manualele din care învăţăm la şcoală, dar sunt mult mai preţioşi prin caracterul lor decât mulţi dintre cei care au notorietate“, declară Radu Jugureanu, coordonatorul proiectului şi director eContent SIVECO România.

În cadrul aplicaţiei există peste 370 de imagini rare, provenite din colecţii particulare sau muzeale (dintre care unele au fost animate), opt filme de epocă, 12 obiecte 3D, 24 de hărţi digitale interactive şi grafice cu informaţii.
De asemenea, pentru a fi atractivă pentru copii, enciclopedia conţine şi două jocuri 3D care simulează bătălii istorice din perioada Primului Război Mondial.

La conferinţa de lansare de la Camera de Comerţ şi Industrie a României participă o parte a echipei de voluntari care a contribuit la realizarea Enciclopediei: istorici, cercetători, colecţionari, profesori universitari, muzeografi, scriitori, bloggeri, dezvoltatori, graficieni, testeri, web designeri, oameni de marketing, specialişti în arme. Îi puteţi găsi pe toţi menţionaţi în secţiunea Creatori şi Parteneri, pe www.romania1918.eu.
 
Consiliul ştiinţific al enciclopediei este format din personalităţi ale ştiinţei, istoriei şi culturii româneşti: general prof. univ. dr. Mihail E. Ionescu, prof. univ. dr. Corneliu Mihail Lungu, istoricul Neculai Moghior, prof. univ. dr. Ioan Opriş, lt. gen. (ret.) Dr. Dumitru Dorin Prunariu, prof. univ. dr. Gheorghe Sbârnă, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, dr. Simona Tănăsescu, prof. Simona Tănase, dr. Doru Dumitrescu şi dr. Gabriel Leahu.
 
Partenerii care au contribuit la realizarea conţinutului şi la ilustrarea enciclopediei sunt: Arhiva Naţională de Filme, Consiliul Naţional al Cinematografiei, Muzeul Naţional Castelul Peleş, Muzeul Naţional de Istorie a României/www.marelerazboi.ro, Muzeul Naţional de Istorie al Unirii Alba Iulia, Muzeul de Istorie Satu Mare, Muzeul Judeţean Ialomiţa, Mausoleul Mateiaş, Muzeul Municipal Câmpulung, Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, Biblioteca Digitală a Bucureştilor, Camera de Comerţ şi Industrie a României, editurile Stefadina, Polirom, Cetatea de Scaun şi Litera.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

07 Feb 2024 684

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

06 Feb 2024 683

ANR cumpără servicii de întreținere și reparații de software!

05 Jan 2023 1782

Firma Siveco România și-a desființat un punct de lucru din Constanța

29 Sep 2020 2621

Siveco România SA a semnat cu Autoritatea Navală Română (document)

19 Sep 2019 2804

Siveco România SA se va ocupa de întreținerea sistemului informatic instalat pe calculatoarele din dotarea Electrocentrale Constanța SA (document)

20 Jul 2019 2248

One Software SRL şi Siveco România SA au primit răspuns de la CNSC. Mărul discordiei - o licitaţie organizată de Autoritatea Navală Română

18 Sep 2018 3265

Serviciile de suport tehnic pentru sistemul informatic al ANR, acordate de SC Siveco România SA (document)

19 Jul 2018 2647

Editorial Sistemul informatic al cardului de sănătate, fără mentenanţă! Medicii și pacienţii, în alertă!

21 May 2018 2397

„Am vrea ca, până la 1 decembrie, Enciclopedia digitală România 1918 să ajungă la toți elevii, în toate școlile”

07 Apr 2018 3860

Peste 50 de milioane de lei pentru o Bibliotecă Digitală a României

05 Apr 2018 2522

Enciclopedia digitală România 1918 - poveştile oamenilor ce nu apar în manuale

30 Mar 2018 3116

Detalii din dosarul în care fostul director general al Nuclearelectrica este urmărit penal de procurorii DNA. De la ce societate ar fi primit mită

09 Feb 2018 2498

Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, citată la DNA Ploieşti

27 Sep 2017 1863

Soluţia magistraţilor Licitaţia privind elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa, atacată în instanţă de SIVECO România (document)

25 Aug 2017 3770