Expertizele cerute de Inspectoratul de Stat în Construcţii în cazul Spitalului de Boli Infecţioase vor fi gata săptămâna aceasta. ISU a respins avizul de securitate la incendiu pentru instalaţiile de stingere cu hidranţi

⦁Ultima documentaţia depusă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu pentru instalaţiile de stingere cu hidranţi interiori şi exteriori ale Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa a fost respinsă pe 23 decembrie 2021, susține şeful ISU Dogrobea, Cristian Amarandei
⦁ Solicitarea a fost înaintată pe 17 decembrie 2021, însă în urma verificărilor la fața locului au fost constate o serie de nereguli
⦁ Expertizele cerute de Inspectoratul de Stat în Construcţii în cazul Spitalului de Boli Infecţioase, cea privind stabilitatea şi cea referitoare la siguranţa la incendiu sunt în curs de finalizare
⦁ Surse din cadrul ISC ne-au declarat că evaluările sunt aproape de final, iar în ceea ce priveşte siguranţa şi stabilitatea clădirii se vor propune 2 soluţii: fie consolidarea cu demolarea corpului afectat de incendiu sau demolarea totală a clădirii
⦁ Decizia revine Primăriei, în calitate de administrator al clădirii, care urmează să stabilească cel mai probabil printr-un studiu ce variantă va adopta


Ultima documentaţia depusă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu pentru instalaţiile de stingere cu hidranţi interiori şi exteriori ale Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa a fost respinsă pe 23 decembrie 2021, susține şeful ISU Dogrobea, Cristian Amarandei.

Solicitarea a fost înaintată pe 17 decembrie 2021, însă în urma verificărilor la fața locului au fost constate o serie de nereguli, printre care: memoriul tehnic nu era însușit de verificatorul de proiecte, nu conținea calculul hidranților de dimensionare a instalației și grupului de pompare, nu erau prevăzute conducte de bypass pentru eventuale avarii și lipsea calculul pentru hidranții interiori și exteriori. Totodată lipsea avizul companiei de apă pentru funcționarea acestora.

Șeful ISU Dogrobea, Cristian Amarandei menționează că procedura urmează să fie reluată în vederea avizării.

Totodată, în contextul demarării lucrărilor de reabilitare pentru redeschiderea parțială a activității medicale a spitalului, conducerea SCBI a mai solicitat la 1 noiembrie 2021 un aviz de securitate la incendiu pentru sistemul de detecție, semnalizare și alarmare la incendiu, aviz eliberat pe 5 noiembrie anul trecut, în urma verificărilor din teren, a mai spus șeful ISU, colonelul Amarandei.

Expertiza privind stabilitatea clădirii, pe ultima sută de metri


Expertizele cerute de Inspectoratul de Stat în Construcţii(ISC) în cazul Spitalului de Boli Infecţioase, cea privind stabilitatea şi cea referitoare la siguranţa la incendiu, nu au fost încă finalizate.

Surse din cadrul ISC ne-au declarat că evaluările sunt aproape de final, iar în ceea ce priveşte siguranţa şi stabilitatea clădirii se vor propune 2 soluţii: fie consolidarea cu demolarea corpului afectat de incendiu sau demolarea totală a clădirii.

Problemele clădiri sunt vechi iar incendiul nu au făcut decât să le scoată la iveală.

Decizia revine Primăriei, în calitate de administrator al clădirii, care urmează să stabilească cel mai probabil printr-un studiu ce variantă va adopta.

Și dacă expertiza privind securitatea la incendiu poate conduce la rezolvarea oricărei tip de problemă, în cazul expertizei privind siguranța și stabilitatea clădirii este nevoie de o decizie fără tăgadă.

Potrivit aceloraşi surse, în mod sigur, partea afectată de incendiu nu va mai putea fi redeschisă.

  În 1 octombrie 2021 Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa și-a suspendat activitatea în urma unui incendiu în care și-au pierdut viața 9 persoane Incendiul a izbucnit în secția ATI, suprasolicitată de instalațiile necesare tratării cazurilor grave și foarte grave de COVID -19 pe care spitalul le-a preluat de la începutul pandemiei Imediat după incendiu autoritățile publice au dat asigurări că vor deschide cât mai repede spitalul, s-a avansat chiar și un termen (15 decembrie) pentru acest lucru Suntem în ianuarie 2022 și încă nu se știe nimic legat de viitorul acestui spital Medici din cadrul spitalului au avertizat că în 6 luni de la incendiu spitalului i se poate retrage avizul ANMCS dacă nu-și reia activitatea în structura pentru care care și-a primit acel aviz, respectiv 220 de paturi În România a ajuns valul 5 al pandemiei de COVID, iar acest spital, care este vital pentru lupta contra pandemiei în toată zona Dobrogei, stă închis Printr-o petiție, mii de constănțeni cer autorităților să avizeze de urgență deschiderea unui Centru de evaluare COVID în curtea spitalului, acolo unde deja funcționează centrul de vaccinare, urgentarea achiziției spitalului modular, care să poată înlocui paturile pierdute în urma incendiului Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă faptul că săptămâna viitoare va fi prezent la Constanța, la Spitalul de Boli Infecțioase  

Vă reamintim, după incendiul din 1 octombrie 2021 Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa și-a suspendat activitatea în urma unui incendiu în care și-au pierdut viața 9 persoane.

Incendiul a izbucnit în secția ATI, suprasolicitată de instalațiile necesare tratării cazurilor grave și foarte grave de COVID -19 pe care spitalul le-a preluat de la începutul pandemiei.

Imediat după incendiu autoritățile publice au dat asigurări că vor deschide cât mai repede spitalul, s-a avansat chiar și un termen (15 decembrie) pentru acest lucru.

Suntem în ianuarie 2022 și încă nu se știe nimic legat de viitorul acestui spital.

Circa 300 de angajați ai spitalului au fost detașați în alte spitale din județ și așteaptă să li se spună când vor putea reveni în spitalul de care aparțin, spital pe care îl numesc ”acasă”.

Medici din cadrul spitalului au avertizat că în 6 luni de la incendiu spitalului i se poate retrage avizul ANMCS dacă nu-și reia activitatea în structura pentru care care și-a primit acel aviz, respectiv 220 de paturi.

Printr-o petiție, constănțenii cer autorităților să avizeze de urgență deschiderea unui Centru de evaluare COVID în curtea spitalului, acolo unde deja funcționează centrul de vaccinare, urgentarea achiziției spitalului modular, care să poată înlocui paturile pierdute în urma incendiului, precum și creșterea dinamicii raparațiilor la clădirea spitalului afectată de incendiu.

La mai puțin de 24 de ore de la inițierea petiției, 7000 de constănțeni au semnat și s-au solidarizat apelului de redeschidere a SCBI.
Menționăm că Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este singurul spital de boli infecțioase din Dobrogea și a fost un vârf de lance pentru gestionarea tuturor epidemiilor din Dobrogea: de gripă (cum a fost cea din 2009), apoi de rujeolă, hepatită, meningite și acum de COVID-19.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila este așteptat să ajungă săptămâna aceasta la Constanța.

Acesta a spus că dorește să vadă care este motivul pentru care unitatea sanitară este încă închisă și nefuncțională, deși au trecut patru luni de la tragicul incendiu, în urma căruia șapte persoane și-au pierdut viața.

„Este inadmisibil ca spitalele afectate de incendii, în cursul anului trecut, să fie, încă, nefuncționale.Mi se pare ciudat că aceste spitale, afectate de incendii, nu și-au reluat activitatea. Voi merge la Constanța săptămâna viitoare, la Spitalul de Boli Infecțioase unde a avut loc tragicul incendiu pentru a vedea de ce, încă, nu poate fi redeschis, în contextul în care cazurile COVID-19 sunt, din nou, în creștere", a spus Rafila săptămâna trecută în cadrul unei conferințe de presă.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Mii de constănțeni cer redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase. Ministrul Rafila vine la Constanța - „Mi se pare ciudat că acest spital nu și-a reluat activitatea"!

Un incendiu a închis Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, managerul închide gura angajaților. Notă internă. Nu mai au voie să vorbească cu presa (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme din Constanța Decizii importante luate în Fortaletza Management SRL, acționarul majoritar al Decirom SA

06 Dec 2023 531

Achiziţia mobilierului urban inteligent din municipiul Medgidia, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

05 Dec 2023 930

CNAIR a scos la licitație contracte pentru concesionarea de parcări și spații de servicii. Este vizată A4 care traversează județul Constanța

05 Dec 2023 594

Achiziții publice Reamenajarea spațiului din zona Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ scoasă la licitație de Primăria Constanța

05 Dec 2023 587

Licitații publice Primăria Constanţa vrea să plătească 10 milioane de lei pentru reabilitarea zonei Coiciu-Casa de Cultură

04 Dec 2023 834

Licitații publice Achiziția pentru modernizare a Galeriei de Artă din Constanța, anulată de municipalitate (DOCUMENT)

04 Dec 2023 527

Alin Vintilă, director executiv în cadrul Primăriei Constanța s-a retras din Atelier Television SRL, ultimul businnes care avea legătură cu „imperiul” afaceristului Comănescu

03 Dec 2023 1760

Decizii CNSC Compania care a demolat activele aflate pe terenul Săli Polivalente din Constanța a contestat o licitație organizată de Academia „Mircea cel Bătrân"!

02 Dec 2023 747

Ziua de Comemorare a Victimelor SIDA Întârzieri în ceea ce privește îngrijirea complexă a persoanelor care trăiesc cu HIV!

01 Dec 2023 554

Județul Constanța, locul V în topul insolvențelor în primele zece luni din 2023

01 Dec 2023 503

Rezultatul final al fazei de evaluare în cadrul licitației serviciului de salubrizare din județul Constanța, contestat la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

30 Nov 2023 619

Decizia de anulare a licitației de modernizare şi reabilitare a drumurilor comunale și stradale de către primăria Ghindăreşti, contestată la CNSC de compania controlată de Corneliu Dragomir

29 Nov 2023 555

Contestație la CNSC BLC Autohouse Leader SRL, nemulţumită de rezultatul unei licitaţii organizate de CN ACN SA Constanţa. Ce decizii au fost dictate?

29 Nov 2023 635

Monitorul Oficial Acționarii Murfatlar Vinul Romania SA au decis închiderea punctului de lucru din județul Constanța

28 Nov 2023 670

O firmă de pază locală a reușit să anuleze la CNSC o licitație organizată de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa

27 Nov 2023 567