Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România Scrisoare deschisă către comandantul Direcției Rutiere din Constanța. Are legătură cu flota UBER în municipiu

  • Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România, prin președintele Lică Neagu a transmis o scrisoare deschisă către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța
  • Scrisoarea este trimisă în atenția comandantului Constantin Stoian de la Direcția Rutieră
Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România, prin președintele Lică Neagu a transmis o scrisoare deschisă către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Direcția Poliției Rutiere, în atenția comandantului Constantin Stoian. Lică Neagu prezintă situația mașinilor UBER din municipiul Constanța.

„La ARR Constanța, în urmă cu trei zile erau autorizate (având copii conforme) să practice această activitate prin intermediul platformei digitale UBER, doar 12 autoturisme”, precizează reprezentantul federației, ținând cont că în municipiu ar fi peste 100 de mașini.

Iată scrisoarea trimisă:

„Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România, reprezentată legal prin președinte Marin-Lică NEAGU, va transmite salutul sau, va felicita pentru numirea în nouă funcție și va urează succes în activitatea pe care cu onoare o veți conduce în numele legii și slujba cetățenilor județului Constanța.
    
În ultima perioada au apărut în municipiul Constanța aroximativ 100-150  de autoturisme care își desfășoară activitatea sub sigla UBER, conf OG 49/2019 ,,privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto” care ar fi trebuit să fie autorizate conf art 12 de agenția teritorială a Autorității Rutiere Române-ARR din județul sau municipiul București unde își are sediul sau domiciliul după caz.
    
La ARR Constanța, în urmă cu trei zile erau autorizate (având copii conforme) să practice această activitate prin intermediul platformei digitale UBER, doar 12 autoturisme. Cu toate acestea cele aproximativ 100-150 de autoturisme practică activitatea în mod ilegal, fiind înmatriculate în alte județe Iași, Timiș, București, etc, au volan pe dreapta, acceptă mai mult de doi clienți în autoturism, nu poartă masca, nu au afișat pe  parbriz, și lunetă, ecusonul.
    
Activitatea de taximetrie pe care o desfășoară membrii noștri este legală, se plătesc taxe și impozite la bugetul local și național, se supune controlului tuturor organismelor abilitate, dar este obstrucționată și diminuată datorită celor mai sus menționați. Nu dorim altceva decât respectarea legii.
    
Pentru a evita apariția unor conflicte sociale între cele două categorii de transportatori și având în vedere că sunteți nominalizați că organism de control la art 29, litera d, va solicităm să efectuați controale în trafic asupra acestor categorii de transportatori (neautorizați de ARR Constanța) și să aplicați contravenții conform legii și ilegalitatilor constatate.
    

Ne exprimăm disponibilitatea să punem la dispoziția dumneavoastră un grup de colegi care să va ajute în derularea acțiunii respective și  să fie martori la constatarea neregulilor descoperite.
   
În speranța unei colaborări benefice instituțiilor noastre, va asigurăm de tot respectul nostru datorat funcției pe care o dețineți.

Cu deosebită considerație.

Președinte,
Ec.Jr. Marin-Lică Neagu”, au transmis reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Filiala Constanța a FNSSR , solicitare către directorul Direcției de Servicii Publice, Horia Constantinescu

11 Apr 2021 2363

#ConstantaEsteBine Taximetriștii din Constanța se mobilizează și se implică într-o amplă campanie pentru sprijinirea persoanelor neajutorate

13 Apr 2020 3001

Dezbatere cu scântei privind regulamentul taximetriei din municipiul Constanţa (galerie foto)

05 Nov 2019 2558

Dezbaterea privind regulamentul pentru taximetriști a strâns zeci de participanți la Constanța (galerie foto)

04 Nov 2019 2264

Lică Neagu, președintele Camerei Taximetriștilor din Constanța, a intrat în greva foamei

17 Apr 2019 4027

Taximetriştii constănţeni, pe jar. Reprezentanţii au stat la masă cu viceprimarul Dumitru Babu. Ce s-a discutat (galerie foto)

12 Feb 2019 3361

Meciul cu CS Baloteşti se joacă la Techirghiol, fără spectatori Vlad Neagu, cooptat în staff-ul de conducere al SSC Farul

30 Aug 2018 4041

Ce fel de şoferi se află la volanul taximetrelor Lică Neagu, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Constanţa, doreşte montarea unei staţii prin care şoferii să ţină legătura permanent cu poliţia

25 Aug 2018 10754

Merg la turnee şi prin ţară Comunitatea pasionaţilor de tenis de masă, jucători amatori, e bine reprezentată şi la Constanţa (galerie foto)

20 Jul 2018 4200

Momente de bucurie pentru Lică Neagu. Fiica lui, Mădălina, se căsătorește

08 Dec 2017 5665

„Am venit cu inima deschisă“ Portarul Vlad Neagu se dedică exclusiv proiectului SSC Farul Constanţa. La ce a renunţat (galerie foto)

17 Mar 2017 4462

Arbitri din Constanţa, momente de relaxare „în familie“ la final de an (galerie foto)

14 Dec 2016 5416

Dramă în familia lui Lică Neagu. Despre ce este vorba

14 Sep 2016 3938