Este oficial! S-au modificat instrucţiunile privind chemarea în activitate a ofiţerilor, a maiştrilor militari şi a subofiţerilor

Ministerul Apărării Naţionale a modificat instrucţiunile privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, a maiştrilor militari sau a subofiţerilor. Ordinul nr. 89/2019 pentru modificarea Instrucţiunilor privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, a maiştrilor militari sau a subofiţerilor, în vederea încadrării unor funcţii de execuţie din structurile Ministerului Apărării Naţionale, aprobate prin Ordinul ministrului Apărării naţionale nr. M.124/2017, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind efectuarea pregătirii militare generale de către unele cadre militare în activitate, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 373 din 14.05.2019.

Conform modificărilor, înscrierea la concurs se realizează în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la dată publicării anunţului, la sediul structurilor militare organizatoare, prin depunerea unui dosar de înscriere care cuprinde documentele prevăzute de lege, la care se adaugă posibilitatea folosirii legitimaţiei militare pentru a atesta calitatea prevăzută de lege.

Direcţia management resurse umane, pentru chemare/rechemare în activitate în corpul ofiţerilor, şi Direcţia personal şi mobilizare a Statului Major General, pentru chemare/rechemare în activitate în corpul maiştrilor militari/subofiţerilor, centralizează propunerile privind chemarea/rechemarea în activitate şi acordarea gradelor militare şi, după verificarea legalităţii acestora, prezintă ministrului Apărării naţionale, respectiv şefului Statului Major al Apărării, potrivit competenţelor, proiectele de ordin privind chemarea/rechemarea în activitate, acordarea gradelor şi numirea în funcţiile vacanţe a candidaţilor câştigători, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la dată afişării rezultatelor finale.

În situaţia în care constată că nu au fost îndeplinite condiţiile de participare la concurs de către candidaţii declaraţi câştigători, aceste structuri returnează procesele-verbale cu rezultatele obţinute în urma desfăşurării concursului/examenului şi dosarele candidaţilor care au fost propuşi pentru chemare/rechemare în activitate structurilor organizatoare, menţionând în scris neregulile constatate. În această situaţie, comandanţii/şefii structurilor organizatoare dispun măsurile necesare pentru eliminarea neregulilor, care pot include anularea concursului.

Dată chemării/rechemării în activitate, care se înscrie în proiectul de ordin, este, de regulă:
a) 1 a lunii următoare celei în care se prezintă decidentului proiectele de ordin;
b) prima zi a celei mai apropiate perioade de transfer, dacă regulamentele federaţiilor de specialitate prevăd astfel de perioade, în situaţia organizării concursului pentru încadrarea funcţiilor vacanţe de tehnicieni sportivi şi sportivi de performanţă.

Persoanele chemate în activitate care nu au pregătire militară anterioară parcurg un program de pregătire militară generală în termen de cel mult un an de la dată chemării în activitate, în condiţii care se stabilesc prin dispoziţie a şefului Statului Major General. Acelaşi regim se aplică şi persoanelor chemate în activitate în corpul cadrelor militare, în vederea ocupării posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist, în unităţile şi structurile sanitare din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale, precum şi celor chemate în vederea încadrării funcţiilor de psiholog din Armata României.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 67

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 375

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 756

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 290

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 233

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

16 Apr 2024 231

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 496

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 749

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 482

MApN Media Day la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

12 Apr 2024 309

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 800

Ministerul Apărării Naționale, în doliu! Un fost ministru s-a stins din viață

11 Apr 2024 666

Ministrul Apărării Naționale, Tilvăr va fi prezent la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 445

MApNMinistrul apărării naționale, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 262

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu omologul sloven la București

11 Apr 2024 264