Exerciții de antrenament în teren ale pușcașilor marini în Poligonul Babadag

  • Activitățile desfășurate au fost planificate, organizate și coordonate nemijlocit de către comandamentul Regimentului 307 Infanterie Marină Armata României.
În perioada 20-21 septembrie 2021, companiile de infanterie marină ale Regimentului 307 Infanterie Marină au desfășurat exerciții de antrenament în teren cu temă ofensivă în cadrul Centrul Secundar de Instrucție pentru Luptă al Forțelor Terestre Babadag.

Obiectivele principale de instrucție ale subunităților de infanterie marină în cadrul acestui exercițiu au vizat: descoperirea și determinarea pozițiilor inamicului în teren prin diferite procedee de cercetare, coordonarea manevrei cu focul, sincronizarea manevrei infanteriei marine cu focul aruncătoarelor și al sistemelor antiblindate și exersarea conducerii prin semne și semnale în condițiile bruiajului puternic executat de către inamic.

Aflate inițial în poziții de luptă amenajate genistic în zona lagunară Razelm – Sinoe, companiile de infanterie marină au consolidat aliniamentul de apărare pentru blocarea asaltului inamic. Ulterior acestea au trecut succesiv la atac pentru neutralizarea desantului maritim al inamicului debarcat în capul de pod, prin exerciții tactice cu trageri de luptă, îndeplinind cu succes misiunile de foc primite.

Chiar dacă s-a desfășurat în condiții meteo marcate de răcirea accentuată a vremii, acest exercițiu a reprezentat și o bună oportunitate pentru a dovedi încă o dată, nivelul de anduranță al pușcașilor marini în executarea misiunilor încredințate, în condiții de efort fizic intens și stres.

Activitățile desfășurate au fost planificate, organizate și coordonate nemijlocit de către comandamentul Regimentului 307 Infanterie Marină Armata României.

Sursă foto: Facebook.com / Flotila Fluvială - Ana-Maria Petolescu
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.