Festivalul Naţional de Scurtmetraj pentru Liceeni, la a V-a ediţie Elevi din 23 de judeţe au conceput şi realizat 40 de filme

Pentru a cincea oară, Liceul Teoretic „Traian" organizează Gala FILMMIC - Festivalul Naţional de Scurtmetraj pentru Liceeni.

Evenimentul s-a bucurat de o popularitate crescândă în rândul liceenilor din toată ţara, ajungând ca anul acesta să fie un obiectiv pentru echipe din 23 de judeţe. Cinefilii amatori au conceput, au realizat şi au trimis la Constanţa, 40 de filme ce au fost jurizate şi selectate pentru Gala de premiere ce va avea loc mâine, la ora 10, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa. Aici vor rula cele 10 scurtmetraje care au întrunit sufragiile juriului în privinţa calităţii imaginii, sunetului şi regiei, a respectării condiţiilor de participare, a originalităţii şi creativităţii scenariului, precum şi a expresivităţii interpretării actoriceşti. Tema de anul acesta a fost „Între răspunsuri şi întrebări", care le-a oferit concurenţilor ocazia să îşi exprime cinematografic trăirile, dilemele şi gândurile despre viaţa de adolescent. Organizatorii vor acorda premiile I, II, III şi menţiune, precum şi Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai bună actriţă, Premiul pentru cea mai bună imagine, Premiul pentru cel mai bun scenariu, Premiul pentru cea mai bună regie. Pentru prima oară în istoria FILMMIC, în concurs a existat şi secţiunea de Animaţie, unde performanţa va fi de asemenea răsplătită. La decernarea premiilor sunt invitaţi să participe elevi constănţeni pasionaţi de arta cinematografică, fie ca realizatori, fie ca spectatori. După Gala de premiere, publicul este invitat la Cityplex Tomis Mall Constanţa, unde la ora 16.00 începe un workshop, în care membrii juriului vor sta faţă în faţă cu câştigătorii premiilor. „Schimbul de experienţă va fi interesant pentru ambele părţi, dar şi pentru cei care vor să participe la ediţiile următoare ale festivalului", a precizat prof. Diana Caiteanu.

Festivalul Naţional de Scurtmetraj pentru Liceeni FILMMIC, ca şi la ediţiile precedente, este inclus şi anul acesta în Calendarul Naţional al Activităţilor Extraşcolare al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Sportului. Anul trecut, FILMMIC a fost premiat la secţiunea Cel mai bun proiect educaţional la Gala „Premiile în Educaţie" ale Fundaţiei Dinu Patriciu. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Casa Corpului Didactic, Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, dar şi cu Cityplex Tomis Mall Constanţa şi Fundaţia World Vision. Jurizarea filmelor a fost făcută de profesionişti din industria cinematografică şi din educaţie, precum: preşedintele juriului, regizorul Dinu Tănase - preşedintele Uniunii Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, prof. Marinela Mrejeru - inspector Educaţie permanentă şi mentorat, prof. dr. Andreea Artagea - director Casa Corpului Didactic Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 3103

Primarul Constanței, Vergil Chițac „Până pe 15 aprilie, lucrările de modernizare și reabilitare termică la Liceul Teoretic Traian vor fi finalizate”

18 Feb 2024 938

Reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Constanța în mijlocul elevilor din Valu lui Traian, Murfatlar și Peștera (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 624

În Constanța A avut loc Concursul Interdisciplinar de fizică și geografie „Ștefan Hepiteş" - etapa județeană

06 Feb 2024 674

Elevii de la Liceul „Traian“ din Constanța, premiul I la concursul internațional „Live in a Healthy Space Design Competition“

06 Feb 2024 2600

O elevă de 16 ani de la Liceul Teoretic Traian Constanța s-a stins din viață

31 Dec 2023 9292

Consilul Local, convocat în ședință ordinară. Ordinea de zi suplimentată

28 Nov 2023 803

Consilul Local Constanța, convocat în ședință ordinară. Ordinea de zi suplimentată

23 Nov 2023 1048

Liceul „Traian” Constanța angajează paznic pe perioadă nedeterminată

01 Nov 2023 985

Avarie RAJA în Constanţa! Vizate Liceul „Traian” și Restaurant Colonadelor

14 Jul 2023 885

Bianca - Andreea Geană participă la un nou Campionat Mondial de Ashihara Karate

20 May 2023 2417

Companiile deținute de fiul lui Poteraș, fost primar al sectorului 6, reabilitează termic Liceul Teoretic Traian din Constanța (DOCUMENTE)

04 May 2023 2029

Constanța Peste 200 de elevi au participat la Concursul Județean de Geografie "Constantin Brătescu", ediția a XII-a.

29 Apr 2023 1469

Baschet Echipa Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“, campioană județeană la ONSS (GALERIE FOTO)

23 Jan 2023 2400

Pînă la sfârșitul anului, Primăria va desemna constructorul proiectului de reabilitare a imobilului liceului Traian din Constanța prinProgramul Operațional Regional

01 Dec 2022 2314