Facturi uriaşe la gaz pentru mai multe școli din România. Cea mai mare ajunge la 270.000 de lei pe o lună


 
  • Facturi uriașe la unitățile școlare locale din Bârlad!
  • Plata acestora pune o presiune mare pe bugetul local.



Cea mai mare factură primită de către una dintre școlile din Bârlad este de 270.000 de lei, informează Vremea Nouă.
 
 
Doar una singură dintre instituțiile de învățământ a primit o factură rezonabilă.

 
Primarul Dumitru Boroș a convocat conducerea școlilor bârlădene și a instituțiilor din subordinea CLM pentru a discuta și a găsi soluții de reducere a consumului de gaz metan.
 
 
 La întâlnire a fost prezentă și conducerea Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, care a informat că, pentru toate cele opt pavilioane în care funcționează factura la gaz, pentru luna decembrie, a avut o valoare de 180.000 lei, în condițiile în care această instituție este cel mai mare consumator local.
 
 

 
“Dacă nu suntem cumpătați, nu vom mai putea face nimic pentru oraș”, a spus șprimarul Boroș.
Pe 14 ianuarie, la solicitarea primarului municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, conducerile de la toate unitățile școlare locale, precum și de la serviciile externe ale Primăriei, s-a analizat situația gravă în care a ajuns bugetul local ca urmare a creșterii tarifelor la utilități.

 
 

Astfel, având în vedere că, la unele servicii, dar mai ales la unitățile școlare locale s-au primit facturi cu sume uriașe pentru consumul de gaze naturale, primarul Boroș a solicitat analize de cost și măsuri de reducere a consumului.
 
 
„Avem o unitate școlară care a primit o factură la gaze de 270.000 lei, pentru o singură lună. Sunt altele care au primit facturi de 83.000 de lei sau de 79.000 de lei și doar într-un singur caz, o școală din Bârlad, a primit o factură rezonabilă.




Prin urmare, acum nu o să vă solicit să țineți copiii în frig, sau să stați dumneavoastră, ci vreau să vă rog să fiți mult mai atenți la consum și mai ales să opriți risipa. Sunt unități care funcționează în clădiri slab izolate termic, unde centralele merg zi și noapte și tot nu fac față. Problema mare, pentru bugetul local, este că, în cazul în care continuăm în acest ritm, punem în pericol proiectele mari de dezvoltare a orașului.



Deja pentru anul în curs avem o cotă de cofinanțare de 27 milioane lei la proiectele ce vor demara. Dacă nu suntem cumpătați, nu vom mai putea face nimic pentru oraș. De aceea vă rog să analizați foarte bine, fiecare în parte, situația din unitatea dumneavoastră și să limitați consumul, acolo unde nu se justifică. Totodată, voi dispune ca de la nivelul Primăriei să fie urmărite toate cererile de compensare depuse, astfel încât să existe o gândire unitară pentru a ne asigura că vom primi sprijin la plata facturilor.





Vă cer la toți să fim chibzuiți! Să eliminăm risipa pentru că, până-n ultima perioadă de timp Bârladul nu a primit sprijin, deși sunt multe nevoi. La penultima rectificare am primit o sumă modică, cât o comună. Iar la ultima, ni s-au alocat 0 lei”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
 
 
Sursa Vremea Nouă
 
Foto Unsplash

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acum poți plăti factura Enel direct agentului Pink Post

24 Mar 2023 1654

Editorial A venit factura la curent... adio vacanță de sărbători!

13 Oct 2022 1744

O treime dintre antreprenori concediază oameni şi 8% îşi închid societatea comercială, după creşterea facturilor la energie

15 Feb 2022 1232

Factură de 32.000 de euro la gaze pentru Castelul Peleș, dublă față de luna decembrie

08 Feb 2022 1364

MDLPA sprijină autoritățile locale pentru încălzirea pe bază de gaze naturale. Ce sumă este alocată municipiului Tulcea

02 Feb 2022 1016

Factură la gaze de peste 33 milioane de lei pentru o femeie de 70 de ani

19 Jan 2022 1309

Ministrul Energiei, Virgil Popescu despre deconectarea de la rețea a consumatorilor de electricitate şi gaze (VIDEO)

12 Jan 2022 1933

ROMGAZ a anunţat încheierea a două acte adiţionale la contractele cu Electrocentrale Constanţa (document)

17 Sep 2018 2361

ANRE a amendat GDF Suez Energy România pentru că factura şi consumul estimat în avans

19 Oct 2015 2104

Din 2 decembrie, plata facturii de gaz nu se va mai face la sediul Congaz

12 Oct 2015 2833