Farmecul unor cărți pentru copii cucerește pe oricine, indiferent de vârstă!

 
Cu un limbaj simplu, dar plăcut, cu povești deosebite, pline de înțelepciune universală și ilustrații colorate și fermecătoare, cărțile destinate copiilor sunt îndrăgite de cititorii de toate vârstele. Nici nu e de mirare când, în interiorul paginilor, poți descoperi un univers aparte, în care binele triumfă, valorile fundamentale sunt salvate, iar ordinea din lume este întotdeauna restabilită.
 
În plus, lectura unor carti pentru copii are nenumărate beneficii asupra dezvoltării cognitive și emoționale ale celor mici. Iar acestea apar chiar dacă adulții sunt cei care le citesc povești copiilor. Câteva exemple de beneficii sunt îmbogățirea vocabularului, dezvoltarea imaginației și multe altele.
 
Nu este niciodată prea devreme și nici prea târziu pentru explorarea universului prezent în cărți pentru copii. Așadar, iată câteva titluri pe care le poți citi alături de cei mici ori pe care le poți oferi cadou prichindeilor!
 

Recorduri, curiozități și aventuri incredibile – Paul Beaupère

La fiecare pas, cei mici descoperă lumea cu încântare și curiozitate. Susține-le interesul cu ajutorul acestei cărți formidabile, în care sunt înregistrate recorduri și fapte diverse, care pot surprinde pe oricine! Dacă alegi să o achiziționezi prin intermediul librăriei online Librex.ro, ai parte de o reducere de 30% și de livrare rapidă oriunde în țară!
 

Micul prinț – Antoine de Saint-Exupéry

Una dintre cele mai cunoscute cărți pentru copii (mici și mari) și una dintre marile capodopere ale literaturii universale din toate timpurile este „Micul prinț”.
 
Scrisă după ce autorul și-a pierdut cel mai bun prieten, această carte ilustrează călătoria Micului Prinț și încercarea de a se întoarce pe planeta sa, pentru a ocroti Trandafirul care i-a cucerit inima. Prin lectura sa, copiii și adulții pot învăța mai multe despre fragilitatea vieții umane și forța iubirii și prieteniei.

Totul despre anxietate – Carrie Lewis

Scopul cărților este de a educa și, cum se întâmplă în cazul de față, de a aborda subiecte delicate. Anxietatea este, fără îndoială, una dintre cele mai frecvente probleme ale momentului, motiv pentru care copiii ar trebuie să înțeleagă și să recunoască această senzație timpuriu. Astfel, scade semnificativ șansa ca ei să se confrunte cu senzații de anxietate când vor mai crește.
 

Colecția de cărți Matei – Brigitte Weninger, Eve Tharlet

Extrem de iubită este și seria de cărți pentru copii despre iepurașul Matei, potrivite mai ales pentru bebeluși sau copii de grădiniță. Cei mici descoperă lumea alături de iepurașul Matei și învață lecții valoroase despre viață.
 

Învățătorii de grijă. Salvatorii – Alex Donovici

În categoria de cărți pentru copii intră și „Învățătorii de grijă”, care îi ajută pe micuți să descopere plăcerea lecturii și le deschide pofta de a citi mai mult. Protagoniștii acestei povești sunt Maria și Bebe, motanul ei. Împreună, cei doi descoperă că există o armă mai puternică decât toată nefericirea din lume, anume iubirea.
 
Însă, până la deznodământ este cale lungă, iar cei doi trebuie să treacă prin numeroase aventuri. Doar astfel, își pot îndeplini scopul, acela de a ajuta familia Mariei și, în cele din urmă, satul în care locuiesc.

Sursa foto: pexels.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Sfaturi pentru a încuraja lectura

02 Apr 2023 1168

Gest deosebit făcut de jandarmii tulceni cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii (GALERIE FOTO)

16 Feb 2023 896

Constănțeanul care și-a așternut poveștile pe foaie, deși nu avea vedere 32 de ani de la decesul lui Marin Iancu Nicolae

16 Feb 2023 1439

Importanța lecturii și de ce este necesar ca copii să aibă cărți în viața lor

30 May 2022 3265

Cartea zilei Pachet Galaxia poveștilor contemporane

13 May 2022 1205

„Ziua Internațională a cărții pentru copii”, marcată la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

04 Apr 2022 1399

Cum să alegeți cărți de citit pentru copii

15 Feb 2022 1760

Ziua internațională a Cărții pentru Copii. În cinstea cui a fost stabilită această dată

02 Apr 2021 2891

Interviu cu scriitorul constănțean Alec Blenche, creatorul seriei de cărți pentru copii cu Erus și prietenii săi „Prefer ca poveştile să fie locul frumos în care copiii găsesc un ideal“

05 Jun 2020 11639

Cărţi şi dulciuri, în prag de Crăciun, de la Primăria Ovidiu pentru toţi copiii

18 Dec 2019 2867

„Urmașii”, volume pentru copii de Mihaela Pațachia.

10 Dec 2018 1398

Magia poeziei și a călătoriei cu Ana Ruse (galerie foto)

20 Jan 2018 2642

Handmade by Carmen Petrișor Carti senzoriale pentru copii!

28 Oct 2017 3849

Handmade by Carmen Petrişor Carte senzoriala pentru copii!

14 Nov 2016 5736

Poveştile lui Ioan Gyuri Pascu - „Aventurile lui Chilli Ramirez”

26 Sep 2016 2958