Eveniment la CCINA Constanţa Proiectul „O economie care protejează moştenirea naturală şi culturală în România şi Bulgaria“, la final

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich au fost parteneri în proiectul „O economie care protejează moştenirea naturală şi culturală în România şi Bulgaria - A heritage-friendly cross-border economy in Romania and Bulgaria“, lansat la începutul anului trecut.
 
Cele două instituţii au organizat, ieri, conferinţa finală din cadrul proiectului. La eveniment au participat Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa, Tatyana Gicheva, coordonator expert la Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, Bulgaria, echipele de proiect şi agenţi economici. Liderul de proiect este CCINA Constanţa, iar Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, district Dobrich, Bulgaria - partener. Proiectul şi-a propus să promoveze un mediu de afaceri care să protejeze moştenirea şi resursele culturale şi naturale într-un context mai larg, cel determinat de propria activitate la nivelul comunităţii locale, împreună cu clienţii sau furnizorii lui, înglobând principiile dezvoltării durabile. Scopul proiectului a fost acela de a identifica şi a promova noi metode de utilizare economică a moştenirii culturale şi naturale, acoperind întregul lanţ de valori, consumator/client/turist - întreprindere, comunitate locală.
 
În proiect au fost cuprinse şapte judeţe din România (Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Olt, Dolj şi Mehedinţi), precum şi opt districte din Bulgaria. Proiectele au fost finanţate astfel: 85% din FEDR, 13% din contribuţia naţională a României şi a Bulgariei şi 2% - contribuţie proprie.
 
În cadrul proiectului, a fost organizat şi un top al firmelor susţinătoare ale patrimoniului cultural şi natural. Astfel, din top fac parte următoarele societăţi: Creativ Eys SRL, Black Sea Services SRL, Argonaut SRL şi Ostrovit SA.
 
Societatea Creativ Eye SRL - pentru valorificarea moştenirii culturale şi istorice a Dobrogei prin operarea a trei rute turistice care au îmbinat istoria, tradiţiile, obiceiurile culturale şi artistice ale etniilor locale.
 
SC Black Sea Services SRL - pentru activitatea de reconstrucţie a clădirii de patrimoniu de 100 de ani Casa Zambaccian, din Piaţa Ovidiu, realizată după proiectul arhitectului E.P. Goue în stil Art Nouveau, şi redarea ei comunităţii locale pentru activităţi economice.
 
SS Argonaut SRL - pentru activitatea prietenoasă cu moştenirea naturală - înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie a terenurilor - 1,2 milioane de salcâmi -, necesare revigorării arealului pedoclimatic local, afectat de secetă, şi care oferă premisa creşterii producţiilor agricole.
 
SC Ostrovit SA - pentru activitatea prietenoasă cu moştenirea naturală - preluarea a trei denumiri de patrimoniu din regiunea Ostrov, inclusiv a legendelor lor, în denumirile unor vinuri produse şi activităţile de promovare a acestora prin evenimente culturale, artistice, economice de turism.

Citeşte şi:

Utilizarea moştenirii culturale şi naturale Proiect lansat de CCINA Constanţa, în parteneriat cu Camera de Comerţ Dobrici (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 768

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 807

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 762

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2741

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1528

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1276

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2340

Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

03 Apr 2023 1178

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1647

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1404

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2054

LIVE-VIDEO TEXT Impact Developer & Contractor la Târgul Imobiliar Constanța. Cu ce ofertă vine dezvoltatorul imobiliar (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Nov 2022 2010

Revine! Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte Tinimtex

21 Sep 2022 1555

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța organizează, în premieră la nivel local, manifestarea intitulată „Constanța Smart Energy Expo 2022”

27 Jul 2022 1489

CCINA Constanța și Zip Escort, parteneriat dedicat mediului de afaceri constănțean

10 Jun 2022 2385