Eroii au fost comemorați Ziua veteranilor 2020, sărbătorită la Constanța!

  • Începând cu ora 12.00, în incinta Cimitirului Central din Medgidia s-a desfășurat un ceremonial de comemorare a militarilor sârbi și cehi care, în anul 1916, și-au jertfit viața, în luptele pentru apărarea Dobrogei, imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto.
Încă de dimineață, am fost onorați să fim primiți de către comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, domnul comandor Nicu Chirea și să îi acordăm domnului căpitan Nazare Marius insigna asociației noastre, pentru devotamentul activității sale în cadrul Forțelor Navale, cât și pentru activitățile alături de asociație.

Din delegație au făcut parte președintele Sucursalei Constanța, Cristian Crăciun si vicepreședintele Adrian Lupașcu, informează Președintele Sucursalei Constanța, a Asociației militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități, Cristian Crăciun. 

Începând cu ora 12.00, în incinta Cimitirului Central din Medgidia s-a desfășurat un ceremonial de comemorare a militarilor sârbi și cehi care, în anul 1916, și-au jertfit viața, în luptele pentru apărarea Dobrogei. 

Evenimentul a fost organizat de Primăria și Garnizoana Medgidia.

Ambasadorii Republicii Serbia și ai Republicii Cehe, primarul municipiului Medgidia, reprezentanți ai Asociației de prietenie româno - sârbe, precum și cei ai asociației Naționale Cultul Eroilor "Regina Maria" Filiala Județeană Constanța și Asociație Veteranilor Militari și Veteranilor cu Dizabilități, sucursala Constanța au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Sârbi, la PLaca Comemorativă a Eroilor Cehi și Placa Comemorativă a membrelor Spitalului Femeilor Scoțiene.

La ora 18.00, împreună cu preotul paroh de la  Biserica Sfantul Nectarie si Teodor Tiron, declarată Biserica Militarilor Veterani, am organizat ceremonia pentru pomenirea celor 30  de eroi căzuți în teatrele de operații, cât și a celor cazuți pe teritoriul țării. Alături de reprezentanții asociației nostre au participat: reprezentatul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, domnul căpitan Nazare Marius, domnul Emil Olteanu, președintele Ligii Maistrilor Militari de Marină, membrii ai asociației și militari. Am avut onoarea să-l avem alaturi pe domnul plt.adj. Iulian Căpățână, militar rănit în teatrele de operații și membru al asociației, care, recent a fost decorat de președintele României  cu Medalia Naţională “Serviciul Credincios” clasa a II-a, cu însemn de război, pentru militari.

La mulți ani veteranilor români!

Evenimentele s-au desfășurat cu respectarea legislației și normelor anti-covid!

Împreună susținem veteranii!, a transmis Președintele Sucursalei Constanța, a Asociației militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități, Cristian Crăciun. 

Sursa foto: Dan Nicolau si Eduard Radu

Citește și: Azi este marcată Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

24 decembrie - Ziua luptătorului antiterorist

24 Dec 2020 592

Azi este marcată Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații!

11 Nov 2020 652

Ziua Veteranilor, comemorată astăzi la București, fără public

11 Nov 2020 513

Ziua Veteranilor, marcată mâine în București și în garnizoanele din țară

10 Nov 2020 582

Ziua Veteranilor. Militari răniți decorați de președintele Iohannis pentru spiritul de sacrificiu dovedit în misiunile din Afganistan

06 Nov 2020 3615

LIVE VIDEO Stelian Ion, candidatul USR-PLUS la Primăria Constanța, despre problemele locuitorilor din cartierul Veterani (galerie foto)

21 Jul 2020 2449

29 aprilie - Ziua Veteranilor de Război

29 Apr 2020 967

Ludovic Orban, mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații

11 Nov 2019 674

Discursul Ministrului Apărării Naționale cu prilejul Zilei Veteranilor

11 Nov 2019 599

Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii

11 Nov 2019 608

Ziua militarilor veterani din Teatrele de operaţii

11 Nov 2019 1436

Editorial Să nu-i uităm pe cei căzuţi la datorie! Ziua Veteranilor - despre sacrificiul şi eroismul militarilor români

09 Nov 2019 2670

Totul despre Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii Interviu cu preşedintele Ordinului Militar al Veteranilor din Teatrele de Operaţii, col. (r) dr. Vasile Vreme

09 Nov 2019 4687

Ceremonii militare și religioase vor fi organizate cu ocazia Zilei Veteranilor

08 Nov 2019 745

Crimele zguduitoare de la Caracal au adus din nou în discuție modificarea Codului Penal Se adună semnături pentru reinstaurarea pedepsei cu moartea în România

27 Jul 2019 1651