Este oficial Amerocap vrea să investească în Oil Terminal Constanţa. Acţionarul majoritar a luat act de intenţie

În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea cu numărul 16 din data de 5 august 2019 a societăţii Oil Terminal SA. Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Oil Terminal SA s-a întrunit în şedinţă în data de 5 august 2019, unde, prin votul acţionarilor reprezentând 59,76% din capitalul social şi 100% drepturile de vot ale acţionarilor prezenţi, s-a luat act de propunerea consorţiului Amerocap de a investi în Oil Terminal.

 
Preşedintele de şedinţă a semnat hotărârea adunării din august. Încă de la începutul lunii iulie s-a conturat ideea că acţiunile majoritare de la Oil Terminal ar putea fi acaparate de societatea americană menţionată, iar prin decizia din luna august, au fost făcuţi primii paşi către o nouă etapă.
 

Ce spune directorul general Oil Terminal

 
Sorin Ciutureanu, director general la Oil Terminal, a precizat pentru ZIUA de Constanţa că „statul este majoritar în acţionariatul firmei, iar decizia din data de 5 august este referitoare la intenţia firmei Amerocap de a investi în Oil Terminal, astfel s-a luat act de intenţie. Mai departe, decizia îi aparţine statului majoritar”.
Directorul a mai spus că, momentan, prin lipsa unei stabilităţi politice şi a unui ministru al energiei, negocierile sunt întrerupte. „Odată ce lucrurile se vor aşeza, negocierile vor fi reluate”, a mai spus directorul general. El a adăugat că americanii au precizat că dorinţa lor este să investească, nefiind folosit termenul de „preluare”, aşa cum speculau specialiştii în vară.
 

Despre consorţiul Amerocap

 
Amerocap a fost înfiinţat în 2012 special pentru investiţii în chimie în regiunea Mării Negre, iar în trecut a fost printre investitorii interesaţi de Oltchim. Societatea a fost înfiinţată de către Jacques Tohme, iniţial în scopul consilierii investitorilor americani interesaţi de privatizări şi IPO-uri de companii româneşti, după cum titrau specialiştii la începutul anului privind posibila preluare Oil Terminal de către societatea din SUA. Tohme este şi şeful companiei petroliere britanice Tailwind Energy, care are concesionate perimetre offshore de hidrocarburi în sectorul britanic al Mării Nordului.
Amerocap are echipe de lucru în New York, Washington, Londra, Bucureşti şi Cali (Columbia).




 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Calu

11 Sep, 2019 21:20

Ce bine ar fii sa se dea ok ptr reînființarea echipei de fotbal, ca acum ceva ani... Frumoasa echipa evolua în str Caraiman.

Articole asemanatoare

Bursa.ro Americanii de la GPS şi Amerocap, discuţii pe marginea preluării Oil Terminal

06 Aug 2019 1979