Este oficial! S-au modificat instrucţiunile privind chemarea în activitate a ofiţerilor, a maiştrilor militari şi a subofiţerilor

Ministerul Apărării Naţionale a modificat instrucţiunile privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, a maiştrilor militari sau a subofiţerilor. Ordinul nr. 89/2019 pentru modificarea Instrucţiunilor privind chemarea/rechemarea în activitate, în corpul ofiţerilor, a maiştrilor militari sau a subofiţerilor, în vederea încadrării unor funcţii de execuţie din structurile Ministerului Apărării Naţionale, aprobate prin Ordinul ministrului Apărării naţionale nr. M.124/2017, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind efectuarea pregătirii militare generale de către unele cadre militare în activitate, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 373 din 14.05.2019.

Conform modificărilor, înscrierea la concurs se realizează în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la dată publicării anunţului, la sediul structurilor militare organizatoare, prin depunerea unui dosar de înscriere care cuprinde documentele prevăzute de lege, la care se adaugă posibilitatea folosirii legitimaţiei militare pentru a atesta calitatea prevăzută de lege.

Direcţia management resurse umane, pentru chemare/rechemare în activitate în corpul ofiţerilor, şi Direcţia personal şi mobilizare a Statului Major General, pentru chemare/rechemare în activitate în corpul maiştrilor militari/subofiţerilor, centralizează propunerile privind chemarea/rechemarea în activitate şi acordarea gradelor militare şi, după verificarea legalităţii acestora, prezintă ministrului Apărării naţionale, respectiv şefului Statului Major al Apărării, potrivit competenţelor, proiectele de ordin privind chemarea/rechemarea în activitate, acordarea gradelor şi numirea în funcţiile vacanţe a candidaţilor câştigători, în termen de cel mult 10 zile lucrătoare de la dată afişării rezultatelor finale.

În situaţia în care constată că nu au fost îndeplinite condiţiile de participare la concurs de către candidaţii declaraţi câştigători, aceste structuri returnează procesele-verbale cu rezultatele obţinute în urma desfăşurării concursului/examenului şi dosarele candidaţilor care au fost propuşi pentru chemare/rechemare în activitate structurilor organizatoare, menţionând în scris neregulile constatate. În această situaţie, comandanţii/şefii structurilor organizatoare dispun măsurile necesare pentru eliminarea neregulilor, care pot include anularea concursului.

Dată chemării/rechemării în activitate, care se înscrie în proiectul de ordin, este, de regulă:
a) 1 a lunii următoare celei în care se prezintă decidentului proiectele de ordin;
b) prima zi a celei mai apropiate perioade de transfer, dacă regulamentele federaţiilor de specialitate prevăd astfel de perioade, în situaţia organizării concursului pentru încadrarea funcţiilor vacanţe de tehnicieni sportivi şi sportivi de performanţă.

Persoanele chemate în activitate care nu au pregătire militară anterioară parcurg un program de pregătire militară generală în termen de cel mult un an de la dată chemării în activitate, în condiţii care se stabilesc prin dispoziţie a şefului Statului Major General. Acelaşi regim se aplică şi persoanelor chemate în activitate în corpul cadrelor militare, în vederea ocupării posturilor de medic, medic dentist, farmacist, biolog, biochimist şi chimist, în unităţile şi structurile sanitare din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale, precum şi celor chemate în vederea încadrării funcţiilor de psiholog din Armata României.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Fragmente de dronă fragmente găsite pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei

29 Mar 2024 94

MApNConducerea MApN, vizită oficială în Slovenia

28 Mar 2024 283

Vești bune pentru militari! Guvernul majorează salariile personalului din MApN

21 Mar 2024 5305

MApNReuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

20 Mar 2024 337

MApN Exercițiul TrojanFootprint24 s-a desfășurat de la malul Mării Negre și până la munte (FOTO)

16 Mar 2024 485

Exercițiul multinațional Justice Eagle 24, desfășurat de militarii din Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” Constanța

16 Mar 2024 471

MApNForțele Aeriene Române transportă ajutoare umanitare către Regatul Hașemit al Iordaniei

14 Mar 2024 372

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu noul ambasador al Republicii Elene în România

14 Mar 2024 336

MApNMisiune umanitară a Forțelor Aeriene Române

13 Mar 2024 310

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu adjunctul șefului Misiunii Diplomatice a SUA la București

12 Mar 2024 383

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 813

MApNMisiune de căutare și intervenție în Marea Neagră asupra unei posibile mine marine

07 Mar 2024 260

Reacția MApN după depistarea minei de la Costinești, județul Constanța

07 Mar 2024 534

Mină la malul mării, în Costinești, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 1451

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama

06 Mar 2024 305