Actualitate

FACIAS cere Ministerului Sănătăţii emiterea unei ordonanţe de urgenţă

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) cere Ministerului Sănătății (MS) emiterea unei ordonanțe de urgență pentru rezolvarea crizei imunoglobulinei și pentru stabilirea unei strategii comune privind aprovizionarea farmaciilor cu acest tratament, potrivit România TV.

În plus, FACIAS anunță că va acorda consiliere juridică gratuită tuturor celor care vor dori să dea în judecată MS și celelalte autorități responsabile de repercusiunile pe care această criză le va avea.

"În acest moment, în țara noastră, sunt peste 500 de persoane care nu pot urma tratamentul cu imunoglobulină. Iar o mare parte dintre aceștia sunt copii. Viața lor este în orice moment pusă în pericol de lipsa acestui medicament care nu se găsește pe piață încă din vara acestui an, când ultimele firme care distribuiau astfel de medicamente în România au anunțat că se retrag de pe piață. De atunci, în mod iresponsabil față de viața bolnavilor, Ministerul Sănătății nu a găsit nicio soluție în ciuda avertizărilor Organizației Mondiale a Sănătății, care subliniază că imunoglobulinele sunt medicamente esențiale", se arată în comunicat.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.