Evaluare de final de semestru, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Ce spun elevii despre subiectele de la primul examen al acestei sesiuni (GALERIE FOTO)
În perioada 28 ianuarie - 4 februarie, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” susțin examenele pentru evaluarea cunoștințelor acumulate în primul semestru al anului de învățământ aflat în desfășurare.


Elevii militari s-au pregătit temeinic pentru fiecare dintre disciplinele la care vor fi testați în scris și oral, mai ales că de rezultatele obținute în urma acestor examene depinde inclusiv repartiția pe funcție, în unitățile Forțelor Navale Române.


Cei care au spart gheața, vineri, 28 ianuarie, au fost elevii de anul al II-lea, de la specialitățile Artilerie navală și antiaeriană, Radiolocație navală, Comunicații navale și observare semnalizare și Motoare și mașini navale.


Având deja experiență cu evalurările de specialitate, elevii militari s-au prezentat la examen încrezători, fără prea mari emoții. Maistrul militar clasa I Vasile Radu a făcut parte din comisia de evaluare orală și practică la disciplina „Instalații artileristice de calibru mic” și afirmă că „elevii s-au descurcat onorabil în rezolvarea subiectelor.


Au demonstrat că și-au însușit cunoștințele esențiale care le vor fi de folos în viitoarea lor profesie, iar mai departe depinde de fiecare dintre ei cum va evolua. Adevăratele aptitudini se dobândesc prin activități practice, iar în ceea ce îi privește pe elevii militari pe care i-am examinat astăzi, nu pot spune că am remarcat probleme”.Elevii militari și-au dat interesul și în ceea ce privește examenul scris desfășurat la disciplina „Stații de radiolocație de conducere a tragerilor”. „În primul rând este foarte îmbucurător faptul că avem posibilitatea să desfășurăm cursurile și examenele față în față. Acesta este un mare plus în formarea viitorilor noștri absolvenți, profesiile alese se ei fiind preponderent practice.Cred că nivelul lor de pregătire la disciplina la care susțin examen astăzi s-a reflectat și în notele obținute pe parcursul semestrului și cred că rezultatele evaluării sunt previzibile. În timpul examenului, am aruncat câte o privire în lucrările fiecăruia dintre ei și cred că majoritatea au potențialul să obțină peste nota 8”, afirmă comandorul Valentin Nae, titular de disciplină.

 


„Am intrat în sala de examen cu emoții, cred că e firesc, dar după ce am primit subiectele m-am mai relaxat. Mă bazez pe faptul că am învățat și cred că am scris suficient cât să obțin o notă foarte bună”, afirmă elev caporal Ramona Iosepov, care aspiră la un loc de maistru artilerist pe o navă din cadrul Flotilei Fluviale.Elev caporal Auraș Muscă spune că subiectele de la primul examen al acestei sesiuni au fost accesibile și chiar dacă nu speră neapărat să obțină nota maximă, este de părere că s-a descurcat suficient de bine încât să demonstreze că și-a ales profesia cu pasiune.


Le dorim tuturor elevilor militari mult succes, iar rezultatele să fie pe măsura așteptărilor!, transmit reprezentanții Forțelor Navale. 


Sursa foto-text: Facebook/ Fortele Navale Romane(Text: Cristina Sîmbeteanu, Foto: Cristian Vlăsceanu) 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ceremonii militare la Constanța, Brăila și București Decrete prezidențiale de avansare în grad pentru comanda Forțelor Navale Române (FOTO)

06 Dec 2022 465

Se cumpără tehnică pentru Forțele Navale în scopul identificării timpurii a unor amenințări submarine

03 Dec 2022 661

„Băieți, suntem mândri de voi!” Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, mesaj emoționant pentru trei viitori maiștri militari care vor participa la Parada de 1 Decembrie

30 Nov 2022 773

Ziua Națională a României, sărbătorită de Forțele Navale Române. Programul evenimentelor organizate

28 Nov 2022 613

Marinarii militari promovează cariera militară în județul Botoșani (GALERIE FOTO)

08 Nov 2022 504

O serie nouă de soldați gradați profesioniști a depus Jurământul Militar la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale (GALERIE FOTO)

28 Oct 2022 498

Iată cine va asigura elicopterele IAR 330 Puma Naval din Forțele Navale! (DOCUMENT)

27 Oct 2022 707

Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” revine în Portul Constanţa, după participarea la exercițiile multinaționale „Repmus 22” şi „DYMS 22”, în Portugalia

13 Oct 2022 581

De Ziua Armatei României în școli, marinarii militari sunt prezenți în 8 județe. Printre ele, Constanța și Tulcea

13 Oct 2022 524

La ceas aniversar Monetăria Statului dedică Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale noul produs lansat pe piață, inclus în Programul Medalistic 2022

12 Oct 2022 437

UM 02046 Constanța, din cadrul Forțelor Navale Române, contract cu Forte Systems, din oraș

10 Oct 2022 582

Șeful Statului Major al Forțelor Navale își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a celui mai longeviv marinar militar

06 Oct 2022 1458

Un nou an de învăţământ la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia (GALERIE FOTO)

04 Oct 2022 718

Lansare de carte a directorului adjunct, prof. dr. Adrian Ilie, „Absolvenți ai Liceului Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza Constanța (1973-1998). Cariere militare în Forțele Navale Române“

02 Oct 2022 748

Nava Maritimă Hidrografică „Cpt.cdor Alexandru Cătuneanu” a sărbătorit 26 de ani în serviciul Forțelor Navale Române (GALERIE FOTO)

30 Sep 2022 637