Eveniment în Piața „Ovidiu” din Constanța Câte zile îi mai despart pe viitorii maiștri militari din promoția 2022 de mult așteptatul moment al absolvirii (GALERIE FOTO)


Maiștri militari, foto: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor NavaleExact 10 zile îi mai despart pe viitorii maiștri militari din promoția 2022 „Încoronarea de la Alba Iulia -100” de mult așteptatul moment al absolvirii, care va avea loc pe data de 28 iulie, în Piața „Ovidiu” din Constanța.

Săptămâna aceasta a debutat cu emoțiile probei de susținere a proiectului de maistru. Primii care s-au prezentat în fața comisiilor de examinare au fost viitorii tehnicieni de marină de la specialitățile Timonier și tehnică de navigație navală, Comunicații navale și observare semnalizare, Motoare și mașini navale și Artilerie navală și antiaeriană.


„A fost primul examen la care chiar am avut emoții, dar știam că am lucrat cu multă pasiune la proiectul meu, așa că emoțiile s-au risipit de cum am ajuns în fața comisiei pentru a susține prezentarea. Sunt mulțumit de cum a decurs totul. Aștept, acum, să aflu rezultatele finale, să-mi pot face calculul pentru opțiunile din care voi putea alege repartiția”, afirmă, cu încredere și optimism elev caporal Mihăiță Tudor.

Maiștri militari, foto: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale


„Am experimentat un pic de neliniște și de nerăbdare cât am așteptat să intru la examen și pe măsură ce am ascultat prezentările colegilor mei, dar mi s-au ripit imediat emoțiile când am început prezentarea. Am lucrat cu plăcere la proiectul meu și, de asemenea, îndrăgesc specialitatea pentru care am optat - artilerie navală și antiaeriană. În stagiul de practică, la Divizionul 146 Nave Minare-Deminare, am avut și confirmarea că sunt pe traiectoria profesională potrivită. Am întâlnit un echipaj foarte unit pe nava unde am desfășurat practica, oameni dornici să împărtășească din experiența lor cu noi, cei nou intrați în sistem și sunt entuziasmată pentru ce va urma în cariera mea de maistru militar de marină”, declară elev caporal Ramona Iosepov.

Maiștri militari, foto: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale
Susținerea proiectului de maistru este ultima etapă a examenului de certificare a calificării profesionale nivel 5 și cea din urmă șansă de a obține o notă cât mai mare pentru media finală în funcție de care absolvenții își vor alege primele funcții în cadrul unităților din Forțele Navale Române.

Foto: Cristian Vlăsceanu
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Școala de Maiștri Militari Sesiunea a II-a de admitere mai rămâne deschisă doar o săptămână. Calendarul sesiunii

10 Aug 2023 928

Constanța Festivitate de absolvire pentru studenții și elevii militari din Forțele Navale Române (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Jul 2022 2062

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, la ceas aniversar. Se împlinesc 124 de ani de la înființare (galerie foto)

08 Oct 2021 1904

Începe școala! MapN, detalii despre colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri. Situația de la Constanța

13 Sep 2021 1824

112 ani de la înfiinţarea Corpului Maiştrilor Militari de Marină

06 May 2021 1896

Un nou an de învățământ la Școala de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Câți sunt băieți și câte fete. Cu ce medie s-a intrat

08 Sep 2020 3051

Femeile din Armata României Fata de 10, a X-a șefă de promoție din istoria Școlii de Maiștri Militari a Forțelor Navale

05 Aug 2020 3453

Constanța Doliu la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Maiorul Alexandru Mateșică s-a stins din viață la numai 38 de ani!

04 Aug 2020 47283

Emoții cu ocazia depunerii jurământului la Academia Navală Mircea cel Bătrân Octavian Tărăbuță - „Tinerii au ales să slujească țară, să-și dedice viața și eforul apărării țării“

25 Oct 2019 2709

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, 122 de ani de la înfiinţare

08 Oct 2019 1947

Elevi şi studenţi din Marina Militară au depus jurământul la Constanţa „Respectul faţă de ţară, mama, ordinea şi disciplina” i-au îndrumat către o carieră militară (galerie foto)

25 Oct 2018 2258

Constanța Bobocii Forțelor Navalor Române depun jurământul militar

22 Oct 2018 1884

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale împlineşte 120 de ani de la înfiinţare

06 Oct 2017 2489