Actualitate

Federația Tinerilor din Constanța trage un semnal Ziua Constanței sărbătorită în stil nord-coreean

Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța, reunite în cadrul Federației Tinerilor din Constanța, își manifestă, printr-un comunicat de presă, nelămurirea și indignarea cu privire la organizarea unei parade cu ocazia Zilei Constanței, parada care va cuprinde elevi și studenți îmbrăcați în uniformă./

          Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța nu au fost consultate cu privire la desfășurarea unui asemenea eveniment. Acest lucru este relevant deoarece ambele organizații au avut numeroase conflicte cu autoritățile publice locale din Constanța cu privire la nerespectarea drepturilor elevilor și studenților.

          Mai mult, Asociația Elevilor din Constanța desfășoară de câteva luni o campanie cu privire la respectarea legii de către primarul municipiului Constanța cu privire la paza în școli. În acest context, nu putem să nu constatăm că reacția autorităților locale este de a folosi elevii și studenții pe post de figuranți.
         

          ,,Suntem revoltați de această manifestare specifică regimurilor totalitare. Primarul Constanței nu înțelege să rezolve problemele elevilor, studenților, tinerilor, ci preferă să organizeze evenimente în care tinerii sunt doar niște figuranți, persoane fără voce, fără personalitate, fără probleme. Pe 2 mai a fost Ziua Națională a Tinerilor și Primăria Constanța nu a desfășurat niciun eveniment. Acesta este interesul real al administrației pentru tineri, adică interes zero. Această parada este făcută ca să ascundă incompetența administrației care a anulat licitația pentru organizarea evenimentelor de Ziua Constanței.” a declarat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

 
,,Activitatea organizată de municipalitate nu are niciun fel de finalitate. Simpla paradă desfășurată fie în uniforme militare, fie în uniforme școlare, fără a avea un anumit obiectiv, ne face să credem că tinerii sunt în continuare folosiți la manifestații precum cele din vremurile de mult apuse. Considerăm că o astfel de paradă ar putea avea loc cu ocazia absolvirii studiilor, asigurând astfel și un conținut evenimentului și că actuala formulă de organizare identificată nu este una ce ar suscita interesul real al studenților.” a declarat George Farauanu, vicepreședinte al Federației și președintele Asociației Studenților din Constanța.
 
,,Nu pot decât să îmi exprim profunda dezamăgire cu privire la această acțiune organizată cu ocazia Zilei Constanței. La ultima verificare ne aflam în secolul 21, la aproape 30 de ani de la Revoluție, și totuși, reminiscențele perioadei comunismului încă se resimt. Este foarte grav faptul că persoana de la conducerea orașului promovează astfel de evenimente, ba chiar și le asumă ca fiind o normalitate și promite că, în timpul mandatului său, acestea vor perpetua. Nu am apucat să trăiesc în acea perioadă grea pentru poporul român, și nici nu afirm că pot înțelege greutățile prin care toți cetățenii României au trecut, dar sunt foarte sigur că nu îmi doresc să ne întoarcem acolo. Ar trebui să ne trezim la realitate și să conștientizăm faptul că, prin acest tip de acțiuni, tinerii nu vor învăța ce înseamnă a fi mândru de orașul lor, ci mai degrabă se vor întreba de ce sunt nevoiți să urmeze aceste directive. Singura cale prin care dragostea pentru oraș poate fi inspirată către oameni este prin a îl face un loc unde aceștia să se poată simți cu adevărat bine, nu prin impunerea acesteia.” a declarat Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O machetă cu Dragoş Nedelcu, de la FCSB, a ajuns şi la SSC Farul Constanţa, prin campania „Modele şi recunoştinţă“

06 Mar 2019 732

S-au înmulţit contestatarii defilării de Ziua oraşului. Unde pot petrece totuşi constănţenii de ziua lor?!

21 May 2018 1638

Federația Tinerilor din Constanța o susţine pe Ioana Bran, ca ministrul al tineretului și sportului

22 Apr 2018 621

Federaţia Tinerilor caută nod în papură Centrul „Jean Constantin“ este în administrarea directă a Consiliului Judeţean

02 Mar 2017 3448

Ce au solicitat viitorului Guvern tineri din Constanța și Bacău. Este vizat un minister

02 Jan 2017 1342

ConstanțaOrganizațiile de tineret se pot înscrie în Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret

11 Sep 2016 924

Federaţia Tinerilor din Constanţa s-a întâlnit cu conducerea Consiliului Judeţean Constanţa

18 Jul 2016 1466

AEC – singura organizație de tineret din Constanța membră a Consiliului Tineretului din România

07 Jul 2016 1052

Sute de copii din principalele oraşe din ţară s-au prezentat la selecţiile naţionale ale programului “Start Campioni la Triatlon”

14 Oct 2015 745

DGASPC Constanţa organizează dezbaterea „Prevenirea abuzului şi violenţei împotriva copiilor şi tinerilor”

02 Dec 2014 1055

Organizația Studenților Basarabeni din Constanța organizează proiectul „Adoptă un boboc“

06 Oct 2014 1228

Dacă eşti pasionat de fotbal sau îţi place să faci mişcare, înscrie-ţi liceul în Cupa Coca-Cola!

20 Jan 2013 1117

Karaoke, fotbal şi volei pe plajă la Summer Camp 2012

21 Aug 2012 823