Actualitate

Eveniment la CCINA Constanţa Proiectul „O economie care protejează moştenirea naturală şi culturală în România şi Bulgaria“, la final

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich au fost parteneri în proiectul „O economie care protejează moştenirea naturală şi culturală în România şi Bulgaria - A heritage-friendly cross-border economy in Romania and Bulgaria“, lansat la începutul anului trecut.
 
Cele două instituţii au organizat, ieri, conferinţa finală din cadrul proiectului. La eveniment au participat Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa, Tatyana Gicheva, coordonator expert la Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, Bulgaria, echipele de proiect şi agenţi economici. Liderul de proiect este CCINA Constanţa, iar Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, district Dobrich, Bulgaria - partener. Proiectul şi-a propus să promoveze un mediu de afaceri care să protejeze moştenirea şi resursele culturale şi naturale într-un context mai larg, cel determinat de propria activitate la nivelul comunităţii locale, împreună cu clienţii sau furnizorii lui, înglobând principiile dezvoltării durabile. Scopul proiectului a fost acela de a identifica şi a promova noi metode de utilizare economică a moştenirii culturale şi naturale, acoperind întregul lanţ de valori, consumator/client/turist - întreprindere, comunitate locală.
 
În proiect au fost cuprinse şapte judeţe din România (Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Olt, Dolj şi Mehedinţi), precum şi opt districte din Bulgaria. Proiectele au fost finanţate astfel: 85% din FEDR, 13% din contribuţia naţională a României şi a Bulgariei şi 2% - contribuţie proprie.
 
În cadrul proiectului, a fost organizat şi un top al firmelor susţinătoare ale patrimoniului cultural şi natural. Astfel, din top fac parte următoarele societăţi: Creativ Eys SRL, Black Sea Services SRL, Argonaut SRL şi Ostrovit SA.
 
Societatea Creativ Eye SRL - pentru valorificarea moştenirii culturale şi istorice a Dobrogei prin operarea a trei rute turistice care au îmbinat istoria, tradiţiile, obiceiurile culturale şi artistice ale etniilor locale.
 
SC Black Sea Services SRL - pentru activitatea de reconstrucţie a clădirii de patrimoniu de 100 de ani Casa Zambaccian, din Piaţa Ovidiu, realizată după proiectul arhitectului E.P. Goue în stil Art Nouveau, şi redarea ei comunităţii locale pentru activităţi economice.
 
SS Argonaut SRL - pentru activitatea prietenoasă cu moştenirea naturală - înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie a terenurilor - 1,2 milioane de salcâmi -, necesare revigorării arealului pedoclimatic local, afectat de secetă, şi care oferă premisa creşterii producţiilor agricole.
 
SC Ostrovit SA - pentru activitatea prietenoasă cu moştenirea naturală - preluarea a trei denumiri de patrimoniu din regiunea Ostrov, inclusiv a legendelor lor, în denumirile unor vinuri produse şi activităţile de promovare a acestora prin evenimente culturale, artistice, economice de turism.

Citeşte şi:

Utilizarea moştenirii culturale şi naturale Proiect lansat de CCINA Constanţa, în parteneriat cu Camera de Comerţ Dobrici (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă Trei evenimente organizate de CCINA Constanţa la sfârşitul lunii martie

21 Mar 2019 541

Constănţenii, invitaţi de CCINA la ediţia de primăvară a Târgului TINIMTEX

19 Mar 2019 1088

Anunţ de ultim moment din partea judecătorilor. Este vizată autorizaţia de construire a blocului din cartierul Tomis Nord

13 Mar 2019 2891

Profesori şi studenţi de la Universitatea Purdue - Doermer School of Business, Fort Wayne, în vizită la CCINA Constanţa

09 Mar 2019 519

Protest împotriva investiţiei Cambela Prod SRL Autorizaţia de construire a blocului din cartierul Tomis Nord, în atenţia judecătorilor

09 Mar 2019 1613

Colecţii noi şi diversificate Târgul TINIMTEX, organizat de CCINA Constanţa, la o nouă ediţie

22 Feb 2019 1282

Portul Constanţa, pe ordinea de zi a întrevederii ambasadorului Republicii Macedonia cu Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA (galerie foto)

12 Feb 2019 1363

Constanţa. Discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi FZMAUR

10 Feb 2019 437

Curs de perfecționare, organizat de CCINA Constanța

21 Jan 2019 410

Constănţenii, aşteptaţi la primul târg de îmbrăcăminte şi încălţăminte organizat de CCINA în anul 2019

18 Jan 2019 1720

Eveniment aniversar la CCINA Constanţa Centrul Enterprise Europe Network, 10 ani de activitate

14 Dec 2018 848

Delegaţia CCI Lesvos (Lesbos) la Constanța, în vizită la CCINA (galerie foto)

03 Dec 2018 393

CCINA Constanţa şi OSIM Bucureşti premiază inovaţia „Trofeul Creativităţii“ a ajuns, în acest an, la Sterk Plast SRL (galerie foto)

28 Nov 2018 947

„Trofeul Creativităţii“, organizat de CCINA Constanţa, a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie

27 Nov 2018 794

Constănţenii, aşteptaţi la ediţia de iarnă a TINIMTEX, organizată de CCINA Constanţa

20 Nov 2018 1756