Actualitate

Este oficial! S-au modificat instrucţiunile privind chemarea în activitate a ofiţerilor, a maiştrilor militari şi a subofiţerilor

Ministerul Apărării Naţionale a modificat instrucţiunile privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, a maiştrilor militari sau a subofiţerilor. Ordinul nr. 89/2019 pentru modificarea Instrucţiunilor privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, a maiştrilor militari sau a subofiţerilor, în vederea încadrării unor funcţii de execuţie din structurile Ministerului Apărării Naţionale, aprobate prin Ordinul ministrului Apărării naţionale nr. M.124/2017, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind efectuarea pregătirii militare generale de către unele cadre militare în activitate, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 373 din 14.05.2019.

Conform modificărilor, înscrierea la concurs se realizează în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la dată publicării anunţului, la sediul structurilor militare organizatoare, prin depunerea unui dosar de înscriere care cuprinde documentele prevăzute de lege, la care se adaugă posibilitatea folosirii legitimaţiei militare pentru a atesta calitatea prevăzută de lege.

Direcţia management resurse umane, pentru chemare/rechemare în activitate în corpul ofiţerilor, şi Direcţia personal şi mobilizare a Statului Major General, pentru chemare/rechemare în activitate în corpul maiştrilor militari/subofiţerilor, centralizează propunerile privind chemarea/rechemarea în activitate şi acordarea gradelor militare şi, după verificarea legalităţii acestora, prezintă ministrului Apărării naţionale, respectiv şefului Statului Major al Apărării, potrivit competenţelor, proiectele de ordin privind chemarea/rechemarea în activitate, acordarea gradelor şi numirea în funcţiile vacanţe a candidaţilor câştigători, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la dată afişării rezultatelor finale.

În situaţia în care constată că nu au fost îndeplinite condiţiile de participare la concurs de către candidaţii declaraţi câştigători, aceste structuri returnează procesele-verbale cu rezultatele obţinute în urma desfăşurării concursului/examenului şi dosarele candidaţilor care au fost propuşi pentru chemare/rechemare în activitate structurilor organizatoare, menţionând în scris neregulile constatate. În această situaţie, comandanţii/şefii structurilor organizatoare dispun măsurile necesare pentru eliminarea neregulilor, care pot include anularea concursului.

Dată chemării/rechemării în activitate, care se înscrie în proiectul de ordin, este, de regulă:
a) 1 a lunii următoare celei în care se prezintă decidentului proiectele de ordin;
b) prima zi a celei mai apropiate perioade de transfer, dacă regulamentele federaţiilor de specialitate prevăd astfel de perioade, în situaţia organizării concursului pentru încadrarea funcţiilor vacanţe de tehnicieni sportivi şi sportivi de performanţă.

Persoanele chemate în activitate care nu au pregătire militară anterioară parcurg un program de pregătire militară generală în termen de cel mult un an de la dată chemării în activitate, în condiţii care se stabilesc prin dispoziţie a şefului Statului Major General. Acelaşi regim se aplică şi persoanelor chemate în activitate în corpul cadrelor militare, în vederea ocupării posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist, în unităţile şi structurile sanitare din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale, precum şi celor chemate în vederea încadrării funcţiilor de psiholog din Armata României.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Generalul Nicolae Ciucă a participat la Reuniunea Comitetului Militar al NATO de la Bruxelles

23 May 2019 322

Mii de militari vor participa la exercițiul multinațional Saber Guardian 2019. Activități vor avea loc și în poligonul de la Capu Midia

18 May 2019 1156

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, l-a primit azi pe preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român

15 May 2019 262

Absolvenţii de liceu care vor să devină poliţişti de frontieră se pot înscrie la concursurile organizate de MAI şi MApN

14 May 2019 674

ISU Dobrogea selecţionează candidaţi pentru mai multe instituţii de învăţământ ale MAI

14 May 2019 317

Ministrul Gabriel Leș participă la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu la ceremonia de certificare a detașamentului italian pentru poliție aeriană

13 May 2019 420

Ceremonie dedicată Zilei Victoriei, la Cimitirul de onoare românesc din Zvolen, Slovacia

08 May 2019 279

Unul dintre militarii români răniți în Baza Aeriană Kandahar a fost transportat pentru investigații în Germania

08 May 2019 373

Decese Constanţa 8 mai 2019

08 May 2019 630

Doliu în armata Dobrogei! Un maistru principal s-a stins

08 May 2019 1996

Doi militari români răniți în timp ce executau o misiune de patrulare în Baza Aeriană Kandahar, Afganistan

06 May 2019 5065

Polonia. Militarii români au participat la activitățile prilejuite de Ziua Drapelului și de Ziua Constituției

03 May 2019 408

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, la ceremonia de schimbare a comenzii Forțelor Aliate din Europa

03 May 2019 516

Echipa României începe pregătirea pentru Invictus Games Haga 2020. Cine face parte dine echipa Invictus România

03 May 2019 344

Modificări privind criteriile de acordare a gradelor militare. MApN a publicat proiectul de act normativ (document)

03 May 2019 13947