Faptele bune se contabilizează în... registrul de botez De sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel, trei copii abandonaţi au fost creştinaţi la Cumpăna (galerie foto)

Fiecare sărbătoare ortodoxă are o încărcătură specială pentru autoritatea publică locală din Cumpăna. De aceea, cu prilejul praznicului Sfinţilor Petru şi Pavel, trei copii, aflaţi în grija unor asistenţi maternali, au fost creştinaţi de către părinţi spirituali aleşi cu grijă de lucrătorii de la Biroul de Asistenţă Socială al Primăriei Cumpăna. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

Pentru primarul comunei, economist Mariana Gâju, a devenit deja o tradiţie ca, la zile mari, să fie botezaţi copii abandonaţi de părinţi. De altfel, iniţiativa îi aparţine liderului administraţiei locale, care organizează astfel de acţiuni de mai multe ori pe an.
Ieri, evenimentul a avut loc la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din localitate, iar ceremonialul botezului a fost oficiat de către Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi de un sobor de preoţi. Locuitorii comunei s-au strâns, cu mic, cu mare, pentru a asista la creştinarea celor trei copii din centrele de plasament, aflaţi în prezent în asistenţă maternală.

„Este o bucurie pentru noi să le putem oferi acestor micuţi năpăstuiţi de soartă un dar de suflet, să putem să le înlesnim Taina Sfântă a Botezului. Sunt copii care nu au nici măcar certificat de naştere sau vreun document constatator că au venit pe această lume. De aceea, căutăm persoane care îşi doresc cu adevărat să facă o faptă bună şi să creştineze aceşti copii, pentru că ştim că le vor fi alături apoi şi le vor călăuzi paşii în viaţă. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca naşii să le devină părinţi şi în acte“, a declarat, cu emoţie, primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju, promotorul acestei acţiuni. Această a mai menţionat că astfel de activităţi vor avea loc la fiecare sărbătoare importantă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 547

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 539

Urmărire în trafic Un șofer a încercat să sfideze Poliția! Nu a oprit în Cumpăna, dar a fost prins la Constanța

16 Mar 2024 710

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 756

Societatea Alfahad SRL, înființată recent la Cumpăna, județul Constanța. Cu ce se ocupă

03 Mar 2024 617

Știri Constanța Un pas important pentru învățământul din Cumpăna. Contract semnat pentru furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

27 Feb 2024 681

Primăria Cumpăna, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ din comună

20 Feb 2024 690

Primăria Cumpăna Lucrările de asfaltare pe străzile incluse în proiectul „Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2km" continuă

19 Feb 2024 1031

ACoR Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna a primit două distincții pentru activitatea comunei (FOTO)

12 Feb 2024 1016

Primăria Cumpăna Asfaltări pe străzile Dorului și Pescăruș

04 Feb 2024 707

O delegaţie de profesori din Republica Turcia, în vizită la Cumpăna, județul Constanța

28 Jan 2024 1115

Elevii din Cumpăna, în vizită la București! Programul excursiei include vizită la Palatul Parlamentului și la Galeria de Automobile "Țiriac Collection".

21 Jan 2024 730

Tristețe în Cumpăna, județul Constanța Un preot din comună are probleme mari de sănătate. Mesajul Marianei Gâju, primarul localității

14 Jan 2024 2007

Comuna Cumpăna! Copiii ce activează în cadrul ansamblurilor comunei pornesc la colindat

22 Dec 2023 742

Pachete cu produse alimentare oferite familiilor defavorizate din comuna Cumpăna, județul Constanța

18 Dec 2023 762