Episcopia Tulcii, reacție în scandalul deputatului Aurel Bălășoiu - „Acuzațiile aduse PS Visarion, nefondate și halucinante lansate de o persoană care acționează pe fondul frustrărilor“


Episcopia Tulcii a luat act cu mâhnire și stupoare de materialele denigratoare apărute în data de 3 octombrie 2022 în mass-media, la adresa Preasfințitului Părinte Visarion. 

Cristi Călin, un tânăr despre care Episcopia Tulcii susține că este exclus din monahism și exmatriculat de la două facultăți de Teologie, îl acuză pe PreaSfințitul Visarion că în urmă cu mai mulți ani ar fi abuzat un elev.

Amintim că un scandal a izbucnit după ce au apărut imagini cu deputatul Aurel Bălășoiu, care ar fi întreținut relații sexuale cu un tânăr. Pe 30 septembrie a fost exclus din partid. Apoi au apărut informații cum că fostul deputat ar mai fi întreținut relații sexuale și cu un călugăr (Cristi Călin). 

Acesta din urmă a făcut mai multe acuzații, inclusiv la adresa lui ÎPS Teodosie. 
 

Aceste acuze nefondate și halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism și a exmatriculării de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină., transmit reprezentanții Episcopiei Tulcii. 



Oficial de la Episcopia Tulcii 

Episcopia Tulcii luând act cu mâhnire și stupoare de materialele denigratoare apărute în data de 3 octombrie 2022 în mass-media, la adresa Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, face următoarele precizări:

Aceste acuze nefondate și halucinante lansate în presă de către Cristi Călin, o persoană care acționează pe fondul frustrărilor aduse de excluderea din monahism și a exmatriculării de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, scandaluri sexuale, port ilegal de uniformă clericală etc. aduc un prejudiciu atât imaginii Bisericii Ortodoxe în ansamblu, cât și clerului și credincioșilor tulceni, dar, mai ales, ierarhului eparhiot.

Îndemnăm clerul și pe credincioșii tulceni la discernământ duhovnicesc, și mai ales la rugăciune stăruitoare pentru ca Adevărul să iasă la lumină, și să fie instaurată cât mai curând pacea sufletească și încrederea dintotdeauna în valorile spirituale și morale ale credinței creștine.


Sursă foto: Episcopia Tulcii



Citește și: 


Arhiepiscopia Tomisului dezminte acuzațiile aduse lui ÎPS Teodosie în scandalul deputatului Bălășoiu

Preotul Visarion Alexa a ajuns în instanţă! Este acuzat că a agresat sexual o femeie
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un exponat deosebit în galeria Muzeului de Artă Tulcea

24 Feb 2024 479

Se cere insolvența mănăstirii Codru, din Episcopia Tulcii! S-a fixat primul termen în apel

23 Jan 2024 862

Totul se va decide la Constanța O firmă din Cluj cere insolvența mănăstirii Codru, din Episcopia Tulcii! Cum se apără sfinții părinți! (DOCUMENT)

10 Jan 2024 1116

Boboteaza, sărbătorită și la Tulcea (FOTO)

06 Jan 2024 676

Doliu în Episcopia Tulcii! Preotul Neculai Mihalea s-a stins din viață

23 Nov 2023 1505

A apărut primul număr din acest an al revistei eparhiale a Episcopiei Tulcii

17 Feb 2022 1523

Încă un preot s-a stins. Episcopia Tulcii în doliu

10 Nov 2021 11749

Episcopia Tulcii. Instalare de nou preot la parohia Valea Teilor (galerie foto)

19 Sep 2021 2482

Expoziţia itinerantă ”Tezaur – Episcopia Tulcii”, vernisată la Muzeul eparhial din Galaţi

23 Jun 2021 1630

Slujbă mare la Niculițel. Prăznuim pe Sfinții mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip. Sfânta Liturghie săvârșită de trei ierarhi

04 Jun 2021 1914

Achiziția de materiale sanitare și aparatură medicală Spitalul din Tulcea a primit 20.000 lei din partea Episcopiei

31 Mar 2020 1468

Comunitatea elenă din Tulcea a primit vizita Mitropolitului Iacov de Mytilene (galerie foto)

02 Dec 2019 2054

Doliu în lumea preoţiei. Un preot, din Episcopia Tulcii, şi preoteasa, erau înmormântaţi. Alt preot român a murit în accident

19 Feb 2019 3939

Râuri de lacrimi la înmormântarea preotului şi preotesei din judeţul Tulcea. Au murit într-un teribil accident. Veneau de la Ierusalim (galerie foto)

17 Feb 2019 13558

Doliu în Episcopia Tulcii Slujbă impresionantă de pomenire pentru preotul şi soţia lui, morți într-un tragic accident. Se întorceau de la Ierusalim

14 Feb 2019 4687