Farul nu are prima șansă la titlu, deși este lider cu 9 etape înainte de final


 
  • Farul este liderul campionatului, însă CFR Cluj continuă să fie principala favorită la câștigarea titlului în SuperLiga României. Echipa antrenată de Dan Petrescu are o cotă de 1.85 pentru a se încununa campioană pentru a 6-a oară la rând, în timp ce elevii lui Gică Hagi au o cotă de 2.70 la Betano și Superbet, două dintre cele mai bune case de pariuri conform analizei Cote-Pariuri.ro. FCSB, deși are un handicap de doar 5 puncte, în condițiile în care mai sunt 9 meciuri de jucat în play-off, are o cotă de 7.00 pentru a cuceri titlul, iar restul formațiilor din play-off nu par să fie luate în calcul de către bookmakeri.

Momentan, campionatul se află într-o pauză, pricinuită de meciurile internaționale. Echipa din Ovidiu are nu mai puțin de 31 de jucători convocați la loturile naționale, dintre care trei au fost chemați la prima reprezentativă a țării noastre: Tudor Băluță, Denis Alibec și Louis Munteanu. În plus, David Kiki și Rolandas Baravykas au fost convocați la naționalele din Benin, respectiv Lituania. Restul de 26 de jucători au fost convocați la loturile de tineret ale României, de la U15 la U21.

În această perioadă, în care la FCSB continuă să caute soluții pentru banca tehnică, iar CFR Cluj negociază reînnoirea contractului lui Dan Petrescu, noua perlă a lui Gică Hagi a început să intre în vizorul unor echipe importante din Europa. Deși inclusiv patronul CFR-ului a spus că ia în calcul aducerea lui Adrian Mazilu în vară, se pare că tânărul atacant în vârstă de 17 ani a ajuns pe lista celor de la Crystal Palace. Jucătorul pare că nu este însă cu gândul la plecare, cel puțin momentan.

„Rămân cu picioarele pe pământ. Nu mă interesează ce se vorbește. Chiar nu vreau o nouă provocare. Sunt aici și vreau să joc pentru Farul”, a spus Mazilu, după meciul cu Sepsi.
 


Așa arată clasamentul SuperLigii României după prima rundă din play-off:
  1. Farul Constanța - 35 de puncte
  2. CFR Cluj - 33 de puncte (a beneficiat de rotunjire)
  3. FCSB - 30 de puncte (a beneficiat de rotunjire)
  4. Universitatea Craiova - 28 de puncte
  5. Rapid - 27 de puncte
  6. Sepsi Sf. Gheorghe - 21 de puncte
Echipa lui Gică Hagi are un mare avantaj în fața principalelor urmăritoare, în sensul că nu a beneficiat de rotunjire de puncte – așa cum se întâmplă în cazul celor de la CFR Cluj și FCSB – și în caz de egalitate, va avea prioritate în fața adversarelor.

Câștigătoarea SuperLigii primește un loc în preliminariile UEFA Champions League, în timp ce vicecampioana se va califica în turul 2 preliminar din Conference League. Ultima ocupantă a podiumului va disputa un baraj împotriva câștigătoarei unui baraj dintre formațiile care au încheiat pe primele două locuri din play-out, pentru calificarea în același tur 2 preliminar din UEFA Conference League.

Ultimul loc alocat țării noastre este destinat câștigătoarei Cupei României, însă dacă una dintre echipele care vor încheia campionatul pe podium va câștiga și cupa, atunci echipa de pe locul 4 va primi ultimul bilet pentru Conference League. În acest moment, CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe sunt singurele echipe din play-off care mai sunt rămase în Cupa României.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.