Este ziua mondială a bicicletei. Mesajul președintelui Clubului de Ciclism Bilal 2000 Constanța "Ciclismul are o influență importantă în încetinirea procesului de îmbătrânire"


 
  • Este Ziua mondială a bicicletei.
  • Președintele Clubului de Ciclism Bilal 2000 Constanța  a transmis un mesaj cu prilejul acestei zile.
  • Alianţa Mondială a Ciclismului şi Federaţia Europeană a Cicliştilor (ECF) au salutat rezoluţia adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cele două organizaţii făcând lobby pentru o Zi mondială a bicicletei, încă din 2016.
 
Ziua mondială a bicicletei este sărbătorită, la data de 3 iunie.

Potrivit https://ecf.com, site-ul Alianţei Mondiale a Ciclismului (WCA), Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat, la 12 aprilie 2018, o rezoluţie în cadrul celei de-a 72-a sesiuni ordinare din New York, prin care se sărbătoreşte în toată lumea Ziua mondială a bicicletei în ziua de 3 iunie.

Rezoluţia a fost adoptată prin consens de 193 de state membre ale ONU.
 
Prin Rezoluţie sunt invitate toate statele membre ale ONU şi părţile interesate să celebreze şi să promoveze conştientizarea unei Zile mondiale a bicicletei. Declaraţia încurajează statele membre să acorde o atenţie deosebită bicicletei în strategiile de dezvoltare şi să includă bicicleta în politicile şi programele internaţionale, regionale, naţionale şi subnaţionale.
 
Președintele Clubului de Ciclism Bilal 2000 Constanța, Victor Bănescu  a transmis un mesaj cu prilejul acestei zile.
 
"Mersul pe bicicletă este un mod de relaxare pentru unii, mijloc de transport pentru alții și  un job pentru cei mai nebuni și pasionați. Sunt foarte multe beneficii ale mersului pe bicicletă, în primul rând lucrează toate grupele majore de mușchi, apoi îmbunătățește starea de spirit și multe altele. În plus, ciclismul are o influență importantă în încetinirea procesului de îmbătrânire și în îmbunătățirea abilităților cognitve  – memoria, gândirea critică, planificarea."
 

Mersul pe biciletă, un sport complex, ce poate fi practicat de la 3 ani la 90 ani

 
Președintele Clublui de Ciclism Bilal 2000 Constanța, Victor Bănescu   a continuat, precizând că  "este un sport complex si poate fi practicat de la 3 ani la 90 ani. Înainte aproape orice copil visa la o bicicletă iar lucrurile par a reveni la acest trend."
 

Președintele clubului de ciclism a făcut referire și la iubitorii de bicicletă din Constanța.
 
"În Constanța sunt foarte mulți iubitori de bicicletă și asta nu poate decât să ne bucure. Pentru copii care vor sa practice ciclismul de performanta, se pot inscrie la Clubul  Județean de Ciclism  din str. Primăverii I nr.2 (lângă terenul de rugby)."

 
"Cu ocazia zilei bicicletei, le doresc tuturor iubitorilor acesti sport sănătate și la câți mai mulți kilometric parcurși pe bicicletă", le-a urat Victor Bănescu.

Alianţa Mondială a Ciclismului şi Federaţia Europeană a Cicliştilor (ECF) au salutat rezoluţia adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cele două organizaţii făcând lobby pentru o Zi mondială a bicicletei, încă din 2016. Secretarul General al WCA şi ECF, Bernhard Ensink, a declarat, cu acest prilej, că bicicleta reprezintă "o sursă de beneficii sociale, economice şi de mediu - şi aduce oamenii împreună". El a precizat, conform https://ecf.com, că Rezoluţia ONU este o recunoaştere a contribuţiei ciclismului la obiectivele de dezvoltare durabilă.  

În acelaşi timp, cele două organizaţii, WCA şi ECF, apreciază munca extraordinară a lui Leszek Sibilski, profesor de sociologie la Colegiul Montgomery din Maryland, SUA şi a studenţilor săi, care au făcut o campanie susţinută pentru #WorldBicycleDay.

Alianţa Mondială a Ciclismului, lansată ca o iniţiativă a Federaţiei Europene a Cicliştilor la conferinţa Velo-city 2014 din Adelaide, Australia, este o reţea globală de organizaţii neguvernamentale şi ale societăţii civile, cu un interes substanţial în promovarea ciclismului. Obiectivul principal al reţelei nu este numai să promoveze ciclismul ca mijloc de transport în cadrul instituţiilor internaţionale, cum ar fi ONU, OCDE / ITF, Banca Mondială, dar şi să promoveze şi să sprijine schimbul de cunoştinţe, expertiză şi cooperare între asociaţii de ciclism şi organizaţii din întreaga lume. În prezent, WCA are peste 100 de membri din toate continentele.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța 1Ngineering SRL va elabora proiectul tehnic pentru construirea unei piste de biciclete în comuna Limanu (DOCUMENTE)

04 Mar 2024 527

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 929

IPJ BuzăuTraversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni în timpul deplasarii, pe bicicleta, este interzisă!

09 Nov 2023 518

Bicicletă furată dintr-un bloc! Hoțul ar fi vândut-o unei alte persoane. Ce spune Poliția

26 Oct 2023 756

Știri Constanța Continuă asfaltarea pistelor de biciclete de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu (FOTO)

05 Oct 2023 893

IPJ Cluj Informare

11 Sep 2023 501

Tragedie în Galați. Un copil de 9 ani a murit după ce a căzut de pe bicicletă

11 Sep 2023 1027

IPJ ArgeșBicicletă sustrasă din afara țării recuperată de polițiștii argeșeni

25 Jul 2023 454

Tragedie în județul Neamț! Trei persoane au murit într-un cumplit accident! O motocicletă și o bicicletă, implicate (GALERIE FOTO)

23 Jul 2023 1174

Atenție șoferi! Sunt restricții de circulație în județul Constanța pentru desfășurarea unui eveniment sportiv

28 May 2023 1589

Cum se circulă în această dimineață pe drumuri și autostrăzi Manifestarea sportivă „Cu bicicleta la mare” aduce restricții de trafic

27 May 2023 1036

Atenție șoferi! În week-end vor fi restricții pe drumurile din județul Constanța pentru desfășurarea unor competiții sportive

26 May 2023 1714

Tragedie Un copil de 5 ani a murit seara trecută după ce a căzut cu bicicleta în râul Suceava (GALERIE FOTO)

05 May 2023 1238

Sfârșit tragic pentru un biciclist! Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

22 Apr 2023 1901

Pățania unui constănțean care a intrat în coliziune cu separatorul dintre banda auto și cea de biciclete, pe bulevardul Tomis

05 Apr 2023 2480