Familia sa a făcut toate eforturile pentru a obține tratamentul Prietenul primarului Făgădău, medicul implantolog, Taner Chemal a murit așteptând tratamentul cu Remdesivir împotriva Covid-19

  • Doctorul era specialist în implantologie avansată,chirurgie orală, parodontologie și stomatologie digital, Taner Chemal a decedat
  • În vârstă de 49 de ani, a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus, iar pe 15 iulie a fost internat la Spitalul Colentina din Bucureşti pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit. În ultimele zile, el aştepta să primească tratamentul cu remdesivir, dar a încetat din viaţă înainte ca acesta să mai ajungă
  • Remdesivir  nu se găsește pe piața din România
  • Decebal Făgădău, primarul Constanței, a cerut explicații autorităților despre modul cum gestionează epidemia de coronavirus și despre lipsa medicamentelor vitale
  • Implantologul a fost înmormântat ieri în cimitirul musulman Anadalchioi din Constanța
 
 
Chemal Taner, un renumit implantolog din România, a murit infectat cu coronavirus la vârsta de 49 de ani. Medicul stomatolog era internat de mai mult timp în spital iar în ultimele zile a fost transferat la terapie intensivă, la spitalul Colentina.
Medicul din Constanța, de etnie tătară, era specialist în implantologie avansată, chirurgie orală, parodontologie și stomatologie digitală și avea propriul business .
El suferea de obezitate şi de afecţiuni cardiace, având stenturi montate la inimă de mai mult timp şi trecând printr-o operaţie de micşorare de stomac în urmă cu câţiva ani.
Din păcate, medicul Chemal Taner a murit așteptând multe zile să primească tratamentul care lipsea din spital și care nu a mai venit.
Familia sa a făcut toate eforturile pentru a obține tratamentul necesar, dar încercările lor au fost în zadar. Remdesivir fiole nu se găsește pe piața din România.
De altfel și Decebal Făgădău, primarul Constanței, a avut o intervenție, marți, 21 iulie, la România TV, și a ridicat câteva problemele despre modul cum autoritățile gestionează epidemia de coronavirus.

"Am un prieten medic, cunoscut în România, implantolog, care este în București, la Colentina și nu se găsește Remdesivir, pentru că așteaptă de câteva săptămâni în vama.  De ce lipsesc medicamentele? De ce este o criza a testelor?", a declarat primarul Constanței, făcând referire la dr. Chemal Taner.
 
Ce este Remdesivir?

Remdesivir este un medicament care aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecții. Unele virusuri sunt „păcălite” să încorporeze analogii în materialul lor genetic, iar acest lucru perturbă procesele chimice ale virusului, distrugându-i capacitatea de a se multiplica și împiedicându-i răspândirea. Până acum, se fac teste clinice pentru a se vedea care este eficiența acestui medicament în tratarea Covid-19, și unele semne au fost îmbucurătoare în special pentru pacienții aflați în stare critică.
 
De ce medicamentul nu este disponibil în toate spitalele COVID?

 
Remdesivir, primul medicament împotriva COVID-19 recomandat pentru autorizare în Uniunea Europeană, a venit în România în cadrul unui studiu clinic, ajungând în doar câteva spitale, în condițiile în care producătorul a pus la dispoziția țării noastre o cantitate limitată, de 640 de flacoane, a explicat ieri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Țara noastră urmează să mai primească o cantitate de încă 600 de flacoane.

"Ele, fiind într-un studiu, sunt alese anumite spitale. Acele spitale pot face încă parteneriate cu alte spitale", a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a amintit și faptul că Donald Trump a cerut recent ca toată producția de Remdesivir din perioada următoare să rămână în Statele Unite.
 
 

Dr. Chemal Taner, o somitate în implantologie

 
Dr. Chemal Taner s-a născut la data de 29 mai 1971, la Constanța. A absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie dr. Carol Davila din București, promoția 1991 – 1997. Din anul 1998 își desfășoară activitatea în mediul privat, punând bazele unei afaceri de succes în domeniu, Implantodent Medical, care funcționează la București și Constanța. În perioada 2006 – 2008 a urmat un program de masterat în parodontologie la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași, iar în perioada 2011 – 2012 un masterat în implantologie la GIDE – UCLA, Los Angeles. A urmat doctoratul în implantologie dentară la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Dr. Carol Davila din București. A fost unul dintre cei mai renumiți specialiști în implantologie. De-a lungul timpului, a urmat numeroase cursuri de specializare în străinătate: SUA, Israel, Suedia, Corea, Gemania, Franța, Anglia, Portugalia, Italia. A fost membru al Societății Române de Reabilitare Orală, Societății Române de Implantologie Orală și Biomateriale, Societății de Stomatologie Estetică din România, Academy of Osseointegration, European Association for Osseointegration, International Team for Implantology, International Congressof Oral Implantologists și American Academy of Implant Dentistry.

Citește și:

Medicul stomatolog Taner Chemal, înmormântat astăzi la cimitirul musulman Anadalchioi din Constanța

Citește și: Doliu în lumea medicală constănțeană
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare pacienților infectați cu Sars-Cov-2. De unde pot ridica DSP-urile medicamentele

17 Nov 2021 1040

În perioada 9 - 11 noiembrie, au fost distribuite peste 9.300 de flacoane de Remdesivir

11 Nov 2021 1055

Au fost alocate noi fonduri pentru sistemul sanitar. 120 de milioane de lei, pentru Remdesivir

10 Nov 2021 1306

O nouă tranșă de Remdesivir, Tocilizumab și Favipiravir ajunge în spitalele care tratează pacienți cu COVID-19

08 Nov 2021 1332

Ministerul Sănătății Noi tranșe de Remdesivir și Tocilizumab, pentru spitalele care tratează pacienți cu forme medii și severe de COVID-19

05 Nov 2021 1219

Ministerul Sănătăţii anunţă că a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în mai multe spitale

03 Nov 2021 1126

Ministerul Sănătăţii A fost distribuită o nouă tranşă de Remdesivir în spitalele care tratează pacienţi COVID

01 Nov 2021 1195

COVID-19 Noi tranșe de Remdesivir și Tocilizumab pentru spitalele care tratează pacienți cu forme medii și severe de boală

29 Oct 2021 1182

Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de medicamente pentru tratarea COVID-19

21 Oct 2021 1250

Ministerul Sănătății Peste 8.500 de flacoane de Remdesivir, distribuite în spitalele COVID-19

19 Oct 2021 1125

Ministerul Sănătății a distribuit medicamente pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Au ajuns în 49 de spitale din țară

14 Oct 2021 1201

Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în spitalele cu pacienți infectați cu SARS-CoV-2

13 Oct 2021 1301

Donald Trump este tratat cu Remdesivir!

03 Oct 2020 1972

Ministerul Sănătăţii Peste 25.000 de flacoane de Remdesivir pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 din România

03 Aug 2020 1428