Eroii nu mor niciodată! Sublocotenentul Bogdan Valerian Hâncu a căzut la datorie în urmă cu 17 ani

Sursa foto: Facebook MApN

În urmă cu 17 ani, pe 27 aprilie 2006, sublocotenentul (p.m) Bogdan Valerian Hâncu a căzut la datorie în timpul unei misiuni de patrulare în teatrul de operații din Irak.
 
În dimineața zilei de 27 aprilie patrula mixtă italiano-română pregătea o misiune de monitorizare a modului de acțiune a polițiștilor irakieni, instruiți de militarii aliați.
 
Bogdan Hâncu făcea parte dintr-o patrulă mixtă italiano-română, care efectua o misiune de monitorizare și antrenare a poliției irakiene. Patrula a fost atacată, în jurul orei 08.00, iar în urma exploziei unei mașini capcană mai mulți militari, printre care și cel român, și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți.
 
„Sublocotenentul (p.m.) Bogdan Hâncu a ales să slujească patria ca și părinții săi. Toți colegii lui l-au cunoscut ca pe un camarad atent cu cei din jurul său, harnic și conștiincios, dar mai ales un militar destoinic”, transmite Ministerul Apărării Naționale printr-o postare pe Facebook.
 
Pentru faptele sale de eroism a fost decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război.
„Cinste şi onoare memoriei lui!”, mai adaugă MApN.
 
Citește și:
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, în vizită oficială în Republica Macedonia de Nord

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

In memoriam. Sublocotenentul (pm) Bogdan Valerian Hâncu. Căzut la datorie în timpul Operației Antica Babilonia

27 Apr 2018 9415