Familia Vizan își adaugă în portofoliu 50% din Marcom Group SRL. Ce alte afaceri are directorul general al Portului Constanța?

  • Asociatul Marcom Group SRL a decis cooptarea în societate a lui Cezar Andrei Vizan, căruia i-a cesionat jumătate din părţi sociale ale societății
  • Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 3843 din data de 12.09.2022
  • Anul trecut, Marcom Group SRL cu sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia nr.264 a raportat o cifră de afaceri de 2.075.812 lei și un profit de 1.018.912 lei la 8 angajați
  • Cezar Andrei Vizan este fiul noului director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța
  • Radu Cristian este angajatul familiei Vizan în Green Impact SA
 
 
 
Asociatul unic al Marcom Group SRL, Radu Cristian a decis cooptarea în societate a lui Cezar Andrei Vizan, căruia i-a cesionat 10 părţi sociale a 10 lei fiecare, la valoarea nominală.
 
Urmare a acestei modificări, capitalul social total al societății este de 200 lei, divizat în 20 de părţi sociale a 10 lei fiecare şi este împărţit pe asociaţi astfel: Radu Cristian - 100 lei - 10 părţi sociale, şi Cezar Andrei Vizan - 100 lei, 10 părţi sociale.
 
Participarea la profit şi pierderi va fi în proporţie de 50% pentru fiecare asociat în parte.
 
Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a nr. 3843 din data de 12.09.2022.
 
Anul trecut, Marcom Group SRL cu sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia nr.264 a raportat o cifră de afaceri de 2.075.812 lei și un  profit de 1.018.912 lei la 8 angajați dar și patru puncte temporare de lucru în județul Constanța: la Cobadin, Tuzla și Eforie Nord.
 
SRL-ul nu figurează cu achiziții publice, potrivit www.confidas.ro. Obiectul de activitate declarat sunt: caruri şi alte activităţi de servire a băuturilor.
 
 

Cezar Andrei Vizan este fiul noului director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.
 
Radu Cristian este unul dintre angajații familiei Vizan, al cărui nume mai apare și în Green Impact SA, dar mai deține și: Dominic Style SRL, înființată în 2018 și rezultate financiare extrem de proaste în 2021. Cifră de afaceri 850 lei, profit de - 17.690 lei la un angajat și datorii de 88.113 lei, semn că salonul de c oafură şi alte activităţi de înfrumuseţare nu a avut căutare.

 
Afacerile familiei Vizan
 
Tatăl său, Florin Vizan apare asociat în următoarele societăți Nova Holding SRL, Nova Management SRL, Nova Premium Gaz SRL,  Zeus Service SRL, Zeus Construct SRL, Eco Concept Expert SRL și Eco Prest Internațional SRL.

Trei societăți, respectiv Megalex Trading SRL, Green Impact SA și Lotus Camping SRL, sunt declarate de Florin Vizan la sfârșitul lunii iunie a.c.,  la numirea în funcția de director regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, societăți care astăzi nu menționează, la Recom, calitatea de asociat sau acționar al acestuia.

Societatea Lotus Camping SRL este radiată și dizolvată, așa cum apare în MOF 2706/3.07.2019

Societatea Megalex Trading SRL are asociat unic și administrator pe Iulian Cristian Boja.

Societatea Green Impact SA, înființată la începutul acestui an, are acționari două persoane juridice, respectiv Eco Prest International SRL (91%), unde asociat unic este Florin Vizan și administrator, fiul său, Cezar Andrei Vizan (a împrumutat firma cu 25.200 lei) și SC Ecolect Serv International SRL  9%.
 
Director general  al societății Green Impact este Cristian Radu, auditor - Daniela Nicolescu și administrator Cezar Andrei Vizan.
 
Firme radiate / dizolvate în care a fost implicat Florin Vizan

1) Imac S Rom SRL, înființată în 1992;

2) Interfaun SRL, înființată în 1992, dizolvată în 2002

În această firmă a fost asociat cu Petrică Iordache, celebrul afacerist găsit decedat în vara anului 2007, pe digul de la Plaja Modern, în dreptul restaurantului Zorile.

3) Lotus Camping SRL - Radiată și dizolvată, așa cum apare în MOF 2706/3.07.2019

Asociați au fost în 2009 Stere Sponte și SC Nova Management SRL. rerezentată de Oprea Petrică Constantin și  Florin Vizan. Stere Sponte a ieșit în iunie 2010 din firmă, a intrat asociat Tănăsel Raiciu, iar în 2011 se retrage societatea Nova Management SRL și cei trei devin asociați ca persoane fizice, iar în iulie 2019 au cerut radierea și dizolvarea societății.

4) Viva Holding SRL - a fost înființată în 2008 de către cei doi asociați Petrică Constantin Oprea și Florin Vizan, care în octombrie 2014 au cerut radiere /dizolvarea societății, așa cum este consemnat în MOF 6643/28.10.2014.

5) Perfect Construct Serv SRL - asociați fondatori, conform MOF 1702/2017, au fost Petrică Constantin Oprea, Florin Vizan, cu câte 25 %, și Elena Uzun - 50%, societate cu sediul la Năvodari, Cap Midia - Exploatare Utilaje, activitate - comerț cu ridicata material lemnos și de construcții.
 
Pentru o perioadă, au mai cooptat asociat pe Alina Georgiana Răileanu, care s-a retras în 2009, iar în iulie 2019 cei trei asociați solicită radierea/dizolvarea societății.
 
Despre Nova Premium Gaz SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la dara de 15 august a.c., firma a fost înființată în anul 2017, are adresa în Cernavodă, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a societății este „fabricarea gazelor industriale“. Compania este fără contracte de achiziții publice.

Societatea a declarat date financiare pe anul 2020, pierdere de 26.397 lei, niciun angajat.

Asociați în firmă sunt Marian Maneca (50%), Nicoleta Cruceru (25%) și Florin Vizan (25%), iar administrator e Marius Neacșu.
 
 
Despre Eco Concept Expert SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la dara de 15 august a.c., firma a fost înființată în anul 2013, are adresa în sat Culmea (Ovidiu), este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a societății este „comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși aș produselor derivate“. Compania este fără contracte de achiziții publice.
 
Date financiare
 
După cum se arată pe Confidas.ro, în 2021 Eco Concept Expert a avut o cifră de afaceri de 372.150 lei lei, o pierdere netă de 23.618 lei și trei angajați.
 
Asociat unic în firmă este Florin Vizan, iar administrator - Cezar Andrei Vizan (fiul său).
 
Despre Nova Holding SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la dara de 15 august a.c., firma a fost înființată în anul 1996, are adresa în Constanța (și punct de lucru în municipiu), este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a societății este „Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing“ (până în 2011 obiectul de activitate a fost „fabricarea gazelor industriale“). Compania este fără contracte de achiziții publice.
 
Date financiare
 
După cum se arată pe Confidas.ro, în 2021 Nova Holding a avut o cifră de afaceri de 736.325 lei, un profit net de 399.013 lei lei și un angajat.
 
Asociați în firmă sunt Florin Vizan (50%) și Petrică Constantin Oprea (50%), cel de-al doilea fiind și administrator, alături de Cezar Andrei Vizan.
 
Despre Green Impact SA
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 15 august a.c., firma a fost înființată în luna februarie a acestui an, are adresa în Constanța, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a societății este „alte activități de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a.“. Compania este fără contracte de achiziții publice.
 
Date financiare
 
După cum se arată pe Confidas.ro, acționari în Green Impact SA sunt SC Eco Prest International SRL – 91% (a împrumutat firma cu 25.200 lei) și SC Ecolect Serv International SRL – 9% (a împrumutat firma cu 2.700 lei).

Florin Vizan a trecut această firmă în declarația de avere, dar el nu este la Recom, oficial, acționar al acestei firme.  

Persoane din conducere sau autorizate sunt Cristian Radu (director), Daniela Nicolescu (auditor) și Cezar Andrei Vizan (administrator). 
 
Despre Eco Prest International SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la dara de 15 august a.c., firma a fost înființată în decembrie 2021, are adresa în Constanța, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a societății este „actiovități de ambalare“. Compania este fără contracte de achiziții publice.

Florin Vizan este asociat unic, iar administrator - fiul său.
 
Despre Ecolect Serv International SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 15 august a.c., firma a fost înființată în 2021, are adresa în Constanța, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a societății este „activități de ambalare“, la fel ca SC Eco Prest International SRL, ambele acționare în Green Impact.

Ca asociați figurează Cezar Andrei Vizan (34%) - care este și administrator, Andra Floriana Chiriță (33%) și Iuliana Virginia Vizan (33%).
 
Despre Nova Management SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 15 august a.c., firma a fost înființată în 2003, are adresa în Constanța, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar obiectul de activitate este „activități de consultanță pentru afaceri și management“. Compania este fără contracte de achiziții publice.

Date financiare

După cum se arată pe Confidas.ro, în 2021 Nova Management a avut o cifră de afaceri de 0 lei, o pierdere netă de 255 lei și 0 angajați.
Asociați sunt Florin Vizan (50%) și Petrică Constantin Oprea (50%), cel din urmă fiind și administrator.
 
Despre Zeus Service SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 15 august a.c., firma a fost înființată în 1993, are adresa în Năvodari, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar obiectul de activitate este „alte lucrări speciale de construcții n.c.a.“. Compania este fără contracte de achiziții publice.

Date financiare

După cum se arată pe Confidas.ro, în 2021 Zeus Service SRL a avut o cifră de afaceri de 0 lei, o pierdere netă de 77.133 lei și doi angajați.
Asociați sunt Mariana Sponti (50%), Petrică Constantin Oprea (25%), care e și administrator, și Florin Vizan (25%).
 
Despre Zeus Construct SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 15 august a.c., firma a fost înființată în 2007, are adresa în Năvodari, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar obiectul de activitate este „lucrări de foraj și sondaj pentru construcții“. Compania este fără contracte de achiziții publice.

Date financiare

După cum se arată pe Confidas.ro, în 2021 Zeus Service SRL a avut o cifră de afaceri de 0 lei, o pierdere netă de 8.891 lei și 0 angajați.

Asociați sunt Tănăsel Raiciu (50%), care e și administrator, Petrică Constantin Oprea (25%) și Florin Vizan (25%).
 
Firme în care a fost implicat Florin Vizan
 
SC Europrod Energy SRL

Societatea s-a înființat în 2007 (MOF 2501/25.09.2007), asociați fondatori Petrică Constantin Oprea (33,33%), Florin Vizan (33,34%) și Anca Niculae (33,33%) și administrator, obiect activitate producția și distribuția  energiei electrice, cu sediul în Constanța. La sfârșitul anului 2008,  asociata și administratorul Anca Niculae se retrage din societate (MOF 605/29.01.2009), cei doi parteneri rămân cu procente egale, iar administrarea este la Petrică Constantin Oprea.

În august 2010, cei doi asociați cooptează pe Iulian Cristian Boja, care devine asociat unic și administrator, iar peste trei ani, în luna august 2013, cooptează pe tatăl lui Vizan Florin, Jelea Vizan, născut în 1931, care devine administrator și preia 50% din părțile sociale, schimbând obiectul de activitate în „alte servicii de cazare“. La sfârșitul anului 2013, seniorul Vizan Jelea rămâne asociat unic și administrator, iar în octombrie 2017 (MOF 4058/25.10.2017) cesionează tot capitalul societății către Mihăiță Vasea și Georgeta Duță, care schimbă sediul în Năvodari și numesc administrator pe Alexe Tănase.

În prezent, societatea Europrod Energy SRL are aceeași asociați, Mihăiță Vasea și Georgeta Duță, administrator - Tănase Alexe, sediul în Năvodari, și deține câte 50% din societățile W Titanic Resort SRL și White Tears Resort SRL.

Petrică Constantin Oprea - conexiunea cu afacerile din Portul Constanța, prin societățile Euroexpert Grup SRL și Interprest Trading SRL
 
Despre Euroexpert Grup SRL

Fondatorul societății, în anul 2005, a fost Petrică Constantin Oprea (MOF 1811/2.06.2005), asociat unic și administrator, cu obiect de activitate servicii anexe transporturilor pe apă, cu sediul, la un moment dat, în Incinta Port, platformă Dana 98.

Societatea a fost asociată pentru o scurtă perioadă în Romterminal SRL, alături de  Euro Shipping Service SRL, fondată în 2001 de actualul parlamentar Mircea Banias, și de societatea Sea Container Services SRL, reprezentată prin Iulian Ilie Nedu. Se retrage în 2006 și cesionează părțile sociale către SC Renta Office SRL, cu sediul în Constanța.

Anul următor, o cooptează pe asociata Viorica Enceanu cu 1%, schimbă sediul societății din incinta Port într-un apartament pe Bd. Ferdinand și la sfârșitul anului 2008 se produce transferul de părți sociale către Grup Servicii Petroliere SA.

La începutul anului 2009 (MOF 843/9.02.2009), se consemnează oficial contractul de cesiune părți sociale cu numărul 115 semnat, în luna decembrie 2018, cu Grup Servicii Petroliere SA, devine asociat unic, reprezentată prin director general executiv Fănel Hahui, Petrică Constantin Oprea și Viorica Enceanu se retrag din societate, se schimă sediul Dana 34, inicinta Port, iar administrator este Dumitru Romulus Bratu.

La scurt timp, asociatul unic al Euroexpert Grup SRL, respectiv Grup Servicii Petroliere SA, schimbă numele firmei în SC Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL.

În prezent, societatea Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL (fostă Euroexpert Grup) are ca asociați pe  Gabriel Valentin Comănescu - 0,05% și GSP Holding SA Luxemburg - 99,94%, administratori - Gabriel Valentin Comănescu și Romulus-Dumitru Bratu, ultima situație financiară este pe anul 2020 și înregistrează o pierdere de 5.189.966 lei.
 
Despre Interprest Trading SRL
 
Societatea Interprest Trading SRL s-a înființat în 2006, asociat majoritar fondator și administrator - Petrică Constantin Oprea (99%) și minoritar  Oana Ionela Roșu (1%), cu sediul într-un apartament pe Bd. 1 Mai, și obiect de activitate consultanță pentru afaceri și management.

Monitorul Oficial 4617 din 31 iulie 2008 consemnează retragerea asociatului minoritar, iar Petrică Constantin Oprea cooptează societatea Carbofarm Europa SRL, preprezentată prin Sorin Groza (care este numit administrator), cu sediul în Incinta Port Agigea Sud, Clădirea Vector Internațional, care devine asociat majoritar, cu 88%, Raluca Băsescu (cu 3%), nepoata lui Traian Băsescu, cel care era președintele României în acel moment, Laurențiu Mironescu (3%), Mircea Banias (3%), care în acel moment era președintele Organizației Județene Constanța a Partidului Democrat Liberal și care deținuse funcția de director general al Portului Constanța, Paraschiva Chirică (1,5%) și Petrică Constantin Oprea (1,5%).

În anul 2011 (MOF 3487), toți asociații persoane fizice se retrag, Raluca Băsescu, Laurențiu Mironescu, Petrică Constantin Oprea, Paraschiva Chirică, Vera Florena Potcoavă, cu mențiunea că Banias s-a retras chiar în 2008, după alegerile parlamentare, când a devenit senator și cesionează procentele către Potcoavă.

În prezent, societatea a fost absorbită, în același timp cu Carbofarm Europe SRL, de către firma Panaming SRL, cu sediul în incinta Port Constanta Sud Agigea.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Declarație de avere Florin Vizan, noul șef al Portului Constanța, afaceri și interese (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 143

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 275

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 543

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 542

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 481

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 530

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 915

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 585

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 622

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 671

Licitația pentru cadastrarea unor bunuri ce aparțin domeniului public și privat al județului Constanța a fost contestată. Ce decizii a dictat CNSC?

01 Mar 2024 540

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 585

Ce i-au transmis membrii TNL Constanța, primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

25 Feb 2024 938

Poliția Locală a cerut punerea în siguranță Lucrarea de artă decorativă amplasată pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusă! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2076

Investigate anul trecut de Consiliul Concurenței Asfalt Dobrogea și Autoprima Serv din Constanța s-au luptat pentru contractul de reabilitare străzi în orașul Murfatlar. Cui a dat dreptate CNSC?

21 Feb 2024 815