Administratie locala

Făgădău - „Dacă se revine la varianta anterioară pe strada Unirii, nu se va mai parca nici pe trotuar, nici pe carosabil!“


În timp ce mai mulţi locuitori din cartierul Faleză Nord se pregătesc să protesteze pe 28 octombrie, de la ora 8:00, împotriva sensului unic de pe strada Unirii, primarul municipiului Constanţa are un mesaj pentru constănţenii nemulţumiţi. “Dacă vom reveni la varianta anterioară pe strada Unirii, adică sens dublu, trebuie să ştie toată lumea că nu se va mai parca nici pe trotuar, nici pe carosabil. Pietonii trebuie să aibă pe unde să circule”, a afirmat edilul într-o emisiune televizată.


Totodată, primarul municipiului Constanţa susţine că în planul de mobilitate al oraşului, una dintre soluţiile de eficientizare a traficului este instituirea sensurilor unice. „În Faleză Nord, peste 2600 de copii şi tineri au nevoie să ajungă la instituţiile de învăţământ din zonă. Vom modifica timpii la intersecţia de la Delfinariu. Tot ceea ce facem noi este să venim cu un pachet de măsuri pentru a face din ce în ce mai accesibile toate rutele. Constanţa este oraşul cu cel mai mare număr de maşini la mia de locuitori. Înţeleg valul de nemulţumiri. Pe perioada lucrărilor există o stare de disconfort”, a mai afirmat primarul Constanţei.


Vă reamintim că, la începutul acestei luni au fost montate indicatoarele rutiere care vor reglementa circulaţia pe străzile Pescarilor, Grozeşti şi Dragoslavelor din cartierul Faleză Nord.

În acest sens, se circulă pe strada Pescarilor, dinspre strada Grozeşti spre strada Yokohama, pe strada Grozeşti, dinspre strada Unirii spre strada Pescarilor şi pe strada Dragoslavelor, dinspre strada Pescarilor spre strada Unirii.
Măsurile implementate vizează fluidizarea traficului în zonă. Cele trei străzi vor prelua traficul de pe strada Unirii pentru ca cei care vor să întoarcă în zona şcolilor să o poată face pe strada Pescarilor şi nu pe bulevardul Mamaia.


De asemenea, administratorul drumului public are în vedere şi schimbarea timpilor la semaforul de la intersecţia bulevardului Mamaia cu strada Ion Raţiu. Valorile de trafic vor fi monitorizate iar în funcţie de rezultate vor fi luate măsuri urgente de reconfigurare, potrivit municipalităţii.

Totodată, acesta are o veste şi pentru locuitorii de pe bulevardul Mamaia. „Vom ridica toate capacele de canalizare la cotă. Am început lucrările de modernizare, refacem trotuarele, reabilităm scuarurile, înlocuim toate zonele cu spaţii verzi”, afirmă Decebal Făgădău.

 

Citeşte şi:

 

Constănţeanul supărat Sensurile unice scot oamenii în stradă. Protest împotriva traficului din Constanţa!
 

Atenţie, şoferi! Modificări în traficul rutier din cartierul Faleză Nord! (galerie foto)


Constănţeanul supărat Apel al locuitorilor de pe strada Unirii - „Sensul unic nu este o soluţie. Pur şi simplu ne blocaţi în cartier!“ (galerie foto)

Atenţie şoferi! O stradă din Faleză Nord devine cu sens unic (galerie foto)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

cornel

22 Oct, 2019 13:02

in zona respectiva circula 1 pieton la 10 minute, practic toata circulatia e de masini. Bine ca a putut asfalta, pune indicatoare, schimba sensurile dar sa schimbe timpii la cele 2 semafoare nu. Nu mai insist pe INTERESE de a crea spatii de parcare pt blocurile noi de langa piata Filipescu, de a licita parcarile noi de pe prelungirea Ion Ratiu - totul ca sa se poata lauda ca a creat locuri de parcare

Articole asemanatoare

Constanța Carosabilul și zona pietonală din cartierul Faleză Nord, reabilitate

06 Dec 2019 461

A fost solicitat avizul de oportunitate PUZ-ul iniţiat de Sunrise Tours, la mâna constănţenilor

04 Dec 2019 598

Continuă reabilitarea trotuarelor, în mai multe zone din Constanța

02 Dec 2019 597

Continuă modernizarea tramei stradale Se lucrează pe tronsonul cuprins între strada Ion Rațiu și strada Zorelelor din Constanța

27 Nov 2019 501

Echipele SC Confort Urban SRL îmbunătățesc vizibilitatea trecerilor de pietoni din Constanța (galerie foto)

25 Nov 2019 723

Avarie CET Constanţa. Ce zonă a municipiului rămâne fără încălzire şi apă caldă

21 Nov 2019 1935

Confort Urban modernizează Constanța. Trotuare reabilitate, lucrări de asfaltare și noi treceri de pietoni cu refugiu

18 Nov 2019 819

SC Confort Urban SRL a finalizat lucrările de asfaltare pe strada Unirii din Constanța (galerie foto)

14 Nov 2019 614

SC Confort Urban SRL modernizează trama stradală (galerie foto)

13 Nov 2019 610

Post vacant la Școala Gimnazială nr. 43 „Ferdinand” din Constanța

12 Nov 2019 2561

SC Confort Urban SRL continuă lucrările de asfaltare pe străzile din Constanța (galerie foto)

11 Nov 2019 513

Atenție, șoferi Se frezează un tronson al străzii Unirii din Constanța (galerie foto)

11 Nov 2019 647

Trafic restricționat în Constanța. Care este perimetrul stradal (galerie foto)

08 Nov 2019 825

SC Confort Urban SRL continuă intervențiile pe bulevardul Tomis și în această lună (galerie foto)

05 Nov 2019 536

SC Confort Urban SRL continuă lucrările de asfaltare în Constanța

04 Nov 2019 538