Este Ziua marțipanului Cine l-a inventat și ce conține. Cun decorăm un tort cu marțipan (video)

  • Marțipanul a fost inventat de egipteni (care îl considerau hrana zeilor), apoi adus în Europa de către perși și romani, în perioada Romei antice.
  • Marțipanul este bogat în proteine și vitaminele A, B, calciu, potasiu, magneziu și fosfor.
La data de 12 ianuarie celebrăm ziua marțipanului. Marțipanul este făcut din migdale măcinate, zahăr și diverse arome ori culori.

A fost inventat de egipteni (care îl considerau hrana zeilor), apoi adus în Europa de către perși și romani, în perioada Romei antice. Marțipanul conține pudră de migdale, zahăr, albuș de ou și diverse arome. Este un produs maleabil din care se fac figurine folosite pentru decorul prăjiturilor și torturilor din lumea întreagă.

În Rusia, martipanul a devenit cunoscut datorită poveștilor lui H.C Andersen, Hoffmann sau frații Grimm. În poveștile acestora, marțipanul simboliza fericirea și magia copilăriei. Sub conducerea țarilor, marțipanul a fost produs pentru mai bine de o sută de ani, dar doar cei bogați își permiteau acest desert rafinat, un adevărat răsfăț regal.- Cel mai lung baton de marțipan dulce a fost făcut de 225 de bucatari in cadrul unui eveniment organizat pe stadionul Hamadanya din Siria, pe 1 iulie 2003, și a cântărit peste 400 de kilograme.

Marțipanul este bogat în proteine și vitaminele A, B, calciu, potasiu, magneziu și fosfor. Conține de asemenea și grăsimi nesaturate, fără colesterol. Migdalele conțin acid folic, substanță care reduce incidența cazurilor de cancer de col uterin. Marțipanul este una dintre minunile cofetăriei, un preparat dulce, modelabil, realizat din amestecul, fără foc, al pudrei de migdale cu zahăr.

În secțiunea Video a materialului puteți vedea cum decorăm un tort delicios cu marțipan.



Sursa foto-video: Youtube/ Iulya Food Station
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.