Este ședință la Guvernul României! Ludovic Orban, despre legea bugetului, naveta elevilor și pensionarea anticipată a magistraților

Astăzi este ședință la Guvernul României. Înainte de ședință, Ludovic Orban, premierul României a făcut declarații de presă:

„Vă comunic oficial la masa Guvernului decizia deja discutată, și anume aceea de a ne angaja răspunderea în fața guvernului pe două pachete de legi. Un proiect de lege prioritară este legea plafoanelor. Vrem să terminăm legea bugetului până la sfârșitul anului. Dar, pentru asta avem nevoie de aprobarea legii plafoanelor. Bugetul nu poate fi aprobat fără această lege. Prima angajare va fi pentru prorogarea termenelor cuprinse în legile justiției, cu pensionarea magistraților, cu completele de 2 la 3, și intrarea în magistratură. La anul, ele nu vor mai exista”.

Pensionarea anticipată a magistraților și alte probleme de Justiție este a doua noastră prioritate de astăzi.

Odată cu progarea celor trei prevederi din Legile Justiției, vom discuta și Ordonanța 51. Există localități în care copiii, din cauza că nu își permit să plătească costul integral al biletului pentru transport, nu se duc la școală”.

Premierul a mai declarat că Guvernul își asumă răspunderea pentru modificările necesare abrogării OUG 51. De asemenea, a mai transmis și că următoarea ședință de Guvern va avea loc marți.

De asemenea, Ludovic Orban a cerut miniștrilor săi să-și limiteze cheltuielile la sfărșit de an.

”Vreau să vă învederez să fiţi exigenţi în analiza cererilor ce le veţi primi. Alocările din Fondul de rezervă al Guvernului au o singură destinaţie – cheltuieli de funcţionare - salarii, plata indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi, salarii asistenţi personali, încălzirea şcolilor, iluminat public - şi vă cer exigenţă în evaluarea cererilor. Am primit şi eu direct cereri, mi se cer sume de bani pentru categorii de cheltuieli care nu au legătură cu cheltuielile de funcţionare. Să aveţi mare grijă”, a mai cerut premierul.

„Vreau să luați ca și criteriu de evaluare și alocările făcute din fondul de rezervă al Guvernului. Știți că în ultima perioadă a Guvernului Dăncilă s-au alocat cu nemiluita unor localități din România”, a mai transmis miniștrilor Ludovic Orban.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost trimis de Guvern în Parlament proiectul prin care fugarii condamnaţi vor plăti costurile repatrierii (VIDEO)

21 Mar 2024 488

Sindicatul Național al Salariaților comunelor și orașelor din România cheamă în judecată Guvernul României. Dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța

20 Mar 2024 421

MAEParticiparea secretarului de stat Traian Hristea la reuniunea de lucru între Guvernul României și Reprezentanța UNICEF în România

07 Mar 2024 320

Marcel Ciolacu „Modificăm modul de realizare a controlului prin cântărire la punctele de trecere a frontierelor“ (VIDEO)

18 Jan 2024 617

Primarul Mariana Gâju, la eveniment Guvernul României a găzduit “Întâlnirea Grupului de Lucru privind Desfășurarea activității de ecoturism în România” (FOTO)

16 Jan 2024 792

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu Este corect ca litigiile ce rezultă din contractele de mandat încheiate de companiile de stat să se soluţioneze în ţară

10 Jan 2024 727

Premierul României, Marcel Ciolacu, anunţă o creştere economică de 3,4% pentru 2024; peste 7% din PIB, pentru investiţii (VIDEO)

04 Jan 2024 633

Ministrul Sănătăţii România are de primit 1,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID de la Moderna

05 Dec 2023 676

Se reformează din temelii sistemul de asistența socială! Anunțul Ministerului Muncii

11 Nov 2023 800

Bugetul MAE se suplimentează cu 6,5 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului

27 Oct 2023 756

Ce a decis Guvernul României pentru Strategia naţională pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului „Copii protejaţi, România sigură"

12 Oct 2023 894

Guvern Premierul, Marcel Ciolacu merge în delegație în Bulgaria. Ce se va discuta?

08 Oct 2023 965

Cardurile „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Guvernul a aprobat alocarea sumei necesare

05 Oct 2023 1307

Academia Română reacționează după ce Guvernul intenționează să reducă cheltuielile în domeniul cercetării științifice

23 Aug 2023 714

Cine sunt noii consuli generali ai României? Hotărârile din urma ședinței de Guvern

18 Aug 2023 1584