Familia fostului primar din Mangalia, Zanfir Iorguș, reabilitează Crama 23 August

  • Durata contractului este de 12 luni, de la predarea amplasamentului, iar valoarea totală estimată este de 3.451.863,27 lei fără TVA
 
Iorguș Sorin Întreprindere Familială a publicat un anunț de participare, care vizează reabilitarea Cramei 23 August și construirea unei săli de degustare.
 
Mai precis, caută firmă pentru lucrări de construire pentru proiectul „Reabilitare și Modernizare Cramă 23 August și construire Sală Degustare”, cu următoarele precizări:
 
  1.  Construcția/Achizitia, inclusiv prin leasing, a imobilelor destinate vinificației, a laboratoarelor pentru controlul calității, a imobilelor cu destinația de prezentare și vanzare, precum și a sălilor de degustare

    2. Construcția/Achiziția bunurilor imobile (clădiri, anexe): Sală Degustare - lucrări construcție nouă

    3. Reconstrucția/Reabilitarea bunurilor imobile (clădiri, anexe), imobile care au avut în momentul construcției destinația de întreprindere vinicolă sau imobile în scopul schimbării destinației lor în întreprinderi vinicole:

- C1-C2 CRAMA lucrări reconstrucție/reabilitare
- C4- DEPOZITE 51 LINIE DE FABRICAȚIE - lucrări reconstrucție/reabilitare
- CÂNTAR BASCULA- lucrări reconstrucție/reabilitare
- P1-P2- platforme betonate, lucrări reconstrucție/reabilitare
 
Durata contractului este de 12 luni, de la predarea amplasamentului, iar valoarea totală estimată este de 3.451.863,27 lei fără TVA, din care valoare eligibilă este 2.956.240,47 lei. Termenul limită de depunere a ofertelor este 4 marteie 2023, ora 10.00, ofertele fiind deschise în aceeași zi, la ora 12.00, la sediul investitorului. Persoană de contact apare Zanfir Iorguș.
 

Amintim că în ianuarie 2023, Mediul a decis că „Nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului”, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul din Comuna 23 August, Satul 23 August, str. DE45 Ferma 4, lot 1/1.


Valoarea investiției este de 3.420.233,33 lei, iar persoana de contact în proiect este Sorin Iorguș, prin reprezentant Zanfir Iorguș, fostul primar al Mangaliei.  


Clădiri existente ce se reabilitează:

1. C1-C2 - Cramă – camere echipamente pentru fermentare. Sc=Sd= 394 mp

2. C4 – hală imbuteliere si depozitare ambalaje. Sc=Sd= 921 mp

3. C3 - Cântar-basculă exterior şi cabina de control. Sc=Sd= 21 mp

4. P1-P2 - Platformă carosabilă betonată d=20-25 cm, S=3550 mp

Clădiri noi propuse:

5. Sală degustare vinuri. Sc=Sd=425 mp

6. Foişor. Sc=Sd=80 mp

7. Grup sanitar vizitatori. Sc=Sd=36 mp

Clădirea va avea două încăperi: o sală de prezentare a produselor cramei şi o sală de degustări echipată cu bar. Celelalte spaţii funcţionale complementare se vor executa separat (grup sanitar, foişor). Soluţia propusă constă în fundaţii izolate şi grinzi de legătură din beton armat, structură portantă metalică, elemente parietale şi învelitoare din panouri termoizolante rezistente la foc, tâmplărie din aluminiu cu geam dublu termoizolant. Sălile vor avea comunicare directă cu amenajări exterioare de loisir tip terasă deschisă, grădină de vară, pergola.
 
Fost primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorguș este în prezent consilier local în Consiliul Local Municipal Mangalia. În februarie, anul trecut, Mariana Iorguș, soția lui Zanfir Iorguș de la Mangalia, a depus documentația la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, privind elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru Complex turistic „Boemul Neptun”.
 
Sorin și Zanfir Iorguș
 
Sorin Iorguș este fiul lui Zanfir Iorguș, iar aceștia sunt și parteneri de afaceri. Conform Registrului Comerțului, Sorin Iorguș este asociat în Zimcom SRL, Isabella Trading SRL, Iorguș Sorin Întreprindere Familială și Wipmma Consulting SRL. Zanfir Iorguș apare în firmele Isabella Trading SRL, Queen Elisabeth SRL și Ștepolis Comercial SRL.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Plan Urbanistic Zonal pentru Complex turistic „Boemul Neptun”. Investitorul este soția lui Zanfir Iorguș, fost primar la Mangalia

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Instalaţii Montaj Tehnologic SRL, trei procese cu Municipiul Mangalia!

05 Jun 2023 1183

Undă verde de la Mediu pentru Crama de la 23 August, deținută de familia Iorguș

30 Jan 2023 1210

O cramă din 23 August va fi reabilitată și modernizată

06 Dec 2022 2776

Zanfir Iorguș, partener de business alături de fiul său în Isabella Trading SRL

15 Jun 2022 1904