Faleza municipiului Tulcea va purta numele marelui campion olimpic Ivan Patzaichin. Cine a luat decizia

  • Decizia a fost luată în forul legislativ al Județului Tulcea, în cadrul ședinței ordinare care a avut loc joi, 30 septembrie 2021, la sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea.
  • În unanimitate, consilierii județeni au votat pentru atribuirea denumirii „Ivan Patzaichin“ falezei municipiului Tulcea.
Faleza municipiului Tulcea va purta numele marelui campion olimpic Ivan Patzaichin

Decizia a fost luată în forul legislativ al Județului Tulcea, în cadrul ședinței ordinare care a avut loc joi, 30 septembrie 2021, la sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea.

În unanimitate, consilierii județeni au votat pentru atribuirea denumirii „Ivan Patzaichin“ falezei municipiului Tulcea.

„Ivan a declarat în nenumărate rânduri că dorește să-și pună la dispoziție numele pentru a contribui ca Tulcea să devină, pe harta internațională, o destinație specială pentru amatorii de vâslit în natură și mai ales pentru iubitorii de caiac-canoe. A îndemnat întotdeauna ca practicarea sportului să se îmbine cu natura, iar Delta este locul ideal pentru acest lucru.

Este încă un motiv pentru care Ivan credea că Delta poate și trebuie să devină „Regina ecoturismului“, un loc unic pentru iubitorii de vâslit în natură. (…) dacă numele lui poate ajuta să mobilizeze lumea politică și administrativă, comunitatea de business și poate inspira o nouă generație, îndeplinirea acestora ar fi cel mai frumos mod de a onora un om de anvergura lui Ivan și dragostea lui pentru Tulcea“, se arată într-o adresă semnată de Ivona Patzaichin, fiica multiplului campion și reprezentanții Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23.

„Ivan Patzaichin a fost cel mai mare sportiv născut în inima Deltei Dunării, dar pentru noi, tulcenii, a fost chiar mult mai mult de atât: a fost un model de modestie, respect și bun simț, un reper pentru toate generațiile (de sportivi, dar nu numai), un ambasador pentru județul și țara noastră. Toți cei care au avut onoarea de a-l cunoaște pot spune cu sinceritate că sunt norocoși să fi fost contemporani cu un campion de asemenea valoarea morală și profesională.

Pentru a marca apartenența multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin la spațiul deltaic, detaliu asupra căruia marele sportiv tulcean a insistat de fiecare dată când i s-a oferit ocazia, am identificat oportunitatea atribuirii denumirii „Ivan Patzaichin“ falezei municipiului Tulcea.

Ivan Patzaichin s-a mândrit întotdeauna cu originile sale, a povestit tuturor despre copilăria sa în satul Mila 23 din Delta Dunării, iar după retragerea din activitatea sportivă de performanță s-a întors aici, „acasă“ pentru a promova un mod de viață sănătos și respectuos cu mediul înconjurător, motiv pentru care îi vom fi veșnic recunoscători“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tulcea Muzeul Ivan Patzaichin, primul din România inclus în rețeaua Bauhaus European Center

23 May 2024 609

La Mila 23, județul Tulcea, se va inaugura Muzeul Ivan Patzaichin

20 May 2024 581

Flash mob pe Faleza "Ivan Patzaichin" din Tulcea. Sute de tulceni au fost prezenți (FOTO)

28 Apr 2024 700

Tulcea Spectaculoasa fântână arteziană de pe Faleza Ivan Patzaichin va fi redeschisă!

25 Apr 2024 797

Prima operă de artă donată de România la UNESCO. Artistul, Mircea Cantor, este realizatorul uneia dintre cele cinci opere ce alcătuiesc Ansamblul Memorial Ivan Patzaichin

25 Oct 2023 937

Tulcea La două zile de la inaugurare, Ansamblul Memorial Ivan Patzaichin, vandalizat în repetate rânduri (FOTO)

12 Sep 2023 1082

Marinarii militari, la inaugurarea Memorialului „Ivan Patzaichin” din Tulcea (FOTO)

11 Sep 2023 901

Cum s-a sărbătorit pe faleza Dunării? Ziua Marinei Române coincide cu Zilele municipiului Tulcea

15 Aug 2023 1041

Știri din Tulcea Când va fi inaugurat ansamblul memorial Ivan Patzaichin construit pe faleza municipiului?

11 Aug 2023 953

Festivalul „Delta Waves Fest“ din Tulcea, supravegheat de jandarmi! Recomandările forțelor de ordine pe durata evenimentului

27 Jul 2023 900

Delta Waves Fest. Eveniment de inaugurare a portului și a falezei „Ivan Patzaichin” din Tulcea

16 Jul 2023 1532

Max Boegl Romania construiește, cu bani de la Consiliul Județean Tulcea, Ansamblul Memorial Ivan Patzaichin (DOCUMENT)

21 Jun 2023 1790

Tulcea. Încep lucrările la memorialul pentru Ivan Patzaichin! Când va fi inaugurat

16 Jun 2023 1043

CLM Tulcea a votat finanțarea ansamblului memorial Ivan Patzaichin

31 May 2023 1144

Cum va arăta Ansamblul memorial Ivan Patzaichin care va fi construit pe faleza municipiului Tulcea?

07 Feb 2023 1485